Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Trikatu

Trikatu

TRIKATU -  Ismertető anyag

 A Trikatu a Triphala gyógynövényes formula kiegészítő formulája, melynek elnevezése „három paprika” vagy „három csípős”jelentéssel bír. Ez a kombináció fekete borsból (Piper nigrum), indiai hosszú borsból (Piper  longum) és gyömbérből (Zingiber officinale) áll. A Triphala elsődleges hatása a felső tápcsatornára irányul, ahol javítja az „emésztő tüzet”, mely szükséges a táplálékok megfelelő lebontásához, és felszívódásukhoz. A Trikatu pedig a gyógynövényeknek olyan kombinációja, mely biztonságos és hatékony segítséget nyújt szervezetünk számára. „Melegítő formula”-ként tartja számon az ájurvéda, s főleg csurna (fűszer kombináció) változatban használatos. Ismert elnevezései még: trikatu choornam, Trikatu choorna, katutraya churna, katutraya choorna stb.   Ez a készítmény képes felébreszteni az „Agnit”, vagyis az emésztő tüzet és megsemmisíteni a felhalmozódott salak- és méreganyagokat, más néven az „Amát”.

 Az ájurvédikus elmélet szerint a rossz minőségű élelmiszer és a következetlen étkezési szokások is tompaságot hozhatnak létre a tápcsatornában, így a renyhe emésztés további hátrányos következményt idéz elő az egészségi állapotunkban. Pontosabban ez a jelenség vezethet akár az egészségtelen ételek iránti sóvárgáshoz is. Utóbbi létrehoz egy ún. „visszacsatolási hurkot”, mert a tápanyagokban, „pranában” szegény élelmiszerek, valamint az azok iránti sóvárgás csak még tovább erősítik az emésztés zavarát.

 A Trikatu churna:

 A Trikatu kapcsán végzett vizsgálatok megállapították, hogy ez a készítmény csökkenti az LDL-koleszterint („rossz koleszterin). Nyulakkal végzett kísérlet alapján, melyben magas zsírtartalmú tápon nevelt állatoknak adtak ebből a készítményből, igazolták ezt az eredményt. Növelte a kísérletben a szívet védő HDL szintet („szívvédő koleszterin”) .

 A készítmény jól teljesít az allergiás tünetek enyhítésében, de a bőr védelmében is hatásos. Rendszeres adagolása révén friss, ragyogó arcbőrt eredményez.

 A Trikatu különleges gyógynövény kombinációja az elhízás megelőzésében is a segítségünkre lehet.

 Gyulladáscsökkentő és féreghajtó tulajdonságai is vannak. Eltávolítja a szervezetben esetlegesen élősködő parazitákat, s így javítja az emésztés funkcióit.

 Fenntartja az egészséges emésztést, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Sejtmegújító, sejtfiatalító hatással is rendelkezik. Megakadályozza, hogy az emésztőrendszert gyulladásos, fertőzéses kórok támadják meg.

 Természetes anti-hisztamin, ezáltal hatékonyan megelőzi a gyomor nyálkahártyáját terhelő fertőzéses, gyulladásos tüneteket. Megakadályozza, hogy a testben allergiás tünetek jelentkezzenek. Biztonsággal használhatja a terméket hosszabb ideig is, mert nem okoz mellékhatásokat!

 Rendszeres fogyasztásának áldásos hatásaként növekszik az étvágy. Gátolja a gázképződést és segít az elfogyasztott étel megfelelő emésztésében. Fokozza a metabolikus aktivitást és a tápanyagok gyors felszívódását.

Hatékonyan kezeli a rossz szájszagot, kellemes szájízt kölcsönöz. A rágással meginduló anyagcsere folyamatok már a szájban is hatékonyak lesznek. Segít fenntartani a normális anyagcserét  a szervezet sejtjeiben.

Trikatu – mint természetes étvágycsökkentő és a fogyás kiegészítője

 A készítmény rendkívül népszerű, mint természetes „előétel”. A gyógynövényes formula fontos használati módja, hogy általa csökkentsük a túlzott testsúlyt, és féken tartsuk az ételek utáni sóvárgást. Mint az emésztést támogató tonizáló szer, a Trikatu gyógynövényi hatóanyagai javítják a felszívódási folyamatot. Ez abban segít, hogy maximalizáljuk az agyagcsere hatékonyságát, csökkentsük a testsúlyt. A Trikatu gyógynövénykeverék képes optimális szinten tartani és csökkenteni is a vércukorszintet és a fent is említett ételek utáni túlzott vágyat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Emésztés