Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Depresszió kezelése Ájurvédával

Ebben a rohanó életmódban a legtöbb ember a stressztől szenved. A feldolgozatlan stressz pedig depresszióhoz vezet. A modern élet hajszolásában az emberek többségét a feszültség valamely formája és a stressz kínozza.

Ebben a rohanó életmódban a legtöbb ember a stressztől szenved. A feldolgozatlan stressz pedig depresszióhoz vezet. A modern élet hajszolásában az emberek többségét a feszültség valamely formája és a stressz kínozza.

Az Ájurvéda alapján ezt a betegséget az AVSAAD-nek (Manoavasad) nevezik. Az Ájurvéda úgy említi a depressziót, mint ’Vishada’, azaz a ”legtöbb betegség súlyosbító tényezőjét”. A depresszió egy olyan mentális betegség, amely testi folyamatokkal is együtt jár – vagy oda-vissza. Az Ájurvéda irányelvei szerint a prána elnyomása az egyik legfőbb oka az avsaadnak. A Prána Váta felelős az elme megfelelő működéséhez. A kiegyensúlyozatlan Prána Váta nem csak az alvás minőségét befolyásolja, de az érzékelés képességére, a memóriára és a tudatosság szintjére is hat. Az ok lehet mentális, környezeti, társadalmi vagy személyes, de minden szempontból súlyos szövődményekhez vezethet a páciens és a család számára. Az Ájurvédában a pszichikai energiák egyensúlytalansága (sattva, rajas, tamas) a fizikai energiák (vata, pitta, kapha) egyensúlytalanságával támogatva, különböző mentális zavarokat okozhatnak. Ez vonatkozik a depresszióra is. A fegyelmezetlen elme, belemerülés a negatív gondolatokba és tevékenységekbe, a negatív érzelmek, mint a gyűlölet, harag stb. ismert, hogy egyensúlytalanságot hoz létre a pszichikus energiákban, mely pedig olyan zavarokhoz vezet, mint a depresszió. A nem megfelelő életmód, rossz szokások, függőségek és a higiénia hiánya, a depresszió kiváltó okai lehetnek.

Minden betegség, amivel találkozunk, valahogy a negatív stresszhez kapcsolódik, úgy mint a szívroham, magas vérnyomás, agyvérzés, bélgyulladás, savasság, asztma, impotencia, rák stb. Ebből adódóan szükséges a stressz kezelése, megfelelő életmóddal és az egészség fenntartásával. A modern időkben a stressz, ami a legjobban hozzájárul a depresszióhoz.

Az Ájurvéda különböző terápiás módszereket javasol, életmódváltást és gyógynövényes készítményeket, hogy megtisztítsuk és megerősítsük az elmét, ami segít, hogy hatékonyabban megküzdjünk az élet kihívásaival és e mellett az ájurvéda pozitivitást hoz életünkbe minden szinten.

A méregtelenítő és megfiatalító terápiák segítik a testet, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól és a szennyeződésektől. Hatása terápiás és helyreállító. A Maharishi Ájurvédánál autentikus magas minőségű ájurvédikus terápiákat alkalmazunk, melyek megfiatalítják az elmét és a testet, gyógynövény olajok alkalmazásával. A gyógynövényes készítmények és a természetes teák fűszerkeverékekkel segítik a dósák kiegyensúlyozását.

Általánosan használt gyógynövények: Néhány depresszióra használt gyógynövény az Ájurvédában:

Brahmi

Ashwagandha

Jatamansi

Shakhpuspi

Giloya

Kurkuma

Ezen gyógynövényeket tartalmazó készítmények:

MA 1401

MA 1402

MA 107

Aggodalommentes tea (Take it Easy- (Peace of Mind) Tea)

(Peace at Night Tea-Good Night)

MA 3

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód