Ájurvéda - a világ legősibb természetes egészségügyi módszere

A „The Raj” Maharishi Ájurvéda életmódközpont a világ legősibb természetes egészségügyi módszereit kínálja betegeinek, immáron huszadik éve. Eredményeik igazán lenyűgözőek és jól dokumentáltak mind kutatásokkal, mind esettanulmányokkal alátámasztottak. PhD Robert Herron professzor figyelemreméltó tanulmánya 2002-ben készült. Ebben arról számol be, hogy a The Raj kezelései folytán a páciensek vérében felhalmozódott veszélyes toxinok már a kezelések után 5-ik napján kb. 50%-al alacsonyabb mértéket mutattak, mint a terápiát megelőzően.


A tanulmány 2002 szeptember – október havában készült. Az Alternative Therapies in Health and Medicine című tekintélyes szaklap szerint a Panchakarma, mely évezredes múlttal rendelkező ájurvédikus tisztító program, jelentősen csökkenti a zsírban oldódó mérgező anyagok mennyiségét. Ilyen veszélyes anyag a DDE, mely a DDT nevezetű növényvédőszer mellékterméke, de ebbe a kategóriába sorolható a PCB is. A mérgező vegyi anyagok származékai hosszú évtizedekig, akár negyven évig is a szervezetben maradhatnak. Napjainkig nincs bizonyítottan hatékony és teljes körű eszköz a káros kémiai anyagok fiziológiánkba való bejutásának elkerülésére.

 A lipofil vagy más néven zsírban oldódó mérgező anyagok a legproblematikusabbak, hiszen ezeket tudja szervezetünk a legkevésbé kivetni magából; ugyanakkor ezek a mérgek mind-mind a környezeti ártalmak kapcsán kerülnek  kapcsolatba testünkkel. A lipofil toxinok mennyisége a kor előrehaladtával halmozódik szervezetünkben, sőt már magzati korban is bekerülnek a testbe az ilyen szennyeződések. Ezeket a mérgező anyagokat összefüggésbe hozzák hormonális zavarokkal, az immunrendszer gyengeségével, szaporodási rendellenességekkel, a rák több fajtájával, beleértve a mellrákot és más betegségeket, de például a gyermekkori elhízással is korrelál. A fentebb említett DDT származékot közvetlen összefüggésbe hozza számos szakember az Alzheimer kór kialakulásával. 


Herron professzor tanulmánya két hónapos longitudinális kutatás eredményéből kimutatta, hogy a PCB féleségek, s néhány peszticid mértéke– ide értve a DDE-t is –   a vizsgált alanyok szervezetében átlagosan 46 % és 58% közti mértékben csökkent a Panchakarma program 5. napján. A szervezet öngyógyító folyamatai ennél lassabb munkát képesek végezni, hiszen ilyen speciális kezelések nélkül két hónap alatt mindössze 1%-nyi vagy azt el sem érő mértékben csökkenhet a szervezet eltárolt mérgek mennyisége. Jelenleg nincs más olyan klinikailag igazolt eljárás, mely hasonlóan komoly mértékben csökkentené a szervezetben felhalmozódott lipid oldékony anyagok mértékét anélkül, hogy káros mellékhatások jelentkeznének.

PhD. Robert Herron megállapításai szerint a PCB és DDE komoly mennyiségben van jelen az emberek szervezetében. Mint mondja: „Ezeket a mérgező anyagokat évtizedekkel ezelőtt betiltották, s a feltételezések arra engedtek következtetni, hogy elhanyagolható mennyiségben vannak jelen az amerikai lakosság tagjainak szervezetében. Eredményeink azonban azt igazolják, hogy még mindig benne vannak ezek az anyagok az élelmiszerláncban, sőt mennyiségük nő. Ennek egyik lehetséges magyarázata az, hogy az USA olyan országokból is importál, ahol a betiltott vegyszerrel érintkezhetnek az alapanyagok, hiszen ezeket a veszélyes mérgeket napjainkban is használják egyes országok mezőgazdászai a malária megfékezésére.” 

Nem található termék a megadott feltételekkel.

A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017