Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Megfiatalodás kicsiknek és nagyoknak

Az Ájurvédának igen széles eszköztára koncentrál olyan gyógykészítményekre, melyek kifejezetten a betegségek és az öregedés megelőzését szolgálják – utóbbiakat a Rászajánáknak vagyis a „megfiatalodás művészetének” nevezzük.

 Mint, ahogyan a nedv a fa minden egyes részébe eljutva táplálja a növényt, a Rászajána lényege, hogy támogassa az elme és a test egészét. Különös jelentőséggel bír ez a tényező az elöregedő népesség esetében, valamint életmódunkat illetően is, mely idő előtti öregedést idézhet elő, ha nem gondoskodunk megfelelően a megelőzésről.

Az Ájurvédának igen széles eszköztára koncentrál olyan gyógykészítményekre, melyek kifejezetten a betegségek és az öregedés megelőzését szolgálják – utóbbiakat a Rászajánáknak vagyis a „megfiatalodás művészetének” nevezzük.

 Mint, ahogyan a nedv a fa minden egyes részébe eljutva táplálja a növényt, a Rászajána lényege, hogy támogassa az elme és a test egészét. Különös jelentőséggel bír ez a tényező az elöregedő népesség esetében, valamint életmódunkat illetően is, mely idő előtti öregedést idézhet elő, ha nem gondoskodunk megfelelően a megelőzésről.

 Ősi szövegek az öregedésről

 Az ősi ájurvédikus szövegek az öregedést természetes folyamatnak tekintik, melyet irányítani lehet és hatásai csökkenthetők Rászajánák használatával. Talán meglepő, hogy az ájurvédikus hagyomány szerint az öregedés időben jóval későbbre tehető – mint napjainkban általános –, s a várható élettartam tekintetében a 120 éves életkort is teljesen normálisnak és egészségesnek tartják.

 Évtizedről, évtizedre a test folyamatosan veszít.az ájurvéda ősi elvei szerint

 A gyermekkor az első évtized után szűnik meg;

 a növekedés a második évtizedet követően áll le;

az arcbőr csillogása a harmadik évtized elteltével csökken;

az intelligenciából a negyedik évtized elteltével veszítünk;

a bőr egészsége az ötödik évtized elteltével csorbul;

a vitalitás a hatodik évtizedben indul rohamos csökkenésnek;

a férfiasság a hetedik évtizedtől hanyatlik;

a bala (erő) a nyolcadik évtized után,

a megkülönböztetés képessége a kilencedik évtized elteltével veszít egykori minőségéből.

 A 100. életév betöltésével az egyes szervek funkciói gyengülnek, míg 110 éves korunkra érzékeink hagynak cserben, végül 120 éves korunk környékén az érett öregség korszakába jutunk, melyben az élet elvesztése következik.

 Az ájurvéda a fenti séma szerint látja természetesnek az öregedés folyamatát, de a Rászajánák használatával elérhetjük, hogy eredményesebben gazdálkodjunk időnkkel és szépen öregedjünk, igazán hosszú életet éljünk meg.

 A Rászajánák hatalmáról

 A Maharishi Amrit Kalash a tiszta gyógynövények olyan képletét alkotja, amely a benne található egyes gyógynövényekben rejlő hatások mellett a szinergia hatását is magába foglalja.

 Modern kutatási eredmények azt mutatják, hogy az Amrit Kalash oly módon hat, hogy megakadályozza az öregedést és a betegségeket, elősegítve ily módon az egészséges és hosszú élettartamot.

 Visszatekintve egy Dr. Donn Brennannel készített interjúra – aki gyakorló Maharishi Ájurvéda orvos Nagy Britanniában –, lenyűgöző összefoglalót hallottunk a Maharishi Amrit Kalash kutatási eredményeiről.

Magas hatékonyságú antioxidáns

 Az Amrit Kalash gazdag antioxidánsokban, mint a C-, és E-vitamin, riboflavin, béta-karotin, bioflavonoidok, polifenolok és enzimek, amelyek között olyan erős anyag is található, mint a szuperoxid-dizmutáz (SOD), amely a test egyik legerősebb természetes antioxidáns enzimje.

 Támogatja az immunrendszer egészségét

 Az Amrit Kalash szabályozza és erősíti az immunrendszert, emellett védi az egészséges sejteket.

 Csökkenti az allergiára való hajlamot. Klinikai vizsgálatok eredményei arról számoltak be, hogy azok az egyének, akik Amrit Kalasht fogyasztottak, kevesebb allergiás tünetről számoltak be.

 Egyedülálló hatással van a rákos sejtekre is. A kutatások eredményei drámai hatásról tanúskodnak a rákos sejteket illetően. Mind a rákos megbetegedések kezdeti szakaszában,  a rák ún. promóciós fázisában, mind az áttétképződési stádiumban, a betegség minden egyes periódusában a rákos sejtek egyértelmű csökkenése mutatható ki. Az egyik legérdekesebb tanulmány szerint ez a gyógynövényes készítmény képes arra, hogy segítségével a szervezet visszatranszformálja a rákos sejteket egészséges sejtekké.

 Védelmet nyújt a mérgező anyagokkal szemben. Az Amrit Kalash további hatása, hogy egyfajta védelmet nyújt olyan káros, mérgező anyagokkal szemben, melyekkel daganatos betegek a kemoterápia során kerülnek kapcsolatba, miközben a terápia hatását nem csökkenti.

 Csökkenti a szívbetegség kockázatát, a szívrohamok és stroke kialakulását megelőzi. Az Amrit Kalash hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a zsírok oxidációját, ezáltal kevesebb plakk jön létre a vérben, valamint a vérlemezkék rögképződését is megakadályozza. Az egyik vizsgálat eredményei szerint az angina pectoris (szívkoszorúér megbetegedés egyik fajtája) tüneteit is csökkenti.

 Fiziológiás hatásai mellett pszichológiai eredményeket is felismertek, hiszen az Amrit Kalash rendszeres fogyasztása mellett javult a kedélyállapot, nagyobb boldogságot, nyugalmat és lelki egyensúlyt észleltek a vizsgált személyek. Az Amrit Kalash egymást kiválóan kiegészítő gyógyhatású készítményekből áll: Amrit Kalash lekvár és tabletta (MA 4; MA4T)  és az Amrit Kalash Ambrosia tabletta (MA5).

 Az Amrit Kalash fogyasztásának ideális ideje a reggeli és esti meditációt megelőzően, vagy 30 perccel a reggeli elfogyasztása és a lefekvés előtt van.

 Kívánjuk Önnek a jól táplált fiziológia örömét és a 120 éves korig tartó egészséges életet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Amrit Kalash