Gyengéd kényeztetés testnek és léleknek

Az egyik legélvezetesebb dolog, amit a testünk és az egészségünk érdekében tehetünk, ha reggelente fürdés vagy zuhanyzás előtt az egész testet olajjal átmasszírozzuk. Az olajmasszázs nyugtató hatással van az idegrendszerre (Váta), fokozza a vérkeringést,

és segít a testből a méreganyagokat eltávolítani. Az Ájurvédikus írások szerint az olajmasszázs eredménye a fitt, hajlékony, erős és vonzó test. Különösen jótékonyan hat a bőrre, ezért érdemes rendszeresen elvégezni.

 Próbálja csak ki!

Finom, de mélyreható! Az Ájurvédikus olajmasszázs célja nem az izmok erőteljes masszírozása, hanem hogy harmonizáló hatású olajjal és finom mozdulatokkal a testet és a szellemet mély belső egyensúlyba hozzuk. Éppen ezért a legfontosabb, hogy az olajat egyenletesen vigyük fel a bőrre, hogy alaposan beivódhasson.

 Néhány jó tanács az olajmasszázshoz:

- Elegendő reggelente 15 perc.

- A masszázst állva, vagy ülve is végezhetjük, kellemesen meleg szobában.

- Ideális esetben az olajat először melegítsük fel valamivel testhőmérséklet fölé!

- Masszírozzuk be lassan és egyenletesen, használjuk az egész tenyerünket.!

- A masszázs végén vékony olajréteggel vonjuk be a testünket!

- Kezdjük először a fejet masszírozni, apró körkörös mozdulatokkal!

- Aztán dörzsöljük át a nyakat, torkot, vállakat, karokat és kezeket! A combokat hosszú egyenes mozdulatokkal simítsuk végig fel és le; az ízületeknél körkörös mozdulatokat végezzünk! A mell és a gyomor környékét nagyon finoman masszírozzuk. Körkörösen masszírozzuk a mellet, a szegycsont és a solar plexus között hosszanti fel-le mozdulatokkal! A hason lassú, körkörös mozdulatokat tegyünk! A háton és gerincen fel-le mozdulatokat végezzünk kezünkkel – amíg kényelmesen elérjük! A karokat ugyanúgy masszírozzuk végig, mint a lábunkat: körkörös mozdulatokkal az ízületeknél, hosszanti irányban az al- és felkaron! Végül masszírozzuk át a lábfejünket és a talpunkat!

- A legjobb eredmény akkor érhető el, ha az olajat további 15 percre magunkon hagyjuk, mielőtt elmennénk fürödni vagy zuhanyozni. Legalább ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az olaj bőrünkön át kellőképpen felszívódjon.

- Ha nincs elég időnk teljes masszázsra, akkor csak a fejünket, fülünket és a talpunkat masszírozzuk át!

 Válogatott Ájurvédikus gyógynövények gazdag tárháza teszi a Maharishi Ájurvéda masszázsolajokat igazán értékessé. A gyógyhatású összetevőket nagy gonddal dolgozzák fel, hagyományos módszerekkel.

 A hölgyeknek ajánlott Maharáni masszázsolaj és a férfiaknak ajánlott Maharádzsa masszázsolaj kifejezetten a 30-40 év felettiek bőrápolására ajánlott.

 Az Árjuvédában a száraz masszázst, a Garsant selyemkesztyűvel végzik; a Garsan javítja a vérkeringést a kötőszövetekben, és különösen hatékonyan távolítja el az amát és csökkenti a Kaphát. A kesztyűk kiváló minőségű nyers selyemből készülnek.

 Hogyan válasszunk masszázsolajat?

A VÁTA masszázsolaj normál és száraz bőrre, vagy vatta túltengés

esetén javasolt.

A PITTA masszázsolaj normál és érzékeny bőrre, és pitta túltengés

esetén javasolt.

A KAPHA masszázsolaj zsíros bőrre és kapha túltengés esetén javasolt.

 

 

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017