Vata herbál sampon, 200 ml

Elérhetőség: Készleten

3 151 Ft 9,70 EUR
8,49 GBP

Special Price 2 680 Ft 8,25 EUR
7,22 GBP


Vata herbál sampon, 200 ml

Vata sampon: Száraz, törékeny hajra

Igazolt természetes kozmetikum. Vegán.

A haj minden kultúrában természetes ékesség. Ezért az ősi ájurvéda írások olyan műveleteket és formulákat írnak le, melyek segítenek megőrizni a haj szépségét és vitalitását. A Maharishi Ájurvéda hajápoló termékek természetes ápolást és hatékony védelmet nyújtanak.

Ájurvédikus javaslatunk: olajozzuk be a hajat és a fejbőrt mielőtt megmosnánk, és hagyjuk néhány percig, hogy a haj felszívja az olajat . Akár éjszakára is így hagyhatjuk. Ez erősíti a hajat és a hajgyökereket, így a fejbőr egészséges és sima lesz. Élvezni fogja az egészséges és természetes haj érzését.

A Maharishi Ájurvéda samponok és hajolajak gazdagok ájuvédikus gyógynövényekben, melyek eredménye a szép és fényes haj. Ezek a samponok igen koncentrált gyógynövény-készítmények és ezért hatásuk is hosszú ideig tart.

A Maharishi Ájurvéda samponok – a hagyományos samponokkal ellentétben - nem tartalmaznak nátrium-lauril-szulfátot, vagy DEA-t, vagy bármilyen mesterséges színező vagy illatanyagot, stb.  Ehelyett növényi forrásból származó felületaktív lauril-glükozidok tartalmaznak. A samponok használatakor tapasztalható, hogy a hagyományos kémiai samponokkal szemben nem érezhető az erős, a hajra és fejbőrre sokszor agresszív hatás.

A samponok alapja cékla és kókusz, melyek szinte “irányítják” a többi fontos növényi összetevőket.

Az Amalaki vagy Amla nevű gyógynövény dús C-vitamin forrás és nyugtatja a bőrt is egyben. Késlelteti az őszülést, jó kondicionál, megszünteti a hajhullást és a korpásodást, táplálja a hajhagymákat, erős antioxidáns.

A másik összetevő, a shikakai növény szaponin forrás, melyet éppúgy használják mosószerként és hajmosószerként, mint a mosódiót Indiában. A neve egyébként azt jelenti "gyümölcs a hajra" - ami elég jó ajánlólevél, termésének őrleményét ősi idők óta használják hajmosásra. Javítja a fejbőr vérkeringését és a haj növekedését A fejbőr viszketését is megakadályozza. Természetes pH-ja a hajat lággyá teszi, még kemény vízben is. Tonizáló hatásának köszönhetően rendszeres használatával megelőzhető a töredező hajvégek kialakulása és a fésülés általi töredezettség.

A Kínai Hibiszkusz adsztringens hatású, mely elősegíti a haj növekedését, és egyensúlyba hozza a Vatát és Kaphát.

Az Aranka nevű növény csillapítja a szem viszketését.

A Bhringaraja elismert hajerősítő szer, kiváltképp a haj sötét színének megőrzésére és a kopaszság kezelésére használják. Gyakran úgy fordítják, mint a „haj királya”. Hatásai miatt használják túl korai őszülés esetén valamint hajhullásra. A hajhullás és az idő előtti kopaszodás gyakran pitta egyensúlyhiány miatt jelentkezik. Ha túl magas a test  pitta szintje, szinte azt mondhatjuk: „elégeti” a hajhagymákat. A bhringaraja tisztítja a pittát a szervezetben, és különösen a fejet tisztítja meg.

A Riszpalka növény hűsítő, nyugtató hatású.

A Bilva szintén hűtő hatású, mely egyensúlyba hozza a Vatát és nyugtatja a szemet.

dósa váta
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017