Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MA 471, Cukoregyensúly tabletta kedvező hatásai

Egy gyógynövénykészítmény: (MA-471, Cukoregyensúly tabletta - Gluco Balance) vércukorcsökkentő, zsírcsökkentő és egyéb általános kedvező hatásai

Alternatív terápiák a klinikai gyakorlatban 3. évfolyam, 5. szám, 26-31 oldal, 1996. Sept/Oct

Szerzők:  Amulya R. Sircar, MD,* Ramesh C. Ahuja, MD,* Shankar M. Natu, PhD,* Birendra Roy, MBBS,* and Hari M. Sharma, MD, FRCPC.**

A kutatás végezték: **K.G. Medical College, Lucknow, India
**The Ohio State University, College of Medicine, Columbus, OH

A vizsgálat tárgya egy olyan gyógynövény készítmény volt, melynek alapja egy Indiában évszázadok óta a cukorbetegség kezelésére használt gyógynövénykeverék. E készítmény hatását és biztonságosságát vizsgálták nem inzulinfüggő diabetes mellitusban (NIDDM) szenvedő betegeknél. A gyógynövénykeverék készítménye a Maharishi Ayurveda Products (Noida, India) által gyártott MA 471 (Cukoregyensúly tabletta - Gluco Balance) volt,  mely nagyon kedvező eredményeket mutatott az előzetes vizsgálatokban.

Ebben a kísérleti tanulmányban olyan klinikai vizsgálatot végeztek, ahol a betegeket három csoportba osztották: az A csoportban (15 eset) olyan betegek voltak, akik soha nem szedtek semmilyen készítményt a cukorbetegségre, nem ellenőrizték a táplálkozásukat, sem testmozgásukat. A B csoportban (30 eset) olyanok voltak, akik kontrollált módon szedték az anitidiabetikus szájon át bevehető gyógyszert, és a C csoport (15 eset) akiknél nem ellenőrizték a szájon át szedett vércukorcsökkentők maximális adagját.

 Minden betegnél egy kezdeti vércukormérés után kezdte szedni az MA471 tablettát, majd kéthetente visszahívták őket, hogy vérvizsgálattal megállapítsák, hogy javultak vagy romlottak-e a vércukorértékeik és hogyan változtak a tünetek.

Az éhgyomri és az étkezés után vett vércukor eredmények valamint a hemoglobin A1C értékek szignifikáns csökkenést mutattak a kiindulási értékekhez képest mindhárom betegcsoportnál. A betegek 68.3%-ánál „jó” és „elfogadható”  értékeket sikerült regisztrálni.

A vizsgálat kimutatta, hogy az  MA 471 azoknál a betegeknél volt a leghatékonyabb, akik kevesebb, mint 5 éve szenvedtek cukorbetegségben. Az  MA 471 fent leírtak mellett jelentős csökkenést eredményezett a szérum összkoleszterin-szintjében és a trigliceridekben is. Jelentős javulás mutatkozott néhány cukorbetegségre jellemző tünet esetében, mint például a fokozott vizeletürítés, fáradtság. kimerültség, székrekedés vonatkozásában. Ez a kísérlet kimutatta, hogy az  MA 471 gyógynövénykeverék szignifikáns vércukorcsökkentő, zsírcsökkentő hatással bír, valamint javította az életminőséget a nem inzulinfüggő cukorbetegek számára. 

A túl sok édesség, nehéz ételek, hosszú ideig tartó stressz és a mozgáshiány mind hozzájárul a cukor intolerancia kialakulásához. A Cukoregyensúly tabletta speciális gyógynövények hatékony kombinációja, ami javítja a szervezetünk természetes képességét az egészséges cukoranyagcsere kialakításhoz.

Az ájurvéda szerint Cukoregyensúly tabletta fő alkotónövényei arról nevezetesek, hogy segítik a szénhidrát anyagcserét, az emésztés folyamatát, szabályozzák és védik a máj működését.

Alacsony vércukorszint esetén szedése nem javasolt!

Minden Maharishi Ájurvéda készítményben a gyógynövények pontos arányban vannak összeválogatva, és a hagyományos, ősi ájurvédikus módszerekkel vannak feldolgozva. Javítják a létfontosságú tápanyagok hasznosulását. A keverékben az egyes gyógynövények szinergista hatása érvényesül, azaz sokkal hatékonyabbak megfelelő arányban együtt használva, mint külön-külön.

Az MA 471 tabletta szedése nem helyettesíti az orális antidiabetikumok használatát!

Orvos – Maharishi Ájurvéda terapeuta életmód- és táplálkozási tanácsait követve megelőzhetjük az esetleges cukorintolerancia kialakulását vagy a már meglévő cukorbetegség hosszú távú romboló következményeit enyhíthetjük."

Tartalomhoz tartozó címkék: Test és lélek