Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ájurvéda - a világ legősibb természetes egészségügyi módszere

Az ájurvéda a legkifinomultabb ősi indiai civilizáció. A védikus civilizáció egészségmegőrző rendszere, melyet évezredek óta gyakorolnak. A világ legősibb, és legidőtállóbb, természetes orvostudománya, mely káros mellékhatások nélkül biztosít lehetőséget az egészségi állapot javítására és a betegségek megszüntetésére, ezért világszerte egyre több orvos alkalmazza.

Az ájurvédát annak legtisztább, ősi formájában Maharishi Mahesh Yogi elevenítette fel a ’80-as években India vezető ájurvéda orvosaival együttműködve - az így teljessé lett ősi egészségmegőrzési rendszert nevezzük Maharishi Ájurvédának.

A Maharishi Ájurvéda (MAV) 20, az élet minden területét felölelő és tápláló módszert alkalmaz az elme, a test a magatartás és a környezetet együttes fejlesztésére. A MAV megmutatja, hogyan éljük életünket a természeti törvényekkel összhangban, miként teremtsük meg a test egyensúlyi állapotát, s hogyan tartsuk azt fenn, hogy mindig jó egészségnek örvendhessünk.

A Maharishi Ájurvéda kezelések a lehető legtermészetesebb módon teremtik és őrzik meg a test egyensúlyi állapotát, miközben megszabadítják a szervezetet a betegségek magját képező, évek során felhalmozott tisztátalanságoktól, méreganyagoktól. E kellemes és lazító hatású kezelések felelevenítik a szervezet öngyógyító mechanizmusait, lehetővé teszik az alapos és hosszú távú regenerálódást, aminek következtében létrejön az áhított egyensúlyi állapot, mely az életerő a nagy teljesítőképesség és az élet élvezetének elengedhetetlen alapfeltétele.

 

A „The Raj” Maharishi Ájurvéda életmódközpont a világ legősibb természetes egészségügyi módszereit kínálja betegeinek, immáron huszadik éve. Eredményeik igazán lenyűgözőek és jól dokumentáltak mind kutatásokkal, mind esettanulmányokkal alátámasztottak. PhD Robert Herron professzor figyelemreméltó tanulmánya 2002-ben készült. Ebben arról számol be, hogy a The Raj kezelései folytán a páciensek vérében felhalmozódott veszélyes toxinok már a kezelések után 5-ik napján kb. 50%-al alacsonyabb mértéket mutattak, mint a terápiát megelőzően.


A tanulmány 2002 szeptember – október havában készült. Az Alternative Therapies in Health and Medicine című tekintélyes szaklap szerint a Panchakarma, mely évezredes múlttal rendelkező ájurvédikus tisztító program, jelentősen csökkenti a zsírban oldódó mérgező anyagok mennyiségét. Ilyen veszélyes anyag a DDE, mely a DDT nevezetű növényvédőszer mellékterméke, de ebbe a kategóriába sorolható a PCB is. A mérgező vegyi anyagok származékai hosszú évtizedekig, akár negyven évig is a szervezetben maradhatnak. Napjainkig nincs bizonyítottan hatékony és teljes körű eszköz a káros kémiai anyagok fiziológiánkba való bejutásának elkerülésére.

 A lipofil vagy más néven zsírban oldódó mérgező anyagok a legproblematikusabbak, hiszen ezeket tudja szervezetünk a legkevésbé kivetni magából; ugyanakkor ezek a mérgek mind-mind a környezeti ártalmak kapcsán kerülnek  kapcsolatba testünkkel. A lipofil toxinok mennyisége a kor előrehaladtával halmozódik szervezetünkben, sőt már magzati korban is bekerülnek a testbe az ilyen szennyeződések. Ezeket a mérgező anyagokat összefüggésbe hozzák hormonális zavarokkal, az immunrendszer gyengeségével, szaporodási rendellenességekkel, a rák több fajtájával, beleértve a mellrákot és más betegségeket, de például a gyermekkori elhízással is korrelál. A fentebb említett DDT származékot közvetlen összefüggésbe hozza számos szakember az Alzheimer kór kialakulásával. 


Herron professzor tanulmánya két hónapos longitudinális kutatás eredményéből kimutatta, hogy a PCB féleségek, s néhány peszticid mértéke– ide értve a DDE-t is –   a vizsgált alanyok szervezetében átlagosan 46 % és 58% közti mértékben csökkent a Panchakarma program 5. napján. A szervezet öngyógyító folyamatai ennél lassabb munkát képesek végezni, hiszen ilyen speciális kezelések nélkül két hónap alatt mindössze 1%-nyi vagy azt el sem érő mértékben csökkenhet a szervezet eltárolt mérgek mennyisége. Jelenleg nincs más olyan klinikailag igazolt eljárás, mely hasonlóan komoly mértékben csökkentené a szervezetben felhalmozódott lipid oldékony anyagok mértékét anélkül, hogy káros mellékhatások jelentkeznének.

PhD. Robert Herron megállapításai szerint a PCB és DDE komoly mennyiségben van jelen az emberek szervezetében. Mint mondja: „Ezeket a mérgező anyagokat évtizedekkel ezelőtt betiltották, s a feltételezések arra engedtek következtetni, hogy elhanyagolható mennyiségben vannak jelen az amerikai lakosság tagjainak szervezetében. Eredményeink azonban azt igazolják, hogy még mindig benne vannak ezek az anyagok az élelmiszerláncban, sőt mennyiségük nő. Ennek egyik lehetséges magyarázata az, hogy az USA olyan országokból is importál, ahol a betiltott vegyszerrel érintkezhetnek az alapanyagok, hiszen ezeket a veszélyes mérgeket napjainkban is használják egyes országok mezőgazdászai a malária megfékezésére.” 

Tartalomhoz tartozó címkék: Maharishi Ájurvéda