A békés alvásért

 Amikor az elme olyan állapotban van megalapozódva, hogy a gondolataink azon járnak, „mi fog történni vagy mi történhetne”, akkor a test követi a példát és nem képes a kikapcsolódásra, lazításra, arra hogy elengedje magát, ezért nehéz elaludni, vagy zavartalanul aludni. A következő példázat egy érdekes megoldást nyújt erre a problémára.

 „Volt egyszer egy családfő, a feleségével és a gyermekeivel, akinek sok gyára is volt. A férfi szerencsésnek tartotta magát, hogy sok embernek képes munkát adni, akik ezekben a gyárakban dolgoztak. Hívő, buddhista ember volt, aki úgy vélte, a világi javakban mutatkozó szerencséje végett Isten a gondját viseli. Hogy hálát adjon mind azért a gondoskodásért amit az istentől kap, minden este elalvás előtt rendszeresen köszönetet mondott a világi javakért s hogy Istennek gondja van rá. Hálát adott a gyönyörű feleségéért, a gyerekekért és a Léleknek ajánlotta őket. Hálát adott az összes világi javakért, a gyárakért és mindazokért akik ott dolgoztak. Ilyen módon adta vissza mindazt, amit a gondviseléstől kapott, majd lefeküdt anélkül, hogy a világi feladatokra gondolt volna, békében. Ébredés után feltámadt elragadtatása, hogy ezen a napon is megkapta az életet. Hálát adott az élet ajándékáért, gyönyörködött gyönyörű feleségében és gyermekeiben. Hálát adott a gyárakért és a munkásokért, akikről szerencséjére gondoskodhat a nap folyamán.”

 Prioritások a minőségi alvás érdekében

 Annak érdekében, hogy testi és lelki egyensúlyban haladjunk át az álomvilágba, érdemes létrehoznunk egy szelíd és rendszeres esti rutint, mely feloldást jelent a napi tevékenységek végeztével.

 Lefekvés előtt 45 perccel szellőztessünk ki a hálószobában.

Egy csésze Slumber Time Tea segít, hogy ellazuljunk.

Részesítsük előnyben a pihentető tevékenységeket.

Használjuk idegeink rendezésére az aromaterápiát – a Vata Aroma Oil segít a könnyebb pihenésben.

Hallgassunk olyan pihentető zenét, amit élvezünk.

Olvassunk könnyű olvasmányt, könyvet.

Tekintsünk meg egy vígjátékot, vagy felemelő szerelmi történetet.

Lefekvéshez közel már kerüljük a számítógépes munkát, az agresszív filmeket, tv-műsorokat (este 8-9-től).

Tegyük ezek közül azt, ami működik, ami szimpatikus.

 Tanácsok lefekvéshez

 Kerüljünk az ágyba legkésőbb 9.45 és 10 óra között, a pihenés alatt kapcsoljuk le a fényeket. Nyugodt légkört alakítsunk ki a hálószobában. Kerüljük a munkát, a számítógépezést, mobiltelefonozást a hálóban. Tartsunk a hálószobában kellemes hőmérsékletet és természetes anyagokból készült ágyneműt, hálóruhát viseljünk.

 Segítsük az elalvást 2 Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA 1778), 60 g tablettával, 15-30 perccel lefekvés előtt, egy kis meleg tejjel vegyük magunkhoz.

Ha csökkenteni szeretnénk az éjszakai felébredések számát, 2 tabletta „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107) vegyünk magunkhoz 15-30 perccel a lefekvést megelőzően, majd további 1-2 tablettát, amikor felébredünk az éjszaka folyamán.

 A „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107) ellazítja elménket és érzékszerveinket azáltal, hogy egyensúlyba hozza a Váta dósát, így egészséges és természetes mély alvást biztosít anélkül, hogy reggelente nehezen indulna vagy tompán éreznénk magunkat, Vegyünk be 2 tablettát lefekvés előtt. Használata mellett javasolt még a Nidra aroma olaj és a Peace at Night tea (Éjszakai Nyugalom teája) párhuzamos fogyasztása. Enyhén masszírozzuk meg fejtetőnket és talpunkat a Váta masszázsolajjal esténként.

Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica,

 Ez a gyógynövényes formula különösen ajánlott azok számára, akiknek gondot okoz az, hogy az éjszaka közepén felébrednek. De azokon is segít, akik nehezen alszanak el, s kora reggelig kevesebb, mint hat órát tudnak pihenni.

 „A MA 107 nagyon hatékony és megbízható segítségnek találom, hogy elérjem a jó éjszakai alvást, s hogy ne érezzem kábának másnap magamat a fáradtságtól.”

 Nagyszerű éjszakai alvást kívánunk Önnek!

 

6 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • MA 107, 60 tabl/ 30 G

  MA 107, 60 tabl/ 30 G

   

  Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica, 

  60 tabletta, 1 havi adag

  9 112 Ft 28,04 EUR
  24,55 GBP
 • „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107), 60 tabl/ 30 g

   „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107), 60 tabl/ 30 g

   

  Az alvási időszak a regeneráció ideje, a tapasztalatok és a megszerzett információk feldolgozásának ideje, az energiagyűjtés lehetősége a következő napra, Ennek ellenére, mai világunkban azt látjuk, hogy egyre több és több ember nem tud kikapcsolni az éjszaka folyamán és élvezni a jó és mély, pihentető alvás

  örömét.

   Az ájurvéda szövegekben a következő az ajánlás azok számára, akik alvási zavarban szenvednek:

   Rendszeres masszázs

  Pozitív, “felemelő” dolgokkal foglalkozzunk, találjuk meg az élet ilyen típusú oldalát

  Meleg esti fürdő

  Könnyű étkezés vacsorára (például levesek fogyasztása)
  Aroma olajok használata, például néhány csepp Váta, vagy Nidra aroma olaj a párnánkra cseppentve rendkívül jótékony hatással lesz alvásunkra

  Hallgassunk ellazító és kellemes zenét

  Kényelmes ágy és kellemes hangulat legyen hálószobánkban

   Az “Éjszakai nyugalom tablettája (MA 107)” ellazítja elménket és érzékszerveinket azáltal, hogy egyensúlyba hozza a Váta dósát, így egészséges és természetes mély alvást biztosít anélkül, hogy reggelente nehezen indulna vagy tompán éreznénk magunkat, Vegyünk be 2 tablettát lefekvés előtt. Használata mellett javasolt még a Nidtra aroma olaj és a Peace at Night tea (Éjszakai Nyugalom teája) párhuzamos fogyasztása. Enyhén masszírozzuk meg fejtetőnket és talpunkat a Váta masszázsolajjal esténként.

  Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica, 

  60 tabletta, 1 havi adag

  9 112 Ft 28,04 EUR
  24,55 GBP
 • Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA 1778), 60 g

  Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA 1778), 60 g

  Az alvás természetes módja annak, hogy testünk normális viselkedését helyreállítsuk, egyben a stresszektől megszabaduljunk. Egy igazi jó éjszakai alvás magabiztos ébredést eredményez számunkra: feltöltve, megfiatalodva érezzük magunkat és sokkal életerősebbek és energikusabbak leszünk. Ahogy szervezetünk öregszik, úgy egyre nehezebben érhető el a megfelelő minőségű alvás. Mint ahogy a mérgek felhalmozódnak szervezetünkben, úgy a stressz is felhalmozódhat. A nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA1778) kiegyensúlyozó hatása révén segít, hogy mélyebb és jobb minőségű alvásunk legyen. A Nyugodt alvás tablettája – bázis készítménye 17 gondosan kiválasztott gyógynövényt tartalmaz, köztük Rózsaszirmot, Indiai Valerianát, Ashwagandhát, Guduchit (Tinospora cordifolia), Shankhpushpit (Convolvulus pluricaulis). Az Indiai Valeriana természetes növényi hatóanyagai kellemesen megnyugtatóak és alvást segítő hatásúak, melyet az ájurvéda évezredek óta használ erre a célra. Az Aswagandha segíti a szervezetet a stresszel szembeni ellenállásban, valamint harmonikus egyensúlyban tartja az elmét és az érzelmeket. A rózsaszirom hűtő hatású egész szervezetünkre (erősíti a szomát, mely a hűtő hatású hold eleme). A Guduchi erős öregedés-gátló gyógynövény, mely táplálja, tisztítja a testet. A Shankhpushpi ismert elme harmonizáló gyógynövény. A gyógynövények precíz arányban, az ősi ájurvédikus recepteknek és előírásoknak megfelelően lettek összeállítva. Ennek eredményeképpen az alkotó részek egymást erősítő hatással rendelkeznek, így a teljes tabletta egyensúlyozó, testet és érzelmeket lecsendesítő hatása erősödik. A Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA1778) –t célszerű kombinálni a dósa specifikus alvást segítő tablettával, hogy a leghatékonyabb kiegyensúlyozó eredményt elérjük. A készítmény gyógynövényei kizárólagosan természetes úton, mellékhatás és hozzászokás mentesen segítenek azáltal, hogy rendezik a szervezet egyensúlytalanságait és ezáltal a szervezet egészséges energia folyamatai helyreállnak. A gyógynövények felszívódása, szervezetbe történő beépülése és harmonizáló hatása, mind a szervezet saját gyógyító folyamatainak működésbe lépése időt vesz igénybe. Ebből adódóan hatásuk nem azonnali, hanem a szervezet egyensúlyi állapotától függően akár néhány nap is lehet. A készítmény nem helyettesíti az alvásproblémák hátterének tisztázását. Szükséges azt is pontosan meghatároznunk, hogy melyik dósa egyensúlytalansága okozza alvásproblémánkat. Nincs hozzászokás.

   1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta
  Vegyünk be lefekvés előtt 1 tablettát.

  Összetétel: Rosa centifolia, Valeriana wallichii, Withania somnifera, Nardostachys jatamansi, Convolvulus pluricaulis, Tinospora cordifolia, Glycyrrhiza glabra, Piper nigrum, Piper longum, Zingiber officinale, Pinctada margaritifera, Acacia arabica

  5 850 Ft 18,00 EUR
  15,76 GBP

6 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017