Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Maharishi Amrit Kalash a szabad gyökök ellen

Maharishi Amrit Kalash a szabad gyökök ellen

Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye.

Az Amrit Kalash sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt gyógynövény-készítmény, amely rendkívül értékes, a Himalaja hegyoldalainak erdőiből származó gyümölcsök és gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

Receptje visszanyúlik egészen az ájurvéda több ezer éves eredetéig, amikor híressé vált fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról. Ma az Amrit Kalash táplálékkiegészítőnek számít, mely kivételesen kedvező  hatással bír a testre és az elmére.

Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye.

Az Amrit Kalash sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt gyógynövény-készítmény, amely rendkívül értékes, a Himalaja hegyoldalainak erdőiből származó gyümölcsök és gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

Receptje visszanyúlik egészen az ájurvéda több ezer éves eredetéig, amikor híressé vált fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról. Ma az Amrit Kalash táplálékkiegészítőnek számít, mely kivételesen kedvező  hatással bír a testre és az elmére.

Az Amrit Kalash és a szabad gyökök

Hogy az Amrit Kalasht az eredeti, szigorú követelményeknek megfelelően állítsák elő, 250 lépésre van szükség. Egy kilogramm kész lekvárhoz harminc kilogramm nyersanyagot használnak fel.  Ezért nem csodálkozhatunk azon, hogy ez a legköltségesebben előállítható és egyben a legtartalmasabb ájurvédikus táp1álékkiegészítő.

Sharma professzor, az Amrit Kalash és más ájurvédikus gyógymódok kutatója, vizsgálatait a világ egyik vezető, szabad gyökökkel foglalkozó tudósával, a tokiói Niva professzorral együtt végezte. Közös kutatásaik meglepő eredménnyel szolgáltak. Az Amrit Kalash egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy szinte hihetetlen mennyiségben és gyorsasággal képes semlegesíteni a szabad gyököket, és így megóvni a szervezetet azok káros hatásaitól. Hatékonyabbnak bizonyult, mint bármely más, eddig ismert szabadgyök-semlegesítő anyag, például a vitaminok. A többek között a túlzott sztressz hatására képződő szabad gyökök döntő szerepet játszanak minden akut és krónikus megbetegedés kialakulásában.

Több mint ötszáz különböző vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebben a tekintetben. A C- és az E-vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány mai állása szerint a leghatékonyabb szabadgyök-semlegesítők, az Amrit Kalash ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: Ha C vagy E-vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalashsal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag. Ezeket a vitaminokat, ahhoz, hogy a legcsekélyebb hatást is elérjük, sokkal nagyobb mennyiségben kellene magunkhoz vennünk, mint amennyi természetes táplálékunkban jelen van.

Melyek az Amrit Kalash hatóanyagai?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához segítségül kell hívnunk a természet végtelen bölcsességét. Az egész ájurvédikus készítmény több mint csak az alkotórészeinek összessége. A valódi titok minden ájurvédikus készítmény – és így az Amrit Kalash - esetében is a megfelelő gyógynövények és más hozzávalók kiválasztásában, valamint ezek speciális kombinációjában rejlik. Néhány hatóanyag és gyógynövény titkát már sikerült megfejteni.

Az Amrit Kalash jelentős mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, valamint béta-karotint (ami az A-vitamin képzéséhez elengedhetetlen), méghozzá mindezt természetes formában. A lekvár alapja ghí, így tartalmazza annak hatóanyagait is, például zsírsavakat, melyek a zsírban oldódó vitaminok szállításában és a sejtalkotók felépítésében játszanak szerepet. A készítmény összetételéből adódóan sokféle ásványi anyag és nyomelem is megtalálható az Amrit Kalashban. Az elkészítés bonyolult lépései lehetővé teszik, hogy szervezetünk könnyen feldolgozza az Amrit Kalashban található szabadgyök semlegesítőket.

Mesterséges vitaminok vagy természetes táplálkozás?

A modern orvostudomány a mai napig vitatkozik azon, helyesen cselekszünk-e, amikor a gyógyszertárban vásárolt vitaminokkal próbáljuk meg felvenni a harcot a szabad gyökök pusztító hordái ellen. Az Ajurvéda álláspontja egyértelmű: a vitaminokat, amikor csak lehetséges, a természet éléskamrájából, azok természetes formájában kell felvennünk. Itt is érvényes: amennyiben a természet egyes alkotórészeit elszigeteljük egymástól, vagy ami még rosszabb, mesterséges úton – például génmanipulációval – állítjuk elő, majd ezeket nagy mennyiségben vesszük magunkhoz, vállalnunk kell belső egyensúlyunk megbomlásának és a nem kívánt mellékhatásoknak a kockázatát.

Milyen hatásai vannak az Amrit Kalashnak?

Több mint ötven kutatócsoport vizsgálta az elmúlt években az Amrit Kalash tulajdonságait; negyvennél több tanulmány jelent meg a készítmény hatásairól:

  • A készítmény egyik leglényegesebb hatása az immunrendszer erősítése. Ezt mind az állatokon, mind az embereken végzett kísérletek alátámasztották. Rendszeres szedésével megelőzhetők a fertőző betegségek
  • Jelentősen csökken az allergiára való hajlam, megszűnnek az allergiás tünetek
  • Nő az általános teljesítő- és ellenálló-képesség
  • Kiegyensúlyozza az elmét. Életerővel tölt fel, és megvéd a stressz következményeitől
  • Érdekes, hogy az Amrit Kalash a vérlemezkék (trombociták) összetapadását csökkenti, vagyis a vérrögképződést, ezáltal a trombózist, infarktust is megakadályozhatja. Ugyanezen hatás elérésére a modern orvostudomány sokszor például Aszpirint használ, aminek sajnos mellékhatásai vannak
  • Az Amrit Kalash hatásmechanizmusából adódóan jelentős gyulladáscsökkentő hatással bír
  • Az Amrit Kalash a káros kémiai anyagok ellen is védelmet nyújt, mivel semlegesíti azok szabad gyökökre gyakorolt hatását
  • A fiatalító hatást is sikerült bebizonyítani: az Amrit Kalash szedő kísérleti személyeknél lelassultak az öregedésre jellemző kémiai és biológiai folyamatok
  • Megállapították, hogy az Amrit Kalash képes kijavítani a DNS hibáit. A rákos sejtek abban a folyadékban, amelyhez Amrit Kalasht adtak, egészséges sejtekké differenciálódtak. Az elfajzott sejtek visszaalakulása nagyon meglepő eredmény. Az Amrit Kalash tehát aktiválja a sejtek önjavító enzimeit

A felsorolt nagyszerű hatások mellett a készítménynek még nagy mennyiségben sincs semmilyen mellékhatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: Amrit Kalash