A változókori tünetek megelőzése és enyhítése

 Számos kultúrában a hölgyek a változókorra úgy tekintenek, mint a szabadság és a boldogság időszakára.

 A nyugati szemlélet és életmód változásaival azonban a mai kultúránk már azt feltételezi, hogy az élet természetes velejárója a betegségszerű tünetek megjelenése az idő előrehaladtával, a csökkent terhelhetőség és az egyébként egészséges szervezet különböző korlátai.

 Az ájurvédikus szemlélet szerint a változó kor során a szervezetben sok éven át felhalmozódott szennyeződések és a hirtelen bekövetkező élettani változások együttese okozhatja az egymással szorosan összefüggő kellemetlenségeket. A menopauza egy fokozatosan kialakuló állapot, melyet egy több éves olyan időszak előz meg, mely során a petefészek egyre kevesebb ösztrogén hormont termel. Fontos odafigyelnünk ilyenkor, hogy a szervezetben felhalmozódott szennyeződések lerakódását hatékonyan megelőzzük. Ez utóbbi az ún. „ama”- ,vagy más néven szennyeződés-többlet, mely a nem tökéletes emésztés és anyagcsere folyamatok során rakódik le a testben. Az ájurvéda szerint ez okozza – korai tünetként - a kiegyensúlyozatlanság érzést, a váltakozó hőérzetet, a hüvelyszárazságot, hangulat ingadozásokat, de az ama tehető felelőssé a gyenge, törékeny csontokért is.

 Ilyenkor az egyensúly helyreállítása elengedhetetlen jelentőségű a hormonok, az érzelmek és emésztés-anyagcsere vonatkozásában.

 A kor előrehaladása során a sejtek, szövetek, az egyes szervek folyamatosan képesek megújítani önmagukat. Ebben sokat segíthetnek az ájurvédikus módszerek, melyek a  természetes változókori – szervezetet érő - terhelések során is megoldást jelentenek. Jótékony hatásuknak köszönhetően erősítik és táplálják a test szöveteit, egyensúlyt teremtenek a hormonok, az érzelmek és az emésztés-anyagcsere érzékeny folyamataiban, illetve segítenek a vér, az izmok és csontozat megújulásában. Elsősorban azáltal nyújtanak segítséget, hogy hozzájárulnak az „ama” termelődés csökkentéséhez, valamint segítik minél gyorsabb távozását a testből.

 Ájurvédikus táplálkozási tanácsok

 Ételeink kiválasztásakor törekedjünk könnyen emészthető, ájurvédikus testalkatunknak megfelelő és szezonális táplálékokat választani.

 A főétkezést mindig délben fogyasszuk el, amikor a legerősebb az emésztés tüze, az ún. „agni”.

Törekedjünk friss, bio- zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani. Kerüljük a maradék ételeket és a túlzottan feldolgozott élelmiszereket is.

 Életmódbeli ajánlások

 Váljék a napi rutinunk részévé egy meleg olajjal végzett masszázs (abhyanga), melynek nyugtató, ellazító hatása nem csak a testre, de jótékony hatással van az elmére és az érzelmeinkre is.

 Törekedjünk arra, hogy este tíz óráig ágyba kerüljünk. Mivel az ájurvédikus ajánlások szerint ettől az időponttól számítva hajnal kettő óráig zajlanak a testben a méregtelenítés folyamatai. Amennyiben ebben az időszakban még fizikai aktivitást végzünk, esetleg még ételt is magunkhoz veszünk, akkor másnap enerváltan, rossz közérzettel ébredünk majd fel.

 Az ájurvédikus életmódbeli ajánlások a hosszú távú egyensúly megőrzése vonatkozásában három fő szempont szerint foglalhatóak össze: 

 1. „ama” (mérgező vegyületek) csökkentése a testben
 2. megfelelő emésztés
 3. jelentős mértékben csökkentsük a stresszt

 Ezen alapelvek mindegyike jelentős szerepet játszik a kiváló életminőség hosszú távú megőrzésében. Annak érdekében, hogy ezt az áhított célt elérjük, vagyis testünk és lelkünk is harmóniába kerüljön, az ájurvédikus módszerek egész tárháza áll rendelkezésünkre. Választási lehetőségeink közé tartozik a testtípusnak megfelelő étrend kialakítása; valamint a stresszcsökkentő gyakorlatok, mint jóga, rendszeres testmozgás, meditáció, vezetett relaxáció és a hagyományos ájurvédikus gyógynövények megfelelő összetételben történő alkalmazása.

 Az ájurvédikus orvoslás elsődleges szempontjai közül az egyik központi szerep a jó emésztés (agni) kialakítására, fenntartására irányul. Ebben az értelemben az „egyensúlyt” az emésztés optimális működése jelenti.

 Az emésztés az ájurvéda szerint az a rendszer, amely az elemi tápanyagok átalakítása során az étel intelligenciáját továbbítja a szervezetbe, miközben mindazokat az anyagokat, melyek a test számára már nem fontosak, kiválasztja. Attól függően, hogy milyen erős az „agni”, azaz az „átalakítás motorja”, vagy mérgező vegyületek (vagyis „ama”), vagy a szervezet számára kedvező biokémiai egyensúly (vagyis „ojas”) jön létre. Az „ojas” a legmagasabb értékű „haszna” az emésztésnek az ájurvéda szerint, amely támogatja az immunrendszer ellenálló képességét, a boldog és kiegyensúlyozott érzéseket, valamint az érzelmi stabilitást.

A menopauza tüneteinek gyógynövénytartalmú ájurvédikus készítményekkel való támogatása és az alkalmazás irányelvei: 

 1. 35 éven felüli hölgyeknek ajánljuk a „Változó kor tablettája I (Midlife for Women I, MA 938)” gyógynövény készítményt, amely segíti a szervezet szennyeződéseinek kitisztulását, táplálja a méh szöveteit és javítja a kalcium felszívódását, akár a menopauza előtti időszakban megelőzés céljából, akár a menopauza időszakában történő alkalmazásakor.
 2. A „Változó kor tablettája II (Midlife for Women II, MA 939)” gyógynövény készítmény a menopauza idején segít egyensúlyt teremteni a hormonok, az érzelmek, a tudat, az idegrendszer érzékeny rendszerében.
 3. Ha hőhullámok vagy hangulatingadozás keserítik meg mindennapjait, a Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy, MA 1402) segítségével harmonizálhatja érzelmeit és javíthatja emésztését.
 4. A Hőhullám elleni tabletta (Hot flash Relief, MA 1815) tabletta, mely gyógynövények keverékéből készül, segít lecsillapítani a pitta dósát (tűz elem) a test mélyebben elhelyezkedő szöveteiben. Az ájurvéda szerint hőhullámok akkor fordulhatnak elő, amikor a hőátadás folyamata szabálytalanná válik a testben, amit az eltömődött csatornák idéznek elő. Ez a gyógynövény formula segít kitisztítani a test csatornáit és fenntartani az optimális hőszabályozást a szervezetben. A benne található gyógynövények kiegyensúlyozzák az „agni” 13 típusát, valamint ápolják a kapcsolatot a szív, elme, test és lélek között.
 5. Nagy figyelmet kell szentelni a kalcium pótlásra is, melyhez nem elegendőek csupán a kalcium tartalmú étrend kiegészítő készítmények. A szervezet azon képességét is erősíteni kell, hogy minél hatékonyabban legyen képes felszívni, befogadni és beépíteni a kalciumot. Ezért fejlesztették ki a Calcio Care (MA 925) tablettát, amely 600 mg természetes kálciummal látja el a szervezetet naponta és egyben támogatja a kálcium tökéletes felszívódását is.

 Az ájurvédikus gyógynövény készítmények fontos kiegészítői az ún. „ájurvédikus wellnesz” különböző eszköztárának.

A Triphala tabletta olyan gyógynövény keverék, amely erősen tonizáló hatással van az emésztőszervrendszerre. Ha tompának, lassúnak érzi magát és esetenként székrekedés is előfordul Önnél, akkor valószínűsíthető, hogy nagy mértékben halmozódtak fel méreganyagok a szervezetében. A toxinok felhalmozódása lelassítja az emésztést, az egyensúly megrendülése pedig pattanásokat idéz elő a bőrön, valamint menstruációs görcsök, fáradtság, depresszív hangulat és sok más egészségügyi probléma alakulhat ki ezáltal.

 A Triphala tabletta az esti, illetve éjszakai méregtelenítés folyamatára és az emésztésre egyaránt támogató hatással bír, alkalmazása eredményeképpen kiegyenlítődik az „agni” és az „ojas” a testben. A Triphala tabletta a Maharishi Ájurvéda gyógynövénykészítményei közül a legkiemelkedőbb emésztést kiegyensúlyozó készítmény.

 A mély, pihentető alvást segíti a Nyugodt alvás tablettája - Pitta (Az egyenletes alvás eléréséhez MA 1684), mely elsősorban azon személyek számára nyújt megoldást, akik nehezen aludják át az éjszakát, sűrűn felébrednek alvás közben, reggel pedig emiatt fáradtan, kialvatlanul ébrednek. Azok számára is segítséget jelenthet, akik rendszeresen hat óránál rövidebb időt töltenek alvással, számukra a készítmény révén pihentetőbbé válik ez a csekély alvásra szánt időtartam. A mély alvás az ájurvéda szerint ugyancsak rendkívül fontos, hiszen nyugtatja az idegrendszert, tisztít és méregteleníti a testet.

 Egy másik optimális alvásminőséget elősegítő készítmény a Nyugodt alvás tablettája – Váta ( A könnyű elalvás eléréséhez MA 1683), amely azok számára készült, akik nehezen tudnak elaludni. Az ájurvéda szerint a nehéz elalvást főleg a stressz, frusztrációk és a nehéz ételek okozhatják. Ha aggódik vagy izgatott elalvás előtt, akkor az elme „bekapcsolva”, „csatlakoztatva” marad ezekhez a típusú érzelmekhez és érzetekhez az alvás ideje alatt is. Hosszútávon pedig ezek a folyamatok depressziót, kimerültséget idéznek elő. Azonban, ha az elme nyugodt, és képes teljesen „lekapcsolni” ezekről a nehéz érzésekről, akkor az alvás mély, pihentető és nyugodt lesz.

Ebben a készítményben az ájurvédikus gyógynövényeknek egy olyan kombinációja van, mely nyugtató, kiegyensúlyozó hatással van az elmére és az érzelmekre egyaránt. A kutatások alapján mindez pedig igazoltan mély, megnyugtató alvást és vidám ébredést eredményez.

 A gyógynövények segítenek az önbizalom érzésének, a pozitív gondolkodásnak és érzéseknek a kimunkálásában is. Egyensúlyt teremtenek a „pitta dósában”, mely szabályozza a lelki egészséget (Sadhaka Pitta).

Az Amalaki ájurvédikus gyógynövény készítmény, vagyis az „Amla”, (ősi ájurvédikus szövegekben foglalt receptúra alapján készült, 90 Celsius fok körüli hőmérsékleten előállított szer) is kiemelt fontosságú, hiszen a receptúra alapján egy olyan készítményt nyernek, melynek C-vitamin tartalma kb. 20-szor magasabb, mint a narancs C-vitamin tartalma.

Helyes táplálkozással harmónia tartható fenn a hat ájurvédikus íz, az édes, savanyú, sós, csípős, keserű és fanyar között. Az Amla egyike annak a mindössze maroknyi gyógynövénynek, amelyek a hatból öt ízkategóriát képviselnek - kivéve a sós ízt -. Az Amla tehát segít egyensúlyba hozni mindhárom dósát (vata, pitta, kapha), amely a test és a lélek harmóniájához elengedhetetlen.

Az Amla erősíti az elmét, a szemet, a szívet, a bőrt és az emésztést, növeli a sejtek regenerációját, és elősegíti a pozitív nitrogén egyensúlyt, amely az izomszövetek fejlődéséhez elengedhetetlen.

 Az „Életerő hölgyeknek (Vital Woman MA 1009)” készítmény a mai dolgozó nőknek készült, akik megpróbálnak a legnagyobb mértékben megfelelni a család, a karrier és az otthonnal kapcsolatos elvárásoknak. Ez a készítmény 23 kiemelkedően jótékony hatású ájurvédikus gyógynövény keveréke, mely támogatja a szellem, test, lélek egyensúlyát, melynek jelentőségét nem tudunk elégszer hangsúlyozni. Fogyasztása során rövid időn belül érezhető a külső és belső dinamizmus, melyet a női szervezetnek kölcsönöznek a gyógynövények hatóanyagai.

 Erősíti a női idegrendszert, összetevői újraélesztik a test szöveteit, támogatják a sejtek regenerációját, egyensúlyban tartják a hormonokat és az érzelmeket, elősegítik a könnyű emésztést, támogatják a méreganyagok tisztulását.

 A „Nők rászajánája” (Ladies' Rasayana) tabletta a szervezetre gyakorolt sejtmegújító hatása révén segíti a fiatalos, rugalmas test felépítését. A test folyamatosan sejtmegújító munkát végez, azonban ez a folyamat a kor előrehaladtával veszít hatékonyságából. A test egyes szövetei és szervei lassú, de fokozatos öregedésnek indulnak, ami az idő előtti öregedéshez vezethet. A Nők rászajánája tabletta elősegíti a sejtek regenerációját, lassítja a biológiai és pszichés öregedést. Ez a gyógynövény kombináció különösen nagy segítség lehet a menopauzát megelőző években. Többek között táplálja a vért, a csontokat, csontvelőt, melyeknek minősége szoros összefüggésben áll a menstruációs ciklussal.

Az évek múlásával a csontok egyre gyengülhetnek és nagyobb valószínűséggel törhetnek el. Nők esetében különösen fontos, hogy a csontok egészségére kiemelt figyelmet fordítsunk a változókort megelőzően és annak időszakában is. Az „Osteo Relief (MA 1673)” nevű készítmény ájurvédikus gyógynövényeknek olyan hatékony kombinációját tartalmazza, melyek természetes kalcium források, ezáltal fokozzák a csontok mechanikai ellenállását, valamint támogatják a csontok, ízületek és idegek egészséges fejlődését is.

 

 

16 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

   Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

  A Triphala tabletta az ájurvédában a legalapvetőbb ájurvédikus keverék. Összetevői harmonizálják, regenerálják mind a három természeti alap princípiumot, azaz a Vata, Pitta és Kapha dósákat. Összetevők: 96 % növényi tartalom; Terminalia chebula, Emblica officinalis, Terminalia belerica szárított porított gyümölcse, Rosa centrifola porított virágzata; Alkalmazás: Vegyünk be 1-2 tablettát az esti órákban, meleg vízzel. A napi 2 tabletta összesen 1920 mg napi növényi összetevő bevitelét jelenti. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

  A Triphala tabletta javasolt fogyasztása:
  Napi 1-2 tabletta étkezés után 10 perccel langyos vízzel elfogyasztva. Amennyiben székletlazító hatását szeretnénk előtérbe helyezni, ebben az esetben lefekvéskor fogyasszuk 1-2 tablettával, szintén langyos vízzel elfogyasztva.

  250 tabletta

  13 500 Ft 41,54 EUR
  36,37 GBP
 • Amalaki ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus - MA 1931 42 g/ 60 caps

  Amalaki ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus - MA 1931 42 g/ 60 caps

  Az Amalaki készítmény mono-komponensű termék, azaz csak az Amalaki gyógynövényt tartalmazza. 1 doboz 60 kapszulát tartalmaz, ez 1 havi adag. 1 kapszula 700 mg természetes összetevőt tartalmaz. Az Amalaki ájurvédikus gyógynövény készítmény, vagyis az „Amla”, (ősi ájurvédikus szövegekben foglalt receptúra alapján készült, 90 Celsius fok körüli hőmérsékleten előállított szer) kiemelt fontosságú, hiszen a receptúra alapján egy olyan készítményt nyernek, melynek C-vitamin tartalma kb. 20-szor magasabb, mint a narancs C-vitamin tartalma. Helyes táplálkozással harmónia tartható fenn a hat ájurvédikus íz, az édes, savanyú, sós, csípős, keserű és fanyar között. Az Amla egyike annak a mindössze maroknyi gyógynövénynek, amelyek a hatból öt ízkategóriát képviselnek - kivéve a sós ízt -. Az Amla tehát segít egyensúlyba hozni mindhárom dósát (vata, pitta, kapha), amely a test és a lélek harmóniájához elengedhetetlen. Az Amla erősíti az elmét, a szemet, a szívet, a bőrt és az emésztést, növeli a sejtek regenerációját, és elősegíti a pozitív nitrogén egyensúlyt, amely az izomszövetek fejlődéséhez elengedhetetlen.

  3 574 Ft 11,00 EUR
  9,63 GBP
 • Nyugodt alvás tablettája – Pitta: Az egyenletes alvás eléréséhez MA 1684, 60 G

   Nyugodt alvás tablettája – Pitta: Az egyenletes alvás eléréséhez MA 1684, 60 G

  Pitta dósa kontrollálja az átalakítási folyamatokat a szervezetben, az emésztést és az anyagcserét. Bizonyos étrend típus és életvitel, a meleg időjárás valamint a stressz túlstimulálhatja és ezáltal túlsúlyba hozhatja a Pitta dósát. Ez Pitta típusú alvási rendellenességhez vezet. Ha valaki gyorsan elalszik, de az éjszaka közepén vagy kora hajnalban felébred és a rövid alvást követően képtelen ismét visszaaludni, az Pitta egyensúlytalanságra utal. Ilyen esetben javasoljuk a Nyugodt alvás tablettája – Pitta típus (Pitta: az egyenletes alvás eléréséhez MA 1684, 30 G) a bázis készítménnyel együtt (Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA1778). A két tabletta párhuzamos szedése elősegíti a Pitta dósa kiegyensúlyozását, mely mellett azt fogja tapasztalni, hogy az alvás teljes, mély, zavartalan és pihentető lesz.A készítmény gyógynövényei kizárólagosan természetes úton, mellékhatás és hozzászokás mentesen segítenek azáltal, hogy rendezik a szervezet egyensúlytalanságait és ezáltal a szervezet egészséges energia folyamatai helyreállnak. A gyógynövények felszívódása, szervezetbe történő beépülése és harmonizáló hatása, mind a szervezet saját gyógyító folyamatainak működésbe lépése időt vesz igénybe. Ebből adódóan hatásuk nem azonnali, hanem a szervezet egyensúlyi állapotától függően akár néhány nap is lehet. A készítmény nem helyettesíti az alvásproblémák hátterének tisztázását. Szükséges azt is pontosan meghatároznunk, hogy melyik dósa egyensúlytalansága okozza alvásproblémánkat.  Nincs hozzászokás.

  1 doboz1 havi adagot tartalmaz
  Vegyünk be lefekvés előtt 1 tablettát.

  Összetétel: Rosa centifolia, Emblica officinalis, Convolvulus pluricaulis, Althaea officinalis, Sida cordifolia, Nardostachys jatamansi, Terminalia arjuna, Valeriana wallichii, Withania somnifera, Asparagus racemosus, Glycyrrhiza glabra, Tinospora cordifolia, Pinctada margaritifera, Elettaria cardamomum, Cinnamomum zeylanicum, Biotite mica, Syzygium aromaticum, Piper nigrum, Zingiber officinale, Piper longum, Acacia arabica

  8 608 Ft 26,48 EUR
  23,19 GBP
 • Osteo Relief MA 1673, 30 G

  Osteo Relief MA 1673, 30 G

  Az Osteo Relief (MA 1673) tabletta nevű készítmény ájurvédikus gyógynövényeknek olyan hatékony kombinációját tartalmazza, melyek természetes kalcium források, ezáltal fokozzák a csontok mechanikai ellenállását, valamint támogatják a csontok, ízületek és idegek egészséges fejlődését is. A Triphala összetvőin (Amla, Haritaki, Bibhitaki) túl kurkumát és egyéb fontos gyógynövényeket tartalmaz. Fő összetevője a Sallaki (Boswellia Serrata – Tömjénfa nedve), mely nagyon hatékony ízületi gyulladás, ízületi merevség és fájdalom esetén. Spondylosis, spondylitis esetén gyakran használt gyógynövény. Ezen kívül általános gyulladáscsökkentő hatása is van.

  10 333 Ft 31,80 EUR
  27,84 GBP

  Nincs készleten

 • MA 1402, 50 G

  MA 1402, 50 G

   A Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy, MA 1402) érzelmi zavarok, depresszió esetén hatásos. Általános jó közérzetet, boldogságot, energikusságot biztosít. Hatását sejtjeink revitalizáló képességének javítása és anyagcseréjük támogatás  útján éri le, ezáltal a szervezet természetes növekedése és fejlődése felerősödik és a stresszel szembeni ellenálló képesség javul.  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 50 tabletta.

  ÖSSZETEVŐK

  • 57% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • amla (Amalaki, Emblica officinalis) gyümölcs
   • Cyperus scariosus
   • Boerhaavia diffusa
   • bazsalikom
   • szerecsendió
   • gyömbér (Zingiber officinalis)
   • Pippali (Piper longum, hosszú bors)
   • fekete bors (Piper nigrum)
   • fekete kardamom
  • 37% növényi kivonatok
   • Arjuna (Terminalia arjuna)
   • thai padlizsán
   • Solanum indicum
   • Agnimanth (Premna integrifolia)
   • Indischer Trompetenbaum (Oroxylum indicum)
   • Desmodium gangeticum
   • Prishniparni (Uraria picta)
   • bengáli birs (Aegle marmelos)
   • Gmelina arborea
   • Stereospermum suaveolens
   • Gokshura (Tribulus terrestris)
  • gumiarábikum 
  • kalcium-karbonát 
  • hidroxi-propil-metil-cellulóz 
  • achát
  • gyöngy-por
  6 414 Ft 19,74 EUR
  17,28 GBP
 • MA 1009, 30 G

  MA 1009, 30 G
  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta.
  7 694 Ft 23,68 EUR
  20,73 GBP
 • MA 939, 30 G

  MA 939, 30 G
  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta
  7 717 Ft 23,74 EUR
  20,79 GBP
 • MA 938, 60 G

  MA 938, 60 G
  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta
  7 717 Ft 23,74 EUR
  20,79 GBP
 • MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  <p>Az Amalaki avagy az indiai egres, egy rendk&iacute;v&uuml;l komoly hat&oacute;anyag-tartalommal rendelkező &aacute;jurv&eacute;dikus gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny. Az egyik leggazdagabb C-vitamin forr&aacute;sr&oacute;l van sz&oacute;, amely kb. h&uacute;sszor t&ouml;bbet tartalmaz aszkorbinsavb&oacute;l, mint ugyanolyan mennyis&eacute;gű narancs. Az antioxid&aacute;ns hat&aacute;s a magyar&aacute;zat arra, hogy az Amalaki kedvelt alkot&oacute;ja &aacute;jurv&eacute;dikus fiatal&iacute;t&oacute; tonikoknak &eacute;s R&aacute;szaj&aacute;na k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nyeknek.</p>
  <p>Az Amalaki az &aacute;jurv&eacute;dikus 6 &iacute;z k&ouml;z&uuml;l 5-&ouml;t tartalmaz. Egyens&uacute;lyozza mindh&aacute;rom d&oacute;s&aacute;t. Tiszt&iacute;tja az elm&eacute;t, jav&iacute;tja az elme-est koordin&aacute;ci&oacute;t, erős&iacute;ti a kering&eacute;st. K&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute;l harmoniz&aacute;lja a Pitta d&oacute;s&aacute;t (szem, sz&iacute;v, bőr fiatal&iacute;t&aacute;sa, em&eacute;szt&eacute;s, vas felsz&iacute;v&oacute;d&aacute;s, k&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute; gyomorsav t&uacute;lteng&eacute;sben).</p>
  <p>&nbsp;Fontos &ouml;sszetevője alapvető &aacute;jurv&eacute;dikus szereknek, mint pl. a Triphala, amely minden koroszt&aacute;ly sz&aacute;m&aacute;ra szellemi &eacute;s fizikai j&oacute;ll&eacute;tet, erőt k&ouml;lcs&ouml;n&ouml;z, valamint jelentős seg&iacute;ts&eacute;get ny&uacute;jt gyenges&eacute;g &eacute;s betegs&eacute;g ut&aacute;ni l&aacute;badoz&aacute;s időszak&aacute;ban.</p>
  <p>&nbsp;A Triphala &eacute;rt&eacute;kes &ouml;sszetevői az Amalaki kivonatb&oacute;l sz&aacute;rmaz&oacute; organikus aszkorbinsav, zs&iacute;rsavak, bioflavonoidok, polifenolok, citokininek, B-vitamin, kalcium, k&aacute;lium, vas, tanninok, pektin. A felsorolt lista &ouml;nmag&aacute;ban is rendk&iacute;v&uuml;l lenyűg&ouml;ző, nem csak fiatal&iacute;t&oacute;, de m&aacute;jv&eacute;dő, koleszterincs&ouml;kkentő, gyullad&aacute;scs&ouml;kkentő, vizelethajt&oacute;, v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;sai miatt is kedvelt alapanyag.</p>
  <p>&nbsp;Sokr&eacute;tű hat&aacute;sa miatt a test valamennyi sz&ouml;vet&eacute;re j&oacute;t&eacute;kony hat&aacute;st gyakorol a belőle k&eacute;sz&uuml;lt immunerős&iacute;tő szerek mindegyike. K&eacute;pes arra, hogy a szervezetben n&ouml;velje az &bdquo;Ojast&rdquo;, ez&aacute;ltal nő a szervezet ellen&aacute;ll&oacute; k&eacute;pess&eacute;ge, az &eacute;letenergia &eacute;s a vitalit&aacute;s &eacute;s j&oacute; k&ouml;z&eacute;rzet uralkodik az egy&eacute;n lelk&eacute;ben.</p>
  <p>&nbsp; Klinikai vizsg&aacute;latok tan&uacute;s&aacute;ga szerint ez a gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny k&eacute;pes a r&aacute;kos sejtek n&ouml;veked&eacute;s&eacute;t blokkolni, az immunrendszert felerős&iacute;teni. Fokozza - az immunrendszer r&eacute;szek&eacute;nt &ndash; a&nbsp; sejtek term&eacute;szetes &bdquo;citotoxicit&aacute;s&aacute;t&rdquo;.&nbsp; Antibakteri&aacute;lis tulajdons&aacute;gokkal is b&iacute;r, &iacute;gy remek ter&aacute;pi&aacute;s kieg&eacute;sz&iacute;tő p&eacute;ld&aacute;ul infleunza szezonban.</p>
  <p>&nbsp;Hűs&iacute;tő hat&aacute;s&uacute; n&ouml;v&eacute;ny, ez&eacute;rt haszn&aacute;lj&aacute;k a legt&ouml;bb gyullad&aacute;ssal j&aacute;r&oacute; megbeteged&eacute;sben, gyomor &eacute;s b&eacute;lrendszeri betegs&eacute;gek, savass&aacute;g, fek&eacute;lyek, h&aacute;nyinger, h&aacute;ny&aacute;s, vastagb&eacute;lgyullad&aacute;s, gyomorhurut, m&aacute;jgyullad&aacute;s eseteiben &eacute;s az arany&eacute;r is j&oacute;l reag&aacute;l r&aacute;. Indi&aacute;ban g&ouml;r&ouml;gsz&eacute;n&aacute;val vegy&iacute;tve adj&aacute;k v&eacute;rhas, illetve kr&oacute;nikus hasmen&eacute;s eset&eacute;n. Nagy seg&iacute;ts&eacute;get jelent a nyugati civiliz&aacute;ci&oacute;ban elterjedt IBS (irrit&aacute;bilis b&eacute;l szindr&oacute;ma) szindr&oacute;m&aacute;val k&uuml;zdőknek, de kr&oacute;nikus sz&eacute;kreked&eacute;s &eacute;s a b&eacute;lrendszerben felhalmoz&oacute;dott m&eacute;reganyagok semleges&iacute;t&eacute;s&eacute;ben is kiv&aacute;l&oacute;. Hat&oacute;anyagai v&eacute;dik a m&aacute;jat, valamint cukorbetegs&eacute;gben szenvedőknek is adhat&oacute;, mert komoly v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;ssal b&iacute;r. Hűtő hat&aacute;s&aacute;nak j&oacute;volt&aacute;b&oacute;l a l&eacute;gutakban jelentkező gyullad&aacute;sokra is j&oacute; hat&aacute;ssal van; a bakt&eacute;riumok &eacute;s t&uuml;dőt t&aacute;mad&oacute; k&oacute;rokoz&oacute;k sz&eacute;les spektrum&aacute;val szemben veszi fel a k&uuml;zdelmet. Egyes kutat&aacute;sok az asztma kezel&eacute;s&eacute;ben is hat&eacute;konynak v&eacute;lik.</p>
  <p>&nbsp;Az idegrendszert is erős&iacute;ti, toniz&aacute;lja, jav&iacute;tja&nbsp; a mem&oacute;ri&aacute;t, nyugtat, depresszi&oacute;ellenes hat&aacute;s&uacute;.</p>
  <p>&nbsp;Az Amalaki a kering&eacute;st is jav&iacute;tja. Cs&ouml;kkenti a v&eacute;r koleszterinszintj&eacute;t, a v&eacute;rr&ouml;gk&eacute;pződ&eacute;s kock&aacute;zat&aacute;t enyh&iacute;ti, megsz&uuml;nteti a lerak&oacute;d&aacute;sokat az art&eacute;ri&aacute;kban &iacute;gy megk&ouml;nny&iacute;ti a sz&iacute;v munk&aacute;j&aacute;t.</p>
  <p>&nbsp; K&uuml;lsőleges haszn&aacute;lata a haj&aacute;pol&aacute;sban kiemelkedő, mivel megakad&aacute;lyozza a hajhull&aacute;st, t&aacute;pl&aacute;lja a hajat. Gyullad&aacute;sos szemprobl&eacute;m&aacute;k orvoss&aacute;ga, a k&ouml;tőh&aacute;rtya-gyullad&aacute;s kezel&eacute;s&eacute;nek egyik ter&aacute;pi&aacute;s k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nye. Gazdag antioxid&aacute;ns tartalma miatt a bőr&aacute;pol&aacute;sban is kimagasl&oacute; eredm&eacute;nyeket &eacute;rnek el vele. In vitro k&iacute;s&eacute;rletek a gomba&ouml;lő hat&aacute;s&aacute;r&oacute;l tan&uacute;skodnak.</p>
  <p>&nbsp;Erős anabolikus, izom t&aacute;pl&aacute;l&oacute; hat&aacute;ssal b&iacute;r, sportol&oacute;knak nagyon előny&ouml;s.</p>
  <p>&nbsp;Javasolt fogyaszt&aacute;sa:</p>
  <p>Naponta 2 x 2 tbl meleg v&iacute;zzel vagy meleg tejjel elfogyasztva.&nbsp;</p>

   A Maharishi Ájurvéda Amalaki tartalmú készítményei: 

   

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy - Kapha-Balance, MA 1402), 50g

  Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy - Kapha-Balance, MA 1402), 50g

   A Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy, MA 1402) érzelmi zavarok, depresszió esetén hatásos. Általános jó közérzetet, boldogságot, energikusságot biztosít. Hatását sejtjeink revitalizáló képességének javítása és anyagcseréjük támogatás  útján éri le, ezáltal a szervezet természetes növekedése és fejlődése felerősödik és a stresszel szembeni ellenálló képesség javul.  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 50 tabletta.

  ÖSSZETEVŐK

  • 57% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • amla (Amalaki, Emblica officinalis) gyümölcs
   • Cyperus scariosus
   • Boerhaavia diffusa
   • bazsalikom
   • szerecsendió
   • gyömbér (Zingiber officinalis)
   • Pippali (Piper longum, hosszú bors)
   • fekete bors (Piper nigrum)
   • fekete kardamom
  • 37% növényi kivonatok
   • Arjuna (Terminalia arjuna)
   • thai padlizsán
   • Solanum indicum
   • Agnimanth (Premna integrifolia)
   • Indischer Trompetenbaum (Oroxylum indicum)
   • Desmodium gangeticum
   • Prishniparni (Uraria picta)
   • bengáli birs (Aegle marmelos)
   • Gmelina arborea
   • Stereospermum suaveolens
   • Gokshura (Tribulus terrestris)
  • gumiarábikum 
  • kalcium-karbonát 
  • hidroxi-propil-metil-cellulóz 
  • achát
  • gyöngy-por
  6 414 Ft 19,74 EUR
  17,28 GBP
 • Életerő hölgyeknek (Vital Woman , MA 1009), 30 g

  Életerő hölgyeknek (Vital Woman , MA 1009), 30 g

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta.

  Az „Életerő hölgyeknek (Vital Woman , MA 1009)” készítmény a mai dolgozó nőknek készült, akik megpróbálnak a legnagyobb mértékben megfelelni a család, a karrier és az otthonnal kapcsolatos elvárásoknak. Ez a készítmény 23 kiemelkedően jótékony hatású ájurvédikus gyógynövény keveréke, mely támogatja a szellem, test, lélek egyensúlyát, melynek jelentőségét nem tudunk elégszer hangsúlyozni. Fogyasztása során rövid időn belül érezhető a külső és belső dinamizmus, melyet a női szervezetnek kölcsönöznek a gyógynövények hatóanyagai. Erősíti a női idegrendszert, összetevői újraélesztik a test szöveteit, támogatják a sejtek regenerációját, egyensúlyban tartják a hormonokat és az érzelmeket, elősegítik a könnyű emésztést, támogatják a méreganyagok tisztulását. A gyógynövény összetevők jelentősen hozzájárulnak a normális menstruációs ciklus helyreállításához, a menstruációs problémák megoldásához (fájdalmas menstruáció, menstruációs görcsök, bő menstruáció, menstruáció elmaradása, menstruáció előtti feszültség). Különösen hatékony, ha valamilyen pszichés, lelki stressz miatt borul fel a menstruációs ciklus. Természetesen a termék nem helyettesíti szükség esetén a kezelőorvossal való konzultációt.

  7 694 Ft 23,68 EUR
  20,73 GBP
 • Calcio Care (MA 925), 30 g

  Calcio Care (MA 925), 30 g
  Calciocare tabletta: • támogatja a szervezet kalciumfelszívő és -hasznosító képességét • tablettánként 220 mg biológiai, természetes eredetű kalcium-karbonátot tartalmaz • segíti a kalcium, egyéb tápanyagok, valamint fontos energiaforrások sejtekbe áramlását • segít metabolizálni a zsírszövetet az egészséges csontok, fogak, haj és köröm növekedése érdekében. Az ájurvéda ősi tudománya szerint a zsírszövet egészséges metabolizmusa biztosítja az egészséges csont, fog, haj és köröm növekedését
  5 865 Ft 18,04 EUR
  15,80 GBP
 • A változó kor tablettája II (Midlife for Women II - Golden Transition II, Ma 939) 30 g

  A változó kor tablettája II (Midlife for Women II - Golden Transition II, Ma 939) 30 g

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta 

  A menopauza idején segít egyensúlyt teremteni a hormonok, az érzelmek, a tudat, az idegrendszer érzékeny rendszerében.

  7 717 Ft 23,74 EUR
  20,79 GBP
 • A változó kor tablettája I (Midlife for Women I - Golden Transition I, (MA 938), 60 g

  A változó kor tablettája I (Midlife for Women I - Golden Transition I, (MA 938), 60 g

  A Midlife Woman I. tabletta nagyon kedvező módon befolyásolja a perimenopauza komfortérzetét. A menopauzális változások történhetnek zökkenőmentesen is, mindenféle kellemetlen diszkomfort érzések kialakulása nélkül. Bizonyos tünetek megjelenésekor, mint például a hangulatváltozások, hőhullámok, csontritkulás és a hormonális változások okozta egyéb tünetek az ajurvéda szerint a szervezetben kialakult kiegyensúlyozatlanság eredményei, melynek hátterében a szervezetben felhalmazodó, emésztéssel kapcsolatos szennyeződések, méreganyagok állnak.

  A változó kor tablettája 60 tablettás kiszerelésű, adagolás 2 x 1 tabletta három hónapon keresztül, majd azt követően dózisa csökkenthető napi egy tablettára. 1 doboz 1 havi adagot tartalmaz

  7 717 Ft 23,74 EUR
  20,79 GBP
 • Nők rászajánája (Ladies' Rasayana, MA 743) 30 g

  Nők rászajánája (Ladies' Rasayana, MA 743) 30 g

  Hangulatváltozásai vannak, rossz közérzet gyötri, vagy erőtlennek érzi magát? Megoldás a kiváló ájurvédikus étrendkiegészítő, a Nők rászajánája, a Ladies’ Rasayana, melynek gyógynövényei és gyümölcskivonatai csodálatosan harmonizáló hatást fejtenek ki a női fiziológiára.

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz

  8 040 Ft 24,74 EUR
  21,66 GBP
 • Hőhullám elleni tabletta - Hot flash Relief (MA 1815), 120 tabl/60g

  Hőhullám elleni tabletta - Hot flash Relief (MA 1815), 120 tabl/60g

  A Hot flash Relief (MA 1815) tabletta, mely gyógynövények keverékéből készül, segít lecsillapítani a pitta dósát (tűz elem) a test mélyebben elhelyezkedő szöveteiben. Az ájurvéda szerint hőhullámok akkor fordulhatnak elő, amikor a hőátadás folyamata szabálytalanná válik a testben, amit az eltömődött csatornák idéznek elő. Ez a gyógynövény formula segít kitisztítani a test csatornáit és fenntartani az optimális hőszabályozást a szervezetben. A benne található gyógynövények kiegyensúlyozzák az „agni” 13 típusát, valamint ápolják a kapcsolatot a szív, elme, test és lélek között.

  120 tabletta

  12 108 Ft 37,25 EUR
  32,62 GBP

16 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017