Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Test és lélek

2020. 06. 14. 01:02:47
A víz erőteljes, életet adó elem. Hűsít, tisztít, fiatalít, kiegyensúlyoz. Életerővel tölt meg, elűzi a fáradtságot. Segíti az emésztést és a kiválasztást. Nyugtatja az érzelmeket, támogatja a szívet. Az ősi ájurvédikus szövegek a vizet nektárnak nevezik. Ezeknek az erőteljes tulajdonságoknak köszönhetően a víz képes hatékony, megelőző gyógymódként megtisztítani és újra feltölteni az egész testet kívül és belül.

Az ájurvéda szerint az élet alapja az öt fő elem, az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld. Mindegyikük létrehozza – egyikből a másikba - a következőt: az éter a levegőt, a levegő a tüzet, a tűz a vizet és a víz a földet. Éppen ezért a víz nem csak a saját erejét hordozza magában, hanem az éter, a levegő és a tűz értelmét, intelligenciáját is.
2020. 06. 14. 00:52:45

Az egyik legélvezetesebb dolog, amit a testünk és az egészségünk érdekében tehetünk, ha reggelente fürdés vagy zuhanyzás előtt az egész testet olajjal átmasszírozzuk. Az olajmasszázs nyugtató hatással van az idegrendszerre (Váta), fokozza a vérkeringést,

és segít a testből a méreganyagokat eltávolítani. Az Ájurvédikus írások szerint az olajmasszázs eredménye a fitt, hajlékony, erős és vonzó test. Különösen jótékonyan hat a bőrre, ezért érdemes rendszeresen elvégezni.

2020. 06. 14. 00:46:00

Számos kultúrában a hölgyek a változókorra úgy tekintenek, mint a szabadság és a boldogság időszakára.

 A nyugati szemlélet és életmód változásaival azonban a mai kultúránk már azt feltételezi, hogy az élet természetes velejárója a betegségszerű tünetek megjelenése az idő előrehaladtával, a csökkent terhelhetőség és az egyébként egészséges szervezet különböző korlátai.

2020. 06. 14. 00:22:50
Gyönyörű, fehér fogak az Ájurvéda elveinek megfelelően, egy természetes, fluoridmentes fogkrém segítségével!
2020. 06. 14. 00:15:24

Nagy az elvárás, hogy az ember képes legyen minél többféle feladat elvégzésére, függetlenül attól, hogy az illető férfi vagy nő.

Dolgozhatsz akár teljes munkaidőben is, majd hazaérve, mint szülő kell ugyanúgy helyt állnod. Lehetsz „szingli” is, ebben az esetben is sokrétű tennivalókkal kell szembesülnöd nap, mint nap. Másokért felelős beosztásban dolgozhatsz és eközben még a saját ügyeidet is tökéletes hatékonysággal kell menedzselni.  Háztartásbeli anyaként is –szülőként- el kell látni a gyerekeket és közben még a házat is „egyben kell tartani”.

Annak érdekében, hogy formában legyél, fenn kell tartanod az energiaszintedet és vitalitásodat, hogy életutad, saját „játékod” csúcsán „játékosként” megmaradhass. Nehéz fenntartani másfelől a megfelelő energiaszintet és vitalitást a mai világban, a mostanság tapasztalható tényezők mellett. Jellemzőek a hosszú munkanapok, a jelentős alváshiány, kapcsolati problémák megléte. Életünk során gyakran fordul elő kisgyermekekkel való foglalkozás, illetve beteg hozzátartozók ellátásának szükségessége. Életvitelünkre jellemző a szegényes étrend, magas cukor-, kávé- és zsíros ételfogyasztás, a nem elégséges testmozgás,  energiaitalok, kávézás, alkoholfogyasztás stb., melyek átmenetileg feldobhatják az embert, de aztán gyorsan egy még alacsonyabb szintre visznek.

 

2020. 06. 13. 23:38:14
Az alvás természetes módja annak, hogy testünk normális viselkedését helyreállítsuk, egyben a stresszektől megszabaduljunk. Egy igazi jó éjszakai alvás magabiztos ébredést eredményez számunkra: feltöltve, megfiatalodva érezzük magunkat és életerősek és energikusak leszünk.
2020. 06. 13. 23:24:15
Az Amalaki avagy az indiai egres, egy rendkívül komoly hatóanyag-tartalommal rendelkező ájurvédikus gyógynövény. Az egyik leggazdagabb C-vitamin forrásról van szó, amely kb. hússzor többet tartalmaz aszkorbinsavból, mint ugyanolyan mennyiségű narancs. Az antioxidáns hatás a magyarázat arra, hogy az amalaki kedvelt alkotója ájurvédikus fiatalító tonikoknak és Rászajána készítményeknek. Különösen jól harmonizálja a Pitta dósát. Fontos összetevője erős szereknek, mint pl. a Triphala, amely minden korosztály számára szellemi és fizikai jóllétet, erőt kölcsönöz, valamint jelentős segítséget nyújt gyengeség és betegség utáni lábadozás időszakában.
2020. 06. 13. 23:16:51