A gyönyörű bőr titka

A víz erőteljes, életet adó elem. Hűsít, tisztít, fiatalít, kiegyensúlyoz. Életerővel tölt meg, elűzi a fáradtságot. Segíti az emésztést és a kiválasztást. Nyugtatja az érzelmeket, támogatja a szívet. Az ősi ájurvédikus szövegek a vizet nektárnak nevezik. Ezeknek az erőteljes tulajdonságoknak köszönhetően a víz képes hatékony, megelőző gyógymódként megtisztítani és újra feltölteni az egész testet kívül és belül.

Az ájurvéda szerint az élet alapja az öt fő elem, az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld. Mindegyikük létrehozza – egyikből a másikba - a következőt: az éter a levegőt, a levegő a tüzet, a tűz a vizet és a víz a földet. Éppen ezért a víz nem csak a saját erejét hordozza magában, hanem az éter, a levegő és a tűz értelmét, intelligenciáját is.

A víz termelhet villamos energiát. Segítségével a mag csírázni kezd. A víz jó hővezető, és azonnal hidratál. A víz tökéletes összetevője minden testápolási terméknek. Semleges tulajdonságú, kíméli a bőrt, összeegyeztethető más összetevőkkel, értékes kiegészítője minden terápiás bőrtápláló kezelésnek.

Az ájurvéda szerint a víz döntő szerepe a bőr támogatásában rejlik. A bőr hat rétegből épül fel. Az első réteg neve szanszkrit nevén udakdhara, “a vizet tartalmazó réteg”. Ezt a réteget awabhasininek is hívják, azaz a  belső ragyogás tükröződése. Mivel a nedvesség felelős a bőr fényességéért, ezért ha dehidratálódik a szervezet, a bőr fakulni kezd. Éppen ezért az ájurvéda belülről kezeli ezt a problémát, belsőleg használ vízterápiát, valamint olyan gyógynövény-készítményt, mint például a Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926).

Általános szabályként hangsúlyozza az ájurvéda a rendszeres vízfogyasztást, ezzel mosva át a belső csatornákat, utat adva ezáltal a mérgek kiürülésének a verejtéken és a vizeleten keresztül.
A szobahőmérsékletű víz nem mindig alkalmas a mérgek kimosására, a bőr hidratálására. Ez különösen igaz 40 év fölötti kor esetén, amikor a fiziológia kezd lelassulni, és a hatékony tápanyag felszívódáshoz, illetve a megfelelő keringéshez támogatásra van szükség. Abban az esetben, amikor a hajszálerekben, mikrocsatornákban felgyülemlenek a mérgek, az elzáródás miatt a víz nem tud eljutni teljes mértékben a bőr első rétegébe, így az dehidratált lesz. Akiknek tehát érettebb a bőre, vagy mérgekkel telítődött, azok ezt többlet víz ivásával nem tudják orvosolni. Az ájurvéda ezért javasolja a bőr tisztítását speciális belső készítményekkel, amely gyakorlatilag egy belső vízterápiát jelent értékes növényi kiegészítővel. Ilyen készítmény a Gyógynövénytabletta a fiatal bőrért (Youthful Skin, MA 989).  

Belsőleg alkalmazott terápiák

A jó egészség és a gyönyörű bőr legfőbb ellenségét az ájurvédában úgy hívják szanszkrit nevén, hogy „ama”. Az ama nem más, mint a sejtekben, testnedvekben, szövetekben összegyűlt emésztetlen salakanyag. A felgyülemlett ama gyengíti a testet és az immunrendszert, öregedést, betegséget okoz. Az ama jelenlétének első jelei közvetlenül a bőr első rétegében nyilvánulnak meg és ezek láthatóak is, azaz a bőr száraz, fénytelen, korán öregedő lesz. Ahogy az ama gyarapodik, hat a vérre és a mélyebb szövetekre. Ez hatással van a bőr második rétegére, amit úgy hívnak szanszkritul, hogy raktadhara, “ a vért tartalmazó”. Ez a bőrben egyensúlytalanságot okoz, megjelennek a pattanások, a bőr elszíneződik, érzékeny lesz. A Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926) készítményben a gyógynövények egyedülálló kombinációja segít eltávolítani az amát, hidratálja a bőrt, ami ezáltal újra egyensúlyba kerül, és ragyogni fog.

Az "Usnodaka" kezelés a forralt víz ivásának rendszeres szokása. Az ivóvíz 5 perces forralásának hatására a tűz elem intelligenciája beleolvad, egyesül és ezáltal felerősíti a víz jótékony tulajdonságait. A forralt víz kortyolgatása tisztítja a test finom belső csatornáit, és elégeti a felgyülemlett amát. Ez a terápia erősíti az agnit, a bennünk lévő “emésztés tüzét”. Minél erősebb ez az emésztő tűz, annál erősebb a lelki és fizikai életerő, erősebb az immunrendszer, egészségesebb, ragyogóbb a bőr. Az ájurvéda mérsékelt ásványi anyag tartalmú tiszta ivóvizet ajánl fogyasztásra. Napi 6-8 pohár forralt víz megivása hidratálja a bőrt, és kordában tartja a testben felgyülemlő méreganyagokat. A vizet étkezés közben és utána kell kortyolgatni, éhgyomorra viszont nem javasolt. A forralt víz az egész nap folyamán megőrzi gyógyító tulajdonságait, azonban az éjszaka folyamán elveszti azt, ezért ne használjuk fel másnap. Az ájurvéda az adott testtípustól függően három különböző hőmérsékleten ajánlja a víz fogyasztását.

A Kapha típusú emberek, akiknek meghatározó eleme a víz és a föld, általában nagyobb testtömegűek, lassabban, méltóságteljesen mozognak, lazább természetűek. Ők forrón kortyolhatják a vizet. Ez csökkenti a mérgező anyagok lerakódását, amire a Kapha típus hajlamos. A Kapha Tea kifejezetten a testtípusnak megfelelő segítség a felgyülemlett méreganyagok eltávolítására.

A Pitta testtípusúak domináns eleme a tűz. Közepes testalkatúak, tiszta, érzékeny bőrűek. Erős étvágy, élénk észjárás jellemzi őket és érzékenyebbek a hőre, a napsütésre. A Pittáknak le kell hűteni a forralt vizet testhőmérsékletűre, és étkezés közben vagy azután fogyasztani. A Pitta Tea különösen hasznos számukra, segít elvezetni a szervezetben felgyülemlett hőt.

A Vata típus fő eleme a levegő és az éter. Élénkek, karcsú testalkatúak, könnyebben fáradnak. A vizet közepesen melegen kell fogyasztaniuk, kerüljék a forrót és a hideget is. Az ő hűvös és száraz bőrüknek a meleg víz fogyasztása kifejezetten előnyös, tisztítja a belső csatornákat, égeti az amát. Számukra a Vata Tea kitűnően nyugtató és hidratáló hatású egész évben, de különösen ősszel és télen.

Az „aushadhi usnodaka” terápia lényege a forralt víz ivása gyógynövényekkel kombinálva. Az "aushadi" különösen 40 éves kor fölött ajánlott, amikor lelassul a szervezetben a tápanyagok feldolgozása, a felszívódás, a keringés. Ajánlott még abban az esetben, ha bőrben és a test szöveteiben jelentősen felhalmozódott az ama. Az ama jelenlétét a száraz, fénytelen bőr mutatja. Ezen kívül, ha a bőr kevésbé tűri a napsütést, érzékenyebbé válik, a korai öregedés jelei jelentkeznek, pattanások és ráncok formájában. A Maharishi Ájurvéda egyedülálló összetételű készítménye az érett bőrre a Revitalizáló krém. E termék ajánlott érett, igényes bőrre, olyan összetevőkkel, mint a csipkebogyó olaj, répa olaj, és valódi rózsa olaj, amelyek kitűnően táplálják az érett, dehidratált bőrt.

Aushadhi készítéséhez öt percig forraljunk egy liter vizet a megfelelő tea filterrel (a lehetséges fűszerekkel együtt, lásd alább). Az elkészült főzet ezután termoszba zárva őrizheti meg értékes tulajdonságait a nap folyamán.  

Kapha típusúaknak a felforralt Kapha tea mellé adhatunk 2-3 levél bazsalikomot. A főzetet a nap folyamán forrón kortyolgassuk.

Pitta típusúak esetén 2-3 levél borsmenta vagy fodormenta levelet tehetünk a felfőzött Pitta Teához, amit kellemes hőmérsékleten kortyolgassunk a nap folyamán.

Vata típus esetén a Vata Tea kiegészítője egy vékony szelet gyömbér lehet, és az elkészült főzetet melegen vagy forrón kell kortyolgatni.

A legjobb eredmény elérése érdekében testtípusunknak és évszaknak megfelelően kell táplálkoznunk. Ezen kívül a helyes táplálkozási szokásokra oda kell figyelnünk, rendezett, kellemes környezetben kell étkezni, mértékletes diétát folytatni – nem túl nehéz, nem túl könnyű ételeket, közepes hőmérsékleten felszolgálva, étkezéseket nem kihagyva, maradékok helyett pedig friss ételeket fogyasztva.  Ha ezeket az elveket nem tartjuk be, a keletkezett amát a világ összes gyógynövényes teafőzete sem mossa ki a szervezetből. Amennyiben úgy tapasztalja, hogy szervezetében felgyülemlettek a méreganyagok, a következő termékek tudnak segíteni a megtisztításban és az egészséges bőr helyreállításában.

Belsőleg

Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926)
Kiváló minőségű bőrtápláló. Csökkenti a nem megfelelő emésztés miatt felgyülemlett mérgeket, ami a bőrhibák forrása. Még hatékonyabb a Triphala tabletta (MA 505) készítménnyel.

Triphala tabletta ( MA505) Segíti az emésztést, kiválasztást, a tápanyagok felszívódását.

Nyugodt, puha bőr tablettája (Smooth Skin, MA 125) az egészséges, tiszta bőr támogatója azáltal, hogy tisztítja a vért és a kiválasztás csatornáit.

Külsőleg

Bőrsegítő Növényi por (MA682) Helyi alkalmazású készítmény. Segít megőrizni a puha, egészséges bőrt.

Váta bőrtípus

Váta bőrápoló krém száraz, normál bőrre javasolt.

Arcbőr ápolására naponta használja a Tisztító bőrápoló tejet és a Bőrfrissítő folyadékot, majd azt követően a Váta bőrápoló krém-et (érettebb bőrűek helyette a Rózsa revitalizáló krémet használják). Hetente 2-3 alkalommal használja a Szantálfa arcmaszkot, ami eltávolítja az elhalt bőrsejteket az arcbőr felszínéről, és mélyrehatóan táplálja a bőrt.

Pitta bőrtípus

Pitta bőrápoló krém normál és érzékeny bőrre javasolt.

Arcbőr ápolására naponta használja a Tisztító bőrápoló tejet és a Bőrfrissítő folyadékot, majd azt követően a Pitta bőrápoló krém-et (érettebb bőrűek helyette a Rózsa revitalizáló krémet használják). Hetente 2-3 alkalommal használja a Szantálfa arcmaszkot, ami eltávolítja az elhalt bőrsejteket az arcbőr felszínéről, és mélyrehatóan táplálja a bőrt.

A testbőr természetes ápolása céljából mosakodjon Pitta szappannal. Ezután az egész testét Pitta testápolóval kenje be. A Pitta testápoló napozás utáni hidratáló és hűsítő hatása minden bőrtípus számára kedvező.

Kapha bőrtípus

Kapha bőrápoló krém  zsíros bőrre javasolt.

Arcbőr ápolására naponta használja a Bőrfrissítő folyadékot terméket. Hetente kétszer használja a Szantálfa arcmaszkot, ami eltávolítja az elhalt bőrsejteket az arc felszínéről, és mélyrehatóan táplálja a bőrt.

A testbőr természetes ápolása céljából mosakodjon a frissítő hatású Kapha szappannal.

Érett, érzékeny bőrre

Az érett, érzékeny bőr egyre több Váta tulajdonságot vesz fel, ezért a Váta bőrtípus ajánlásait célszerű követni. Kiváló hatású érettebb bőr esetében a Rózsa revitalizáló krém,  mely táplálja és hidratálja az arcbőrt. Erős napsugárzás esetén répaolaj tartalma fényvédő hatást biztosít.

20 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Vata Tea, organic, 15 filteres, 18 g

  Vata Tea, organic, 15 filteres, 18 g
  A Váta Tea bármikor iható, de különösen azoknak javasolt, akikben a váta dósa túlteng, vagyis akik nyugtalanok, idegesek, vagy rosszul alszanak és ritkán alusszák át az éjszakát. Ajánlható túlzott váta enyhítésére, így például szellemi munkavégzés és stressz esetén, általában utazáskor, esténként, vagy - a hagyomány szerint - száraz, szeles, hideg időben is. Összetevők: Glycyrrhiza glabra, Zingiber officinale, Elettaria cardamomum, Cinnamonum zeylanicum. A Váta Tea édesgyökért tartalmaz és ezért íze édes és kellemesen megnyugtató. A fahéj, gyömbér és a kardamom harmonikus édes ízt kölcsönöz a teának minden édesítő nélkül.
  1 455 Ft 4,48 EUR
  3,92 GBP
 • Laksmi bőrápoló olaj- Radiant Skin oil, 7ml

  Laksmi bőrápoló olaj- Radiant Skin oil, 7ml

  Ez a holisztikus bőrápoló olaj védi, táplálja és kiegyensúlyozza az összes bőrtipust. Tisztálkodás után egy-két csepp a még nedves bőrre ragyogóvá és gyönyörűvé varázsolja a bőrt. Édesmandula-olaj, szantálfa olaj, és az A és E vitaminban rendkívül gazdag búzacsíra olaj garantálja a revitalizáló hatást. Finom illóolajok – levendula, gólyaorr és citromfű – üde keverékének köszönheti egyedülállóan kel- lemes illatát. Kompromisszumok nélkül: tiszta, természetes, tartósítószert, emulgálószert nem tar- talmaz. Impozáns díszcsomagolásban

  3 393 Ft 10,44 EUR
  9,14 GBP

  Nincs készleten

 • Revitalizáló bőrápoló krém (75 ml), Revital Skin Care Cream

  Revitalizáló bőrápoló krém (75 ml), Revital Skin Care Cream

  Revitalizáló bőrápoló krém (75 ml)

  Normál és érett bőrre.

  Mimóza- és szantálfa kivonattal

  • Három az egyben nappali/éjszakai krém és arcmaszk

  • Bőrgyógyászatilag, allergológiailag tesztelt

  • 100%-os tisztaságú pálmarózsa olajjal

  Származási hely: Németország

  14 298 Ft 43,99 EUR
  38,52 GBP

  Special Price 11 376 Ft 35,00 EUR
  30,65 GBP

 • Vata Tea, 20 filteres, 30 g

  Vata Tea, 20 filteres, 30 g

  Az édesgyökér, fahéj, gyömbér és a kardamom harmonikus édes ízt kölcsönöz a teának minden édesítő nélkül. Vátanyugtató és harmonizáló hatású. A Váta tea különösen hasznos este, utazáskor, és amikor megterhelő szellemi munkát végzünk.

  1 455 Ft 4,48 EUR
  3,92 GBP
 • Pitta Tea, 20 filteres, 30 g

  Pitta Tea, 20 filteres, 30 g

  Ez az átható keverék rózsaszirmokat és enyhe fűszereket tartalmaz, hűsítő és nyugtató hatású.

  1 455 Ft 4,48 EUR
  3,92 GBP
 • Kapha Tea, 20 filteres, 30 g

  Kapha Tea, 20 filteres, 30 g

  Az aromatikus fűszerek, mint a gyömbér, sáfrány és a kardamom ebből a forró és fűszeres teából élénkítő italt varázsolnak. Kellemes hatású hideg, esős időszakban, citrommal ízesítve a leghatékonyabb.

  1 767 Ft 5,44 EUR
  4,76 GBP
 • Nyugodt, puha bőr tablettája (Smooth Skin, MA 125) 60 tabl/ 30 G

  Nyugodt, puha bőr tablettája (Smooth Skin, MA 125) 60 tabl/ 30 G
  A tabletta fontos összetevői az Édesgyökér, az Aswaganda és az Indiai buzér, melyek a bőr gyulladásos, allergiás, fertőzéses állapotát javítják. A bőr kisimul, megnyugszik. Az egészséges, tiszta bőr támogatója azáltal, hogy tisztítja a vért és a kiválasztás csatornáit.
  6 399 Ft 19,69 EUR
  17,24 GBP
 • Bőrsegítő Növényi por (MA 682), 30 G

  Bőrsegítő Növényi por (MA 682), 30 G
  Helyi alkalmazású készítmény. Segít megőrizni a puha, egészséges bőrt. Meleg vízzel kell krémet készítenünk a porból és naponta egyszer, kétszer a bőrfelszínre kenni.
  6 937 Ft 21,35 EUR
  18,69 GBP

  Nincs készleten

 • Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926),30 g

  Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926),30 g

  A jó egészség és a gyönyörű bőr legfőbb ellenségét az ájurvédában úgy hívják szanszkrit nevén, hogy „ama”. Az ama nem más, mint a sejtekben, testnedvekben, szövetekben összegyűlt emésztetlen salakanyag. A felgyülemlett ama gyengíti a testet és az immunrendszert, öregedést, betegséget okoz. Az ama jelenlétének első jelei közvetlenül a bőr első rétegében nyilvánulnak meg és ezek láthatóak is, azaz a bőr száraz, fénytelen, korán öregedő lesz. Ahogy az ama gyarapodik, hat a vérre és a mélyebb szövetekre. Ez hatással van a bőr második rétegére, amit úgy hívnak szanszkritul, hogy raktadhara, “ a vért tartalmazó”. Ez a bőrben egyensúlytalanságot okoz, megjelennek a pattanások, a bőr elszíneződik, érzékeny lesz. A Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926) készítményben a gyógynövények egyedülálló kombinációja segít eltávolítani az amát, hidratálja a bőrt, ami ezáltal újra egyensúlyba kerül, és ragyogni fog. 

  Az ájurvéda szerint a víz döntő szerepe a bőr támogatásában rejlik. A bőr hat rétegből épül fel. Az első réteg neve szanszkrit nevén udakdhara, “a vizet tartalmazó réteg”. Ezt a réteget awabhasininek is hívják, azaz a  belső ragyogás tükröződése. Mivel a nedvesség felelős a bőr fényességéért, ezért ha dehidratálódik a szervezet, a bőr fakulni kezd. Éppen ezért az ájurvéda belülről kezeli ezt a problémát, belsőleg használ vízterápiát, valamint olyan gyógynövény-készítményt, mint például a Gyógynövénytabletta a gyönyörű bőr eléréséért (Radiant Skin, MA 926). 

  Kiváló minőségű bőrtápláló. Csökkenti a nem megfelelő emésztés miatt felgyülemlett mérgeket, ami a bőrhibák forrása. Még hatékonyabb a Triphala tabletta (MA 505) készítménnyel. 1 doboz 1 havi adagot tartalmaz

  6 436 Ft 19,80 EUR
  17,34 GBP

  Nincs készleten

 • Vetiver gyógynövényszappan,

  Vetiver gyógynövényszappan,

  Minden típusú bőrre javasolt. Számos értékes ájurvédikus gyógynövény mellett fehér szantálfát, és 100 százalék tiszta természetes vetiver aromaolajat tartalmaz.

  1 177 Ft 3,62 EUR
  3,17 GBP
 • Vata szappan 100 gram

  Vata szappan 100 gram

  Normál, illetve száraz bőrre javasolt. Számos értékes ájurvédikus gyógynövény mellett kurkumát, és a 100 százalék tiszta természetes citromolajat tartalmaz.

  BDIH által tanúsított természetes kozmetikum, vegán.

  1 177 Ft 3,62 EUR
  3,17 GBP
 • Pitta Tea, organic, 15 filteres, 18 g

  Pitta Tea, organic, 15 filteres, 18 g

  A Pitta Tea a pitta dósa egyensúlyi állapotát erősíti, azaz túltengését csillapítja, helyreállítja mennyiségét. Amikor a pitta kiegyensúlyozott állapotban van, akkor az ember merész és elégedett; az elme éles, az emésztés pedig erős.

  1 455 Ft 4,48 EUR
  3,92 GBP
 • Kapha Tea, organic, 15 filteres, 18 g

  Kapha Tea, organic, 15 filteres, 18 g
  Az aromatikus fűszerek, mint a gyömbér, sáfrány és a kardamom ebből a forró és fűszeres teából élénkítő italt varázsolnak. Kellemes hatású hideg, esős időszakban, citrommal ízesítve a leghatékonyabb.
  1 767 Ft 5,44 EUR
  4,76 GBP
 • Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

   Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

  A Triphala tabletta az ájurvédában a legalapvetőbb ájurvédikus keverék. Összetevői harmonizálják, regenerálják mind a három természeti alap princípiumot, azaz a Vata, Pitta és Kapha dósákat. Összetevők: 96 % növényi tartalom; Terminalia chebula, Emblica officinalis, Terminalia belerica szárított porított gyümölcse, Rosa centrifola porított virágzata; Alkalmazás: Vegyünk be 1-2 tablettát az esti órákban, meleg vízzel. A napi 2 tabletta összesen 1920 mg napi növényi összetevő bevitelét jelenti. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

  A Triphala tabletta javasolt fogyasztása:
  Napi 1-2 tabletta étkezés után 10 perccel langyos vízzel elfogyasztva. Amennyiben székletlazító hatását szeretnénk előtérbe helyezni, ebben az esetben lefekvéskor fogyasszuk 1-2 tablettával, szintén langyos vízzel elfogyasztva.

  250 tabletta

  13 500 Ft 41,54 EUR
  36,37 GBP
 • Jázmin szappan 100 gram

  Jázmin szappan 100 gram

  1 392 Ft 4,28 EUR
  3,75 GBP

  Special Price 1 006 Ft 3,10 EUR
  2,71 GBP

 • Rózsa gyógynövényszappan

  Rózsa gyógynövényszappan

  Minden típusú bőrre javasolt. Számos értékes ájurvédikus gyógynövény mellett mentát, és 100 százalék tiszta természetes rózsa aromaolajat tartalmaz. 

  A rózsa revitalizáló krémet mindig nedves arcbőrre vigye fel. Kevés mennyiség elég a teljes arcbőr krémezéséhez. A rózsakrém szinte "betolja" az arcbőrbe a nedvességet és egész napos védelmet nyújt a sugárzás és a szennyező anyagokkal szemben.
  Érdemes az arcbőrt hetente valamilyen természetes anyaggal -pl. őrölt kávé, nádcukor, búzadara -  leradírozni. A krémnek ilyenkor különösen jótékony hatása van.

  1 177 Ft 3,62 EUR
  3,17 GBP
 • Gyógynövénytabletta a fiatal bőrért Youthful Skin/ AyurSkin-Beauty , (MA 989) 30 g

  Gyógynövénytabletta a fiatal bőrért Youthful Skin/ AyurSkin-Beauty , (MA 989) 30 g
  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta
  6 173 Ft 18,99 EUR
  16,63 GBP

20 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017