Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Életmód

Életmód

2020. 06. 13. 20:06:44

A pikkelysömör (pszoriázis) olyan nem fertőző, gyulladásos betegsége a bőrnek, melyet jól körülhatárolt vöröses plakkok, nagy tapadó ezüstös pikkelyek jellemzik.

A pszoriázis esetében a klinikai tünetek a bőr rétegeinek megvastagodása, mely a bőr sejtjeinek megnövekedett osztódásának következménye a bőr alap rétegeiben.

Súlyos viszketés társulhat a plakkokhoz. A bőr szárazsága és ezüstös hámlás a jellemzői ennek az állapotnak.

Mint tudjuk az Ájurvéda alapja a Tridosha (3 dósa elmélet).

A három dósa elem kiegyensúlyozott állapota, nevezetesen a Váta, Pitta, Kapha, elengedhetetlen feltétele a jól működő testi funkcióknak.

2020. 06. 13. 20:00:36
Ebben a rohanó életmódban a legtöbb ember a stressztől szenved. A feldolgozatlan stressz pedig depresszióhoz vezet. A modern élet hajszolásában az emberek többségét a feszültség valamely formája és a stressz kínozza.
2020. 06. 13. 19:35:46

Mellkasi diszkomfort érzet és fájdalom különböző okok miatt alakulhat ki, állhat a háttérben pánikbetegség, vagy egyensúlytalanság a szív- és érrendszerben, az emésztőrendszerben és a légutakban. Az ajánlott ájurvédikus terápia az oknak megfelelően eltérő.

 Vegyük komolyan a tüneteket!

 A mellkasi fájdalom mindig jel, hogy valamit tennünk kell az egészségünkért. Bármilyen jellegű mellkasi fájdalom jelentkezik, vegyük komolyan és keressük fel a háziorvosunkat, kezelőorvosunkat!

2020. 06. 13. 19:14:34

Az Andrographis paniculata az ájurvéda egyik nagyra értékelt gyógynövénye. Egynyári növény, levelei hegyesek és sötétzöldek, virága kihegyesedő szirmokból áll.

 A növény az Acanthaceae családba tartozik, Indiában, Kínában és Sri Lankán őshonos. Kb. egy méter magasra nő, jellegzetesen lila és fehér virágai vannak. Keserű anyag tartalma miatt az egyik legkiválóbb máj méregtelenítő hatású drog, az ún. maha-tikta vagyis a „királyi keserűk” csoportjába tartozik. Mind szárított leveleit és friss gyümölcséből készült levét gyógyászati célokra használják fel.

 A felhasználásával készült védikus szerek támogatják az immunrendszert, segítenek az akut fertőzések legyőzésében. Népszerűsége egyre szélesebb körű nyugaton.

2020. 06. 13. 19:03:53

A megfelelő folyadékbevitel létfontosságú a szervezet egészsége, a napi vitalitás és a szervezet tisztasága érdekében.

 Ön úgy érzi, hogy nem jelent gondot a nők számára ajánlott napi két, férfiak számára napi három liter folyadék elfogyasztása?

A férfiak teste kb. 60-70% vízből épül fel, míg a hölgyek szervezete 55-65%-nyi vizet raktároz. A nők testzsír százaléka magasabb, mint a férfiaké, ami az alacsonyabb víz-aránnyal magyarázható. Fontos tudnunk, hogy már 1-2%-os vízveszteség kiszáradást, fizikai és mentális fáradtságot okoz, melyhez nehézkes testérzet társulhat.

2020. 06. 13. 19:00:57
Ájurvédikus tanácsok a „szívkataszrófák” elkerüléséért és az egészségesebb, boldogabb szív- és érrendszerért
2020. 06. 13. 18:57:36
Az ájurvéda jelentősége az előadó művészek, élsportolók és mindazok életében, akik kimagasló teljesítményt nyújtanak mindennapi életükben