Tavaszi megújulás az ájurvéda segítségével

 (Írásunk Eleine Masters www.mapi.com oldalon megjelent, angol nyelvű cikke alapján készült.)

 „Sorsunkat a természet irányítja. A természet a legnagyobb szervező. Az egyszerűség és a természetesség meghozza a sikert..... „ (Maharishi Mahesh Yogi)

 A természet tavasszal új energiákat indít be nem csak magában a természetben, hanem az emberi szervezetben is. Hagyományosan ez az időszak jelenti a megújulást, energiaraktáraink feltöltésének kezdetét. A test sejtszinten kezdi érzékelni az évszakváltást, melynek hatására beindul a méregtelenítés folyamata is. Sokunk tapasztalja, hogy a hideg, téli időjárás beköszöntével hajlamosabbak vagyunk többet enni, hogy energia veszteségünket pótoljuk. Télen és ősszel a Vata dósa időszakát éljük, mely a test és elme harmonikus működésére kiemelt hatással bír, emiatt már kisebb egyensúlytalansága is gyorsan érzékelhető kellemetlenségeket okoz a szervezetünkben.

 Mindannyian megtapasztaljuk például, hogy amikor kihagyjuk a főétkezéseket, sokkal enerváltabbak, ingerlékenyebbek vagyunk. Az étel a test üzemanyagaként lehetővé teszi az anyagcsere megfelelő működését, hozzájárul testünk megfelelő fűtéséhez. A test optimális hőmérsékletének szinten tartásával pedig elérhetjük, hogy a felhalmozódott ama, vagyis méreganyagok mennyisége csökkenjen, azokból kevesebb raktározódjon el a test szövetállományaiban.

 Az élővilágban is jól megfigyelhető, hogy míg tavasszal és nyáron az állatok karcsú testűek, a tél közeledtével zsírraktáraikat megnövesztik; így készülnek fel a zord időjárás viszontagságaira. Az emberi szervezet is raktároz a fagyos idő beköszöntével; az anyagcsere lassul, a zsír- és energia- dúsabb ételeket kívánjuk. Míg a jó idő, a tavasz beköszöntével viszont egyre több friss zöldség, gyümölcs fogyasztható. Tavasszal a nyirokkeringés felélénkül, a szervezetünkben lerakódott méregbázisokat pedig könnyebb lesz felszámolnunk. A napfényes órák számának növekedésével a fagyos téli csendet a természetben is a megújulás követi. Sokan ösztönösen érzik tavasszal, hogy meg kellene szabadulniuk a lerakódott mérgektől, meg kell tisztítsák szervezetüket, hogy helyet adjanak benne az újnak, az „életnek”.

 Az ájurvéda felismerte ezt a mélyen gyökerező tendenciát, melynek hatására több módszert is kidolgozott a szervezet mély tisztításához.

 A téli időszakban felgyülemlett ama feloldásáról

Télen testünk a fokozott energia felvétel mellett méreganyagokból is többet raktároz el, mint az év más időszakaiban. Gondoljunk csak a hagyományosan téli ünnepeinkre, melyek során több ételt, esetleg rossz étkezési szokásokat veszünk fel. Ennek hatására az emésztés tüze (az agni) fokozottan csökken. A lelassult emésztés pedig jóval nehezebben birkózik meg az ételeinkben rejtett méregképző anyagokkal. Ilyen anyagok pl. a különféle tartósító-, és ízfokozó anyagok, a nem bio termelésből származó zöldségekben, gyümölcsökben található növényvédő szerek maradványai, de a már általánossá vált környezetszennyezési ártalmak is a méregraktárakat növelik; ilyen hatásokat idéz elő a városok rossz levegője, a csapvíz gyengébb minősége és egyebek, melyek sjanos felgyorsult világunk velejárói.

 

Az emésztés tüzének kielégítő volta azért sem elhanyagolható szempont, mert hatással van nem csak anyagcserénkre – gyenge agni esetén ama-t idézve ezzel elő-, de rossz közérzetünk, a gyengébb alvásminőség, valamint lecsökkent koncentráció képességünk is az agni gyengébb minőségére vezethető vissza szervezetünkben. Abban az esetben, ha ehhez még munkahelyi-, családi-, egyéb magánéleti gondok és feszültségek is társulnak, közel kerülhetünk az olyan állapotokhoz, melyektől már csak egy lépés választhat el bennünket a különféle betegségektől, degeneratív testi és lelki tünetektől egyaránt.

 Az ájurvéda természetes megoldást nyújt, hogy a fentiekből fakadó káros anyagoktól  minél gyorsabban, de mégis kíméletesen és hatékonyan szabadulhasson meg testünk és szellemünk.


A Maharishi Ájurvéda gyógynövényes készítményei az év bármely szakában segítséget nyújtanak a méregtelenítés folyamatában, hiszen különösen finom, mégis mélyen ható munkát végeznek a szervezetben, segítve ezzel annak regenerálódását.

 Mint ismeretes, testünk zsírszöveteiben tárolódnak a különféle toxikus, káros anyagok. A teremtés intelligenciájának köszönhetően szervezetünk így védi a számos káros anyagoktól testünk nemesebb szerveit. Azonban ezekben a zsír-raktárakban tárolt „mérgeket” nem mindegy, hogy milyen módszerekkel igyekszünk eltávolítani szervezetünkből. Egyes durva módszerek, mint pl. egyes divatossá vált mechanikai testkezelések; meggondolatlan fogyókúrák, szakértő felügyelete  nélkül végzett böjtök többet árthatnak testünknek, mint gondolnánk. A Maharishi Ájurvéda azonban több ezer éves, tradicionális megoldásokkal szolgálja egészségünket.

 A fenti termékcsoportba tartozó Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010) elnevezésű készítmény például 18 hagyományos ájurvédikus gyógynövény esszenciájából lett összeállítva. Azon egyének körében, akik kisebb nagyobb Pitta egyensúlytalansággal élnek, reflux és gyomorégés panaszaival, vagy pattanások jelennek meg testükön, ezzel a szelíd készítménnyel megszabadulhatnak testi kellemetlenségeiktől.

 Az ájurvédikus hagyományban nagyra becsült gyümölcsök közül a Haritaki, Bibhitaki és Amalaki hatóanyagait ötvözi a Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta (MA 505, 250 G). Összetevői már néhány nap alatt képesek egyensúlyba hozni az emésztést, élénkíteni a gyengébb agnit és hozzájárulnak a magas minőségű „ojas” (az emésztés értékes terméke a szervezetben pl. a megfelelő immunitáshoz) termelődéséhez.  A negyedik növényi összetevő, a rózsaszirom pedig a szinergiáért felelős a készítményben, erősítve a korábban említett gyümölcsök hatásfokát. A rózsa hűtő hatású, kiegyensúlyozza az emésztés tüzét („agni”), az elmét és mindhárom dósát.

 Minden gyógynövényre jellemző az ún. revitalizáló, fiatalító hatás („rasayana”). Az ájurvéda Rasayana elnevezésű módszere elismerte a növények ezen képességét és azt minél sokrétűbben igyekezett kihasználni. Az ájurvédában használatos, értékes hatóanyag tartalmú gyógynövény készítmények pedig ezért is váltak világszerte híressé.

 Az immunrendszer erősítéséről


Immunrendszerünk működésének analógiájaként az ájurvédikus hagyomány az ún. „Biija és

Bhumi” vagyis  a „mag és föld” szimbólumait használja. Ennek értelmében a testünk a föld, míg a kórokozók a magoknak felelnek meg. Amikor szervezetünkben sok az ama és csekély mennyiségű ojas képződik, a kórokozók termékeny táptalajt fedeznek fel szervezetünkben. Ha viszont emésztésünk tüze erős és az ojas kerül túlsúlyba az ama-hoz képest, akkor ezek a káros magvak nem vernek gyökeret testünkben.

 Egészségünk megőrzése érdekében légzésünkre is figyelmet kell fordítanunk. Kora tavasszal és ősszel többen küzdenek légzési problémákkal (asztma, allergia, légúti megbetegedések). E légzési problémák okai is az agni gyengébb minőségére vezethetőek vissza. A meleg és hideg évszakok közötti átmenet időszakában az emésztés tüze drámai módon kezd el ingadozni, ha a mindennapjainkat rutintalanul éljük, vagy nem állítottunk be egy kiegyensúlyozott étrendet az agni védelme érdekében. A légúti megbetegedések tehát annak következményei, hogy a téli időszakban testszerte lerakódott ama bár elkezd oldódni szervezetünkből, bejut a szövetek mikrokeringéseibe, de egyúttal a gyenge emésztés miatt azonban túl is terheli az immunrendszerünket. A legyengült védekezőképesség pedig tökéletes alapot nyújt a bakteriális fertőzéseknek. Az allergiás légúti reakciók pedig ugyancsak a átmenetileg legyengült immunitás jelei, amely állapot végeredményeképpen a szervezet - mintegy saját alkotói ellen -  „támadásba” lendül, túlérzékenységet, fokozott allergiás tünetek sorozatát produkálva.

A tavaszi kellemetlen megbetegedések megelőzésében jó társunk lehet az Ayur Immune (MA 1000) nevű készítmény, amely egyrészt a tradicionális ájurvédikus gyógynövényeket, másrészt értékes ásványi-, és nyomelemeket tartalmaz. Ezek az alkotóelemek mellékhatások nélkül erősítik az immunrendszert. A készítmény fogyasztása révén erősödik a máj, beindul a méregtelenítés, tisztítja a vért, tökéletesen oldja nem csak az ama, de az „amavisha” ( az ama egy agresszívebb formája, mely a test  különböző szerveiben jelenik meg)  lerakódásait is. Az Ayur Immune fogyasztása reggel és este ajánlott.

 Az Erő Rasayana (Rasayana for Strength, MA 1), mely egy erős Rasayana készítmény elősegíti a teljes testi megújulást. Az ájurvéda szerint a helyes táplálkozás alapja, hogy mind a hat íz megtalálható legyen étrendünkben (édes, savanyú, sós, keserű, fanyar, csípős). A fenti készítmény (Erő Rasayna, MA 1) Amalaki bogyóból készült, mely különleges gyógynövény a hat alapízből ötöt (a sós kivételével) hordoz magában. Az Amalaki mindhárom dósára (Vata, Pitta, Kapha) harmonizáló hatással van; az Triphala tabletta együttes fogyasztásával erősíti a legyengült immunrendszert.

 
A Légúti védelem tablettája (édesgyökér/ashwagandha komplex -MA 687) támogatja a szervezet természetes védekezőképességét. Gyógynövény formulája támogatja a testi jólét és derű általános érzetét, segít egyensúlyt teremteni a tüdő és melléküregeinek folyadékháztartásában, segíti a test tisztulását a méreganyagoktól, hozzájárul a szervezet természetes védekező mechanizmusainak aktiválásához.

 A tüdő és légzőszervek egészségéhez a Gentle Breath Tea használatával is hozzájárulhat. A tea segít a nyálkahártya folyadék egyensúly fenntartásában (Irisz gyökér, Kerti izsóp, Vasaka ), támogatja a felső légzőtraktus egészségét ( édesgyökér, bazsalikom, orvosi ziliz ) és a hideggel szembeni ellenállását, tisztántartását (borsmenta, menta, gyömbér és fahéj). A gyömbér és a menta az emésztést is segíti és az édesgyökérrel együtt kedvező ízt ad a teának. Az édesgyökér emellett lecsendesíti mind a Vatát, mind a Pittát.

 Könnyű légzés tabletta (Breathe Easy, MA 1405) és a Tabletta hideg évszakokra (Cold Season Defence , MA 1404)  támogatja a felső légutak egészségét, segíti a tüdő olajozását és fenntartja a szervezet egyensúlyát, megfelelő nyák és nedvesség tartalmát. Eltávolítja a méreganyagokat, segít fenntartani az emésztés tüzét (Agni), az immunitást és a hideggel szembeni természetes ellenállást.

 Az Életerő Rasayana, (Rasayana for Vitality, MA 2) gyógynövény készítmény a szervezet megfelelő energia szintjének biztosítása mellett a húgyutak egészségének megőrzésére is hivatott ájurvédikus készítmény. Az húgyivarszervek egészségének megőrzése nem csak a nők, de a férfiak számára is rendkívül fontos, főleg a kora tavaszi, változékonyabb hőmérsékletű időszakban.


Egyéb tippek méregtelenítéshezA tavasz ideális időszak a Maharishi Panchakarma tisztító kezelésre is. Ez a program gyengéd tisztító kezelések összességét tartalmazza, mely például ájurvédikus masszázst, gőzfürdőt és béltisztító kezeléseket foglal magába. A Panchakarma erősíti az agnit és megtisztítja a testet a felhalmozódott amatól.

 Ha nem áll módjában Panchakarma kezelésen részt venni, akkor is végezhet ájurvédikus kezeléseket otthon. A módszer kulcsa a megfelelő étrend. Étkezésünk legyen könnyű, de tápláló ételekből összeállítva. Fogyasszunk minél több levest, enyhén fűszerezett párolt zöldségeket, friss gyümölcsöket. Figyeljen oda a megfelelő pihenésre, ne éjszakázzon, optimális időben térjen nyugovóra. Igyon minél több meleg folyadékot, iktasson be napjaiba rendszeres sétákat, végezzen testalkatának megfelelő testgyakorlatokat.

 Használjon emésztést támogató fűszereket: köményt, édesköményt, koriandert, kurkumát, gyömbért, fekete borsot, melyek támogatják az agnit ( Vata-, Pitta-, Kapha Churna; Trikatu - Ájurvédikus Fűszerkombináció emésztés javítására MA 99 ). Emésztését Herbal Digest Plus (MA 927) tabletta fogyasztásával is támogathatja ezen felül. A tizenhárom ájurvédikus gyógynövényt tartalmazó készítmény segíti a megfelelő beépülést és kiválasztást, így étkezés után nem érezzük magunkat nehéznek és tompának.

 

17 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

   Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

  A Triphala tabletta az ájurvédában a legalapvetőbb ájurvédikus keverék. Összetevői harmonizálják, regenerálják mind a három természeti alap princípiumot, azaz a Vata, Pitta és Kapha dósákat. Összetevők: 96 % növényi tartalom; Terminalia chebula, Emblica officinalis, Terminalia belerica szárított porított gyümölcse, Rosa centrifola porított virágzata; Alkalmazás: Vegyünk be 1-2 tablettát az esti órákban, meleg vízzel. A napi 2 tabletta összesen 1920 mg napi növényi összetevő bevitelét jelenti. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

  A Triphala tabletta javasolt fogyasztása:
  Napi 1-2 tabletta étkezés után 10 perccel langyos vízzel elfogyasztva. Amennyiben székletlazító hatását szeretnénk előtérbe helyezni, ebben az esetben lefekvéskor fogyasszuk 1-2 tablettával, szintén langyos vízzel elfogyasztva.

  250 tabletta

  13 500 Ft 41,54 EUR
  36,37 GBP
 • MA 1405, 20 G

  MA 1405, 20 G
  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 20 tabletta
  3 393 Ft 10,44 EUR
  9,14 GBP
 • Tabletta hideg évszakokra (Cold Season Defence/For the Cold Season, MA 1404), 20 g

  Tabletta hideg évszakokra (Cold Season Defence/For the Cold Season, MA 1404), 20 g

  A szervezet vírusokkal, baktériumokkal szembeni ellenállása akkor megfelelő, ha a szervezet felkészült állapotban van ezekkel a kórokozókkal szemben.

   A gyógynövény készítmény támogatja:

  - jó közérzetet és komfort érzetet

  - egyensúlyozza a nyálkahártyák folyadékháztartását és a nyák termelődést a tüdőkben és a melléküregekben

  - erősíti az emésztést, hogy minél kevesebb méreganyag képződjön

  - segít eltávolítani a méreganyagokat, mely csökkentik az ellenálló képességet

  - tápláló gyógynövényei erősítik a szervezet természetes ellenálló képességét.

   Összetevői:

  - Inula, Édesgyökér, Hyssopus officinalis egyensúlyozza a nyálkahártyák nedvességét

  - Hosszú bors, fekete bors segíti a tápanyagot keringését

  - A Pistacia integerrima gyulladás csökkentő hatású

  - Indiai szent bazsalikom erősíti a szervezet védekező mechanizmusait

   1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 20 tabletta

  4 320 Ft 13,29 EUR
  11,64 GBP
 • Légúti védelem tablettája (édesgyökér/ashwagandha komplex -MA 687) 15 g

  Légúti védelem tablettája (édesgyökér/ashwagandha komplex -MA 687) 15 g

  Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét. Gyógynövény formulája támogatja a testi jólét és derű általános érzetét, segít egyensúlyt teremteni a tüdő és melléküregeinek folyadékháztartásában, segíti a test tisztulását a méreganyagoktól, hozzájárul a szervezet természetes védekező mechanizmusainak aktiválásához.

  3 578 Ft 11,01 EUR
  9,64 GBP
 • MA 2, 100 tabl/ 50 G

  MA 2, 100 tabl/ 50 G
  6 496 Ft 19,99 EUR
  17,50 GBP
 • MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  <p>Az Amalaki avagy az indiai egres, egy rendk&iacute;v&uuml;l komoly hat&oacute;anyag-tartalommal rendelkező &aacute;jurv&eacute;dikus gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny. Az egyik leggazdagabb C-vitamin forr&aacute;sr&oacute;l van sz&oacute;, amely kb. h&uacute;sszor t&ouml;bbet tartalmaz aszkorbinsavb&oacute;l, mint ugyanolyan mennyis&eacute;gű narancs. Az antioxid&aacute;ns hat&aacute;s a magyar&aacute;zat arra, hogy az Amalaki kedvelt alkot&oacute;ja &aacute;jurv&eacute;dikus fiatal&iacute;t&oacute; tonikoknak &eacute;s R&aacute;szaj&aacute;na k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nyeknek.</p>
  <p>Az Amalaki az &aacute;jurv&eacute;dikus 6 &iacute;z k&ouml;z&uuml;l 5-&ouml;t tartalmaz. Egyens&uacute;lyozza mindh&aacute;rom d&oacute;s&aacute;t. Tiszt&iacute;tja az elm&eacute;t, jav&iacute;tja az elme-est koordin&aacute;ci&oacute;t, erős&iacute;ti a kering&eacute;st. K&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute;l harmoniz&aacute;lja a Pitta d&oacute;s&aacute;t (szem, sz&iacute;v, bőr fiatal&iacute;t&aacute;sa, em&eacute;szt&eacute;s, vas felsz&iacute;v&oacute;d&aacute;s, k&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute; gyomorsav t&uacute;lteng&eacute;sben).</p>
  <p>&nbsp;Fontos &ouml;sszetevője alapvető &aacute;jurv&eacute;dikus szereknek, mint pl. a Triphala, amely minden koroszt&aacute;ly sz&aacute;m&aacute;ra szellemi &eacute;s fizikai j&oacute;ll&eacute;tet, erőt k&ouml;lcs&ouml;n&ouml;z, valamint jelentős seg&iacute;ts&eacute;get ny&uacute;jt gyenges&eacute;g &eacute;s betegs&eacute;g ut&aacute;ni l&aacute;badoz&aacute;s időszak&aacute;ban.</p>
  <p>&nbsp;A Triphala &eacute;rt&eacute;kes &ouml;sszetevői az Amalaki kivonatb&oacute;l sz&aacute;rmaz&oacute; organikus aszkorbinsav, zs&iacute;rsavak, bioflavonoidok, polifenolok, citokininek, B-vitamin, kalcium, k&aacute;lium, vas, tanninok, pektin. A felsorolt lista &ouml;nmag&aacute;ban is rendk&iacute;v&uuml;l lenyűg&ouml;ző, nem csak fiatal&iacute;t&oacute;, de m&aacute;jv&eacute;dő, koleszterincs&ouml;kkentő, gyullad&aacute;scs&ouml;kkentő, vizelethajt&oacute;, v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;sai miatt is kedvelt alapanyag.</p>
  <p>&nbsp;Sokr&eacute;tű hat&aacute;sa miatt a test valamennyi sz&ouml;vet&eacute;re j&oacute;t&eacute;kony hat&aacute;st gyakorol a belőle k&eacute;sz&uuml;lt immunerős&iacute;tő szerek mindegyike. K&eacute;pes arra, hogy a szervezetben n&ouml;velje az &bdquo;Ojast&rdquo;, ez&aacute;ltal nő a szervezet ellen&aacute;ll&oacute; k&eacute;pess&eacute;ge, az &eacute;letenergia &eacute;s a vitalit&aacute;s &eacute;s j&oacute; k&ouml;z&eacute;rzet uralkodik az egy&eacute;n lelk&eacute;ben.</p>
  <p>&nbsp; Klinikai vizsg&aacute;latok tan&uacute;s&aacute;ga szerint ez a gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny k&eacute;pes a r&aacute;kos sejtek n&ouml;veked&eacute;s&eacute;t blokkolni, az immunrendszert felerős&iacute;teni. Fokozza - az immunrendszer r&eacute;szek&eacute;nt &ndash; a&nbsp; sejtek term&eacute;szetes &bdquo;citotoxicit&aacute;s&aacute;t&rdquo;.&nbsp; Antibakteri&aacute;lis tulajdons&aacute;gokkal is b&iacute;r, &iacute;gy remek ter&aacute;pi&aacute;s kieg&eacute;sz&iacute;tő p&eacute;ld&aacute;ul infleunza szezonban.</p>
  <p>&nbsp;Hűs&iacute;tő hat&aacute;s&uacute; n&ouml;v&eacute;ny, ez&eacute;rt haszn&aacute;lj&aacute;k a legt&ouml;bb gyullad&aacute;ssal j&aacute;r&oacute; megbeteged&eacute;sben, gyomor &eacute;s b&eacute;lrendszeri betegs&eacute;gek, savass&aacute;g, fek&eacute;lyek, h&aacute;nyinger, h&aacute;ny&aacute;s, vastagb&eacute;lgyullad&aacute;s, gyomorhurut, m&aacute;jgyullad&aacute;s eseteiben &eacute;s az arany&eacute;r is j&oacute;l reag&aacute;l r&aacute;. Indi&aacute;ban g&ouml;r&ouml;gsz&eacute;n&aacute;val vegy&iacute;tve adj&aacute;k v&eacute;rhas, illetve kr&oacute;nikus hasmen&eacute;s eset&eacute;n. Nagy seg&iacute;ts&eacute;get jelent a nyugati civiliz&aacute;ci&oacute;ban elterjedt IBS (irrit&aacute;bilis b&eacute;l szindr&oacute;ma) szindr&oacute;m&aacute;val k&uuml;zdőknek, de kr&oacute;nikus sz&eacute;kreked&eacute;s &eacute;s a b&eacute;lrendszerben felhalmoz&oacute;dott m&eacute;reganyagok semleges&iacute;t&eacute;s&eacute;ben is kiv&aacute;l&oacute;. Hat&oacute;anyagai v&eacute;dik a m&aacute;jat, valamint cukorbetegs&eacute;gben szenvedőknek is adhat&oacute;, mert komoly v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;ssal b&iacute;r. Hűtő hat&aacute;s&aacute;nak j&oacute;volt&aacute;b&oacute;l a l&eacute;gutakban jelentkező gyullad&aacute;sokra is j&oacute; hat&aacute;ssal van; a bakt&eacute;riumok &eacute;s t&uuml;dőt t&aacute;mad&oacute; k&oacute;rokoz&oacute;k sz&eacute;les spektrum&aacute;val szemben veszi fel a k&uuml;zdelmet. Egyes kutat&aacute;sok az asztma kezel&eacute;s&eacute;ben is hat&eacute;konynak v&eacute;lik.</p>
  <p>&nbsp;Az idegrendszert is erős&iacute;ti, toniz&aacute;lja, jav&iacute;tja&nbsp; a mem&oacute;ri&aacute;t, nyugtat, depresszi&oacute;ellenes hat&aacute;s&uacute;.</p>
  <p>&nbsp;Az Amalaki a kering&eacute;st is jav&iacute;tja. Cs&ouml;kkenti a v&eacute;r koleszterinszintj&eacute;t, a v&eacute;rr&ouml;gk&eacute;pződ&eacute;s kock&aacute;zat&aacute;t enyh&iacute;ti, megsz&uuml;nteti a lerak&oacute;d&aacute;sokat az art&eacute;ri&aacute;kban &iacute;gy megk&ouml;nny&iacute;ti a sz&iacute;v munk&aacute;j&aacute;t.</p>
  <p>&nbsp; K&uuml;lsőleges haszn&aacute;lata a haj&aacute;pol&aacute;sban kiemelkedő, mivel megakad&aacute;lyozza a hajhull&aacute;st, t&aacute;pl&aacute;lja a hajat. Gyullad&aacute;sos szemprobl&eacute;m&aacute;k orvoss&aacute;ga, a k&ouml;tőh&aacute;rtya-gyullad&aacute;s kezel&eacute;s&eacute;nek egyik ter&aacute;pi&aacute;s k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nye. Gazdag antioxid&aacute;ns tartalma miatt a bőr&aacute;pol&aacute;sban is kimagasl&oacute; eredm&eacute;nyeket &eacute;rnek el vele. In vitro k&iacute;s&eacute;rletek a gomba&ouml;lő hat&aacute;s&aacute;r&oacute;l tan&uacute;skodnak.</p>
  <p>&nbsp;Erős anabolikus, izom t&aacute;pl&aacute;l&oacute; hat&aacute;ssal b&iacute;r, sportol&oacute;knak nagyon előny&ouml;s.</p>
  <p>&nbsp;Javasolt fogyaszt&aacute;sa:</p>
  <p>Naponta 2 x 2 tbl meleg v&iacute;zzel vagy meleg tejjel elfogyasztva.&nbsp;</p>

   A Maharishi Ájurvéda Amalaki tartalmú készítményei: 

   

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010), 30 g

  Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010), 30 g

  Segít méregteleníteni az egész testet, hogy úgy érezze, hogy szervezete megújult, tiszta és egészséges.

  Emésztési szennyeződések, vegyszerek, a levegőből és vízből származó méreganyagok, és a stressz felhalmozódhatnak szervezetünkben, gyorsabban, mint ahogy a szervezet kezelni és eltávolítani tudná őket. Lehet, hogy ezek a méreganyagok évek óta szervezetünkben vannak.

  Az ájurvédában a rosszul megemésztett méreganyag neve „ama”. Ezek az anyagok zavart okoznak a máj működésében, a keringésben, táplálkozásban, kiválasztásban, vérben, az izmokban és a zsírszövetben. Még ha egészségesen is táplálkozunk, de gyenge az emésztésünk, úgy valószínűleg “ama” képződik szervezetünkben.

  Amíg egyes készítmények csak a vastagbelet és az emésztő szerveket méregtelenítik, a Detox méregtelenítő tabletta a máj és az anyagcsere természetes tisztításával az egész testet méregteleníti, erősítve a tápanyagok felszívódását, miközben csökkenti az emésztés során képződő szennyeződéseket. A 18 ájurvédikus gyógynövényt tartalmazó készítmény segít megtisztítani a test mikrocirkulációs csatornáit és lehetővé teszi, hogy a salakanyag eltávozzon, és az éltető tápanyag elérje a sejteket. Méregteleníti az izzadságmirigyeket és a kiválasztó szerveket biztosítva ezáltal a tiszta nyirok, vér és zsírszövet kialakulását.

  Mivel - ájurvédikus kifejezéssel – „hevítő” hatású gyógynövényeket tartalmaz, nem javasolt használata Pitta dósa testtípus esetén, akikben a meleggel szembeni tűrőképessége csökkent.  Ilyen esetben javasolt inkább az MA 1663 használata. Nem javasolt kombinálni a következő termékekkel: MA926, MA1000, MA1006, MA1007.

  Javasolt dózisa: 2 x 1 tabletta, fogyasztása maximum egy-, másfél hónapig javasolt.

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  7 694 Ft 23,68 EUR
  20,73 GBP
 • Trikatu - Ájurvédikus Fűszerkombináció emésztés javítására ( Agni Balance- MA 99), 30 G

  Trikatu - Ájurvédikus Fűszerkombináció emésztés javítására ( Agni Balance- MA 99), 30 G

  MA 99, Trikatu

  Az ájurvédában a paprika, a fekete bors és a gyömbér kombinációja jól ismert tisztító, emésztést segítő és támogató hatásáról. Ez a fűszerkombináció növeli a tápanyagok hasznosulását, olyan módon, hogy gyorsítja gyomor-bél traktusban történő felszívódást. Tegyünk étkezéseket követően forró vízbe egynegyed vagy egyharmad teáskanál Trikatut , máris érezzük a különbséget. Érdekesség, hogy az ájurvédában a kurkumát már évezredek óta a fölszívódást segítő Trikatu nevű gyógynövény termékkel alkalmazzák.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-mely-eteleket-erdemes-kombinalni-egymassal-es-melyeket-nem-ajanlatos/

  2 023 Ft 6,22 EUR
  5,45 GBP
 • Herbal Digest / Digest (MA 927) 30 g

  Herbal Digest / Digest (MA 927) 30 g

  A megfelelő emésztés és anyagcsere eredményeként a megevett táplálék egészséges testszövetekké alakul. A tizenhárom ájurvédikus gyógynövényt tartalmazó Herbal Digest segíti a megfelelő beépülést és kiválasztást, így étkezés után nem érezzük magunkat nehéznek és tompának. 1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  5 553 Ft 17,09 EUR
  14,96 GBP
 • Kapha csurna, 35 G

  Kapha csurna, 35 G

  Fűtő és stimuláló. Gyömbér, bors, koriander, cukor, kurkuma, só és fahéj csípős, pikáns keveréke. Nehéz ételekhez ajánlott.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-mely-eteleket-erdemes-kombinalni-egymassal-es-melyeket-nem-ajanlatos/

  1 381 Ft 4,25 EUR
  3,72 GBP
 • Könnyű légzés tabletta (Breathe Easy - Prana Rasayana , MA 1405), 20 g

  Könnyű légzés tabletta (Breathe Easy - Prana Rasayana , MA 1405), 20 g

  Az MA 1405 támogatja a felsõ légutak egészségét, segíti a tüdõ olajozását és fenntartja a szervezet egyensúlyát, megfelelõ nyák és nedvesség tartalmát. Eltávolítja a méreganyagokat, segít fenntartani az emésztés tüzét (Agni), az immunitást és a hideggel szembeni természetes ellenállást, mivel csökkentik a szervezetben lévõ nem megfelelõen emésztett méreganyagok (Ama) szintjét. A gyömbér, hosszúbors és fahéj segít fentartani a szervezet optimális "mûködési" hõmérsékletét , mely tovább növeli a hideggel szembeni ellenállást. Az Inula, Mályvacukor és az Édesgyökér segít fentartani a nedvesség és nyákegyensúlyt a test felsõ részében és a légzést és keringést is támogatkja. A fahéj, kardamom , bambusz és édesgyökér erõsíti az általunk elfogyasztott ételek biohasznosulását. Ez javítja a tápanyagok megfelelõ felszívódását a jó általános egészség érdekében.

  Dózisa napi 1-2 tabletta, mely mézzel nagyon kedvezõ hatású.  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 20 tabletta

  3 393 Ft 10,44 EUR
  9,14 GBP

17 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017