Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Méreganyag eltávolítás

2020. 06. 14. 12:10:36

A máj döntő szerepet játszik a test méregtelenítésében, valamint segít megőrizni az immunrendszer erősségét, különösen a hidegebb évszakokban.

 A máj feladata, hogy megtisztítsa és szűrje a vért, elősegítse a mérgek és hormonok eltávolítását, valamint harmonizálja az emésztést. A máj szabályozza a zsíranyagcserét a lipidek (zsírok) és azokhoz kapcsolódó méreganyagok eltávolítását a vérből. Nagyon fontos funkciókat betöltő szerv, különösen télen, amikor melegen és kényelmesen kívánjuk érezni magunkat.

2020. 06. 14. 12:02:51

Ugyanúgy, ahogy a természet ritmusában megfigyelhető, a testünk is rendelkezik saját tisztító ciklusokkal. Ezeknek a ciklusoknak a feladata az, hogy segítsék fenntartani az egészséget és, ha már az megrendült, akkor segítsenek helyreállítani azt.

 Minden évszakváltás idején megfigyelhető, hogy a szervezet minden tisztítható és mérgező hatású szennyeződést igyekszik eltávolítani. Ezek az anyagok rendszerint az előző évszak folyamán gyűltek össze.

2020. 06. 14. 11:46:55
Az ájurvédikus szövegek gyakorta említenek néhány érdekes kifejezést, amelyek az ájurvédikus szemlélet fontos alapjai. Ilyen például az - az a bizonyos nyolc cseppnyi – „ Ojas”, mely a magyarázatok szerint az ellenálló képesség, sőt maga az élet alapja is.