Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Testtípusok és dósák

2020. 06. 13. 17:47:07
2020. 06. 13. 17:45:35
Júniussal köszöntött be a Pitta szezon, melyre a természet a tartósan meleg időjárással, a nagyszámú napos órákkal reagál. Szervezetünkben pedig a tűz elem erősödött fel. Nem késő átgondolni a nyár derekán sem, hogy a Pitta dósa egyensúlya érdekében mely élelmiszereket, milyen pihentető alternatívákat érdemes választanunk testi-, lelki egészségünk megóvása érdekében.
2020. 06. 13. 17:37:44
A testben fokozott hőhatás esetén a Pitta dósa egyensúlytalansága jön létre, mely dósa a szervezetben többek között a hormonháztartást szabályozza. A hormonok hatással vannak anyagcserénkre és felelősek bőrünk állapotárért is, így nem meglepő, hogy különféle kiütések vagy akár ún. „nyári” pattanások is jelentkezhetnek.
2020. 06. 13. 14:44:49
A rendszeres napi rutin követése minden korosztály számára áldásos. A rutin által számos olyan kellemetlenséget előzhetünk meg, mely nélkül a mai nap jóléte, s a jövő egyensúlya sem lehetséges. Az ájurvédikus bölcsesség szerint saját döntéseink eredménye, ha nem vagyunk képesek megőrizni egészségünket. Mai állapotunk múltbéli döntéseink eredménye, s a holnap záloga is. A napi rutin továbbá keretet nyújt mindennapi tevékenységeinkhez, s bármit teszünk ahhoz erőt ad.