Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket és vitalitásunkat?

Évszakváltás időszakában érdemes fokozott figyelmet fordítani immunrendszerünk erősítésére. Erre a célra számos módszer ismeretes, mégis a leghatékonyabban étkezésünk révén érhetjük el a legjobb eredményeket ezen a területen egészségünk megőrzése érdekében.

A Maharishi Ájurvéda szerint az immunrendszer szempontjából azok az ételek a legkívánatosabbak, melyekből testünk minél magasabb szintű „ojas”-t tud nyerni. Míg azon ételeink, melyek inkább az „ama” vagyis méreganyagok felhalmozódását idézik elő ezekben az időszakokban fokozottan kerülendők. Az „ojas” a teljes emésztésnek olyan pozitív hozadéka a testben, amely ragyogó bőrt, jó egészséget, stabil érzelmi állapotot, derűt és egyfajta kapcsolatot hoz létre bennünk a mindenséggel, összességében pedig kitűnően karbantartja immunrendszerünket.

Az „ama” viszont a tökéletlen emésztés melléktermékeként jön létre, melynek során méreg- és salakanyagok képződnek, szabad gyökök halmozódnak fel és bejutva a véráramba szennyeződések formájában rakódnak le a test szöveteiben. Az „ama” létrejöttének okai a nehezen emészthető ételek fogyasztására, a rendszertelen étkezési szokásokra, a rossz vagy gyenge emésztésre vezethetőek vissza; előidézve ezzel a szervezetben az ún. „kompromittáló emésztés” folyamatát, mely végső soron az egészség megrendüléséhez és érzelmeink negatív irányba fejlődéséhez vezet.

A Maharishi Ájuréda egy ősrégi, de annál egyszerűbb ún. „mag és föld” elmélet analógiáján keresztül írja le a betegségeknek a testben való kifejlődését. Az elmélet szerint testünk a föld, míg a különféle betegségek a mag analógiájára írhatók le. Az „ama” teszi testünket, vagyis a földet „termékennyé”  a betegségek befogadására. Míg, ha azt szeretnénk, hogy testünk „meddő” legyen a betegségek magvaira, tehát erősek és egészségesek legyünk, ennek érdekében csökkentenünk kell szervezetünkben az „ama”-t és „ojas”-al teli közeget kell teremtenünk a szervezetben.

Hét módszer az immunitás támogatására:

 1.Válasszunk „intelligens”, könnyen emészthető ételeket. Az intelligens ételek közé elsősorban a bio gyümölcsök és zöldségek, teljes kiőrlésű gabonából készült ételek, hüvelyesek, és a bio tejtermékek tartoznak. Az ilyen élelmeket azért nevezzük intelligensnek, mert kisebb mértékben feldolgozottak (vagy lehetőség szerint egyáltalán nem), mentesek a génmanipulációtól és a növényvédő szerek káros hatásaitól, így sejtszinten tartalmaznak olyan információkat, melyek hatására az emberi szervezetben „ojas” többlet kialakítására lesznek képesek.

Míg a feldolgozott élelmiszerek, konzervek, gyorsfagyasztott termékek nehezebben emészthetők és nagy mértékben járulnak hozzá az „ama” kialakulásához. Mivel ezek az élelmiszerek nem vagy csak csekély mértékben tartalmazzák a természet intelligenciáját, a szervezetnek is csak komolyabb energia befektetéssel sikerül lebontania ezeket, illetve alapvetően „ama” termelődik emésztésük révén. Az ájurvéda szerint tehát az organikusan termesztett alapanyagokból készült élelmiszerek a legjobbak, ezen belül is azok, melyek mentesek mindenféle vegyszeres vagy genetikai beavatkozástól.( Bár ásványi anyagokat az egyéb ételek is tartalmaznak, ennek mértéke összehasonlítva azonban jóval alacsonyabb, mint a bio módszerrel termesztett alapanyagok esetében mért értékek.) A házi sajtok, tejtermékek, hüvelyesek (lencse, mungó bab, egyéb babféleségek stb.) is hatékonyan fokozzák az „ojas” létrejöttét a szervezetben. Általánosságban azonban elmondható, hogy a hús fogyasztása nem ajánlott ilyen szempontból, mert nehezen emészthető és nagy mennyiségben hoz létre „ama”-t. 

 1. Főzzünk az immunrendszert erősítő fűszerekkel. Nagy hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy a főzési folyamat a legcsekélyebb mértékben zavarja meg az alapanyagok által hordozott természetes intelligenciát. Így az enyhén fűszerezett zöldségeket, hüvelyeseket és gabonaféléket szervezetünk gyorsabban alakítja át „ojas”-szá. A fűszereknek a kellemes ízélmény mellett az élelmiszereknek ún. „yogavahi” tulajdonságot is kölcsönöznek, ami annyit jelent, hogy támogatják az emésztést, a tápanyagokat szervezetünk könnyebben hasznosítja. A különféle fűszereknek más és más jótékony hatásai vannak a szervezetre, így a kurkuma például jelentős méregtelenítő hatással bír és javítja a sejtek regenerációját. A fekete bors kitisztítja a szervezet csatornáit és hatása révén könnyebben áramolhat az „ojas” a test különféle szöveteibe.

 Immunerősítő fűszerkeverék recept: ( Válasz a  rákra című könyvből-The Answer to Cancer-,melynek szerzői Hari Sharma MD; és James Meade , Ph.D. )

• 6 rész kurkuma
• 3 rész őrölt kömény
• 3 rész őrölt koriander
• 6 rész őrölt édeskömény
• 1 rész őrölt, szárított gyömbér
• 1 rész őrölt fekete bors
• 1/4 rész őrölt fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a fűszereket.

Melegítsünk fel egy teáskanál fűszerkeveréket egy evőkanál ghível (tisztított vaj) középmagas hőmérsékleten. Az edényt gyorsan levéve a tűzről nem ég le a keverék.

A fűszeres ghíhez adjunk főtt rizst és zöldségeket, ízlés szerint egyéb élelmiszereket.

Mivel mindenki más ízléssel rendelkezik, szabadon válogassuk össze az étel további összetevőt, bátran kísérletezzünk. Ízlelőbimbóink biztosan tudják, melyik a legmegfelelőbb kombináció („dósánknak” - testtípusunknak megfelelő) a számukra.

 3. Fogyasszunk immunrendszert erősítő friss gyümölcsöket!

Az alma támogatja szervezetünk védekező képességét, mert a benne található antioxidánsok és elemi rostok megtisztítják a beleket a lerakódott salakanyagoktól. Minden lédús gyümölcs (pl. körte, szilva, édes ananász, mangó) támogatja az immunrendszert, mivel gyorsan változnak ojas-á a szervezetben. A érett gyümölcsöket étrendünkben mindig előnyben kell részesítenünk amennyire csak lehet. A gránátalma magjából préselt gyümölcslé, vagy a mag-csatni is kiváló támogatói az immunrendszernek, mert fokozza az emésztés tüzét és megszünteti a Pitta dósa növekedését. A pitta dósa felelős testünkben a hőszabályozásért, az anyagcsere átalakító folyamatait szabályozza és felelős a testi, lelki egyensúlyért. A papaja fogyasztása ebéd után, támogatja az emésztést, fokozza az immunrendszer működését.

A leveles zöldségek, mint pl. a mángold, kelkáposzta, mustár zöldje, spenót főve és fűszerezve immunrendszert támogató fűszerkeverékkel nagy hatással van védekezőképességünkre, mert biztosítják a vas, kalcium és egyéb ásványi anyagok felszívódását, közben pedig rostjaiknak köszönhetően megtisztítják a beleket. A brokkoli, káposzta, karfiol nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, flavonoidokat és más, az immunrendszert erősítő anyagokat.

A teljes kiőrlésű gabonák, mint a quinoa, amaránt, és az árpa is magas tápértéke mellett tisztító rostokban gazdag ételeink összetevői lehetnek.

 Végül meg kell említenünk a bio ghít (tisztított vaj) is, amely nagy becsben tartott alapanyag, melyet az ájurvédikus hagyomány komoly ojas-t fokozó élelmiszerként jegyez a magas esszenciális zsírsav tartalma miatt. Fontos szabály, hogy a tejet és a ghít is fel kell forralni ahhoz, hogy könnyen emészthetővé váljon. Ilyenkor fűszerezhetjük egy csipet kardamommal vagy kurkumával. A forralt tejet fogyasszuk kis időt hagyva az egyes étkezések között, magában, hogy elkerüljük az emésztési zavarokat. Sokak által kedvelt ital a tejben kifőzött Váta tea is.

 4. A könnyebb emésztésért szükséges, hogy megfőzzük ételeinket, de ezt sem szabad túlzásba vinni. A Maharishi Ájurvéda szerint az étel akkor válik emészthetővé, ha megfőzzük. Azonban, ha nem főzzük meg ételeinket, vagy akár túlfőzzük azokat egyaránt csökkentjük az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatást. Az étel tehát mindig legyen puha és könnyen rágható, de ne legyen túl ragacsos, grízes.

5. Az étkezések optimális időpontjára is figyelemmel kell lennünk. Az étkezést lehetőleg olyan időpontra kell időzíteni, amikor az emésztőrendszer a leginkább kész arra, hogy az ételeket képes legyen könnyen megemészteni. Az ájurvéda azonosítja a déli vagy pitta dósa időt (10:00-14:00). A főétkezés 12:00- 13:00 időpontban a legideálisabb. Fogyasszunk könnyű reggelit és vacsorát, mert ilyenkor az emésztés tüze (agni) gyengébb a nap során. Az agni magas fokon tartása az egyik legfontosabb követelmény a jó emésztéshez, erre pedig az ájurvédikus hagyomány többféle gyógynövényt hív segítségül. A Triphala tabletta három gyümölcsből és rózsa sziromból álló készítmény, amely kitűnő emésztést segítő szer. Fontos, hogy az ételeket ugyanabban az időpontban fogyasszuk minden nap. Ennek azért van jelentősége, mert az emésztés minden nap azonos ciklus szerint folyik és az emésztés ideális időzítése hatással van a jelentősebb mennyiségű „ojas” és kevesebb „ama” termelődésre.

 6. Fogyasszunk olyan mennyiségű ételt, mely testtípusunknak a legmegfelelőbb.

Az étkezés mennyiségi összetétele alkatonként eltérő. A Maharishi Ájurvéda ajánlja, hogy egy csésze szoba hőmérsékletű vizet fogyasszunk el az étkezések előtt. Étkezéseink alkalmával érdemes betartani a szabályt, mely szerint csak gyomor-kapacitásunk 3/4-ed részét töltsük ki táplálékkal, így hagyjunk némi helyet a tápláléknak arra, hogy az emésztés során az könnyebben váltson helyzetet a gyomorban. Együnk tehát addig, míg nem érezzük teljesen telítettnek magunkat, így könnyen elkerülhetünk egy sor emésztési kellemetlenséget.

 7. Élelmeinket az évszaknak megfelelő szezonális alapanyagokból készítsük el. Az ájurvéda szerint a megfelelő minőségű élelmiszer egyensúlyt hoz létre a szervezetben, illetve az egyes szezonális termények mind arra hivatottak, hogy az aktuálisan szükséges hatást érjék el az emberi szervezetben ( az élelmiszerek sejtszinten hordozott intelligenciája révén). Ennek megfelelően a hideg saláták fogyasztása téli időszakban növelheti a váta dósát. Ennek oka az, hogy a hideg, nyers saláták növelik a hideg, száraz, könnyű, vagyis váta érzeteket a testben.  Gyógynövény-készítmények, amelyek segítségünkre lehetnek: Ayur Immune (MA 1000), amely az ellenálló képességet fokozó, holisztikus, Maharishi Ájurvéda készítmény. A téli időszak kezdete előtt 45 nappal való rendszeres fogyasztásával a természetes immunitást támogathatjuk. Hatékony kombináció a Ayur Immune (MA 1000), és az Erő Rasayana tabletta (MA1) együttes alkalmazása is. Az Amrit Kalash is természetes segítséget nyújt szervezetünknek az év bármely szakában. A gyógynövények a megfelelő kombinációban, mint azt már korábban is említettük, rendelkeznek a természet koncentrált intelligenciájával. Ennek a hatásnak a kiaknázásával pedig egyensúlyt teremthetünk a dósák között.

 A Triphala tabletta három figyelemreméltó hatású gyümölcs kivonatát vegyíti: melyek az amla, haritaki, bibhitaki. Ez a három gyógynövény együttesen fejti ki, egy készítményben a fiatalító és gyógyító tulajdonságait, valamint egyensúlyba hozza a három dósát. A készítményt felépítő vegyületekről úgy vélekednek az ájurvédikus szakemberek, hogy a legértékesebb ájurvédikus készítmények körébe tartoznak. Figyelemmel kell lenni azonban ennek a hagyományos formulának a székletlazító hatására is, amely révén rendszeres fogyasztása mellett a test a mélyebb szövetrétegekből és szervrendszerekből is képes lesz kiadni a méreganyagokat. Méregtelenítő tulajdonságai mellett támogatja a tápanyagok felszívódását is. Az emésztés szempontjából az egyik legkiemelkedőbb termékről van szó, amelyet alkalmazva a bőr megfiatalodik, a test életenergiával töltődik fel, az „ojas” mennyisége pedig optimális lesz a szervezetben. A Triphala tabletta szedését akár önmagában, vagy más gyógynövény készítményekkel együttesen alkalmazva is hatékonynak ítéljük meg.

Influenzás időszakban a következő készítmények és gyógynövények jótékony hatásai figyelhetőek meg:

• elősegítik a jólét és kényelem érzését
• segítenek egyensúlyt teremteni  a külső környezet páratartalma és a tüdő nyálkahártyája és melléküregeinek működéséből fakadó érzetek kiegyensúlyozása között
• támogatják az emésztést, csökkentik az „ama” termelődését
• segítenek eltávolítani a méreganyagokat , amelyek gyengítik a szervezet ellenálló képességét
• táplálják a test természetes védekező mechanizmusait

Torokpasztilla - gyógy- és fűszernövény tartalmú étrendkiegészítő tabletta:

• segít megőrizni a torok kényelmes érzetét és a könnyű légvételt
Ezek a finom , üdítő tabletták segítenek eltávolítani a szennyeződéseket és megnyugtatják a száraz, irritált torkot. A tablettában lévő gyógynövények (gyömbér, hosszú bors, borsmenta) tisztítják a légutakat, az egyéb összetevők pedig, az édesgyökér, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg, kámfor és fekete bors kivételesen hosszan tartó kellemes, frissítő és üde ízt biztosítanak. Tanárok, ügyvédek, ügynökök és más szakmai előadók igazi áldásként tekintenek erre a készítményre.

Bronchial Szirup, MA 357 200 ml:

A gyógynövények ebben a készítményben segítenek eltávolítani a szennyeződéseket a szervezetből, nyugtatja a száraz, irritált torkot és segítenek a könnyebb nyelésben:
• megnyugtatja és hűti a légutakat
• támogatja a szennyeződés kitisztulását a légutakból
• egyensúlyt teremt váladéktermelésben és csillapítja a köhögést

Maharishi Amrit Kalash lekvár és tabletta:

Több mint ötven kutatócsoport vizsgálta az elmúlt években az Amrit Kalash tulajdonságait; negyvennél több tanulmány jelent meg a készítmény hatásairól:

• A készítmény egyik leglényegesebb funkciója az immunrendszer erősítése. Ezt mind az állatokon, mind az embereken végzett kísérletek alátámasztották. Rendszeres szedésével megelőzhetők a fertőző betegségek.

• Jelentősen csökken az allergiára való hajlam, megszűnnek az allergiás tünetek.

• Nő az általános teljesítő- és ellenálló-képesség

• Kiegyensúlyozza az elmét. Életerővel tölt fel és megvéd a stressz következményeitől.

• Az Amrit Kalash hatásmechanizmusából adódóan jelentős gyulladás csökkentő hatással bír.

• Amrit Kalash a káros kémiai anyagok ellen is védelmet nyújt, mivel semlegesíti azok szabad gyökökre gyakorolt hatását.


Erő Rasayana (Rasayana for Strength -  MA 1) készítmény is hatékony segítséget nyújthat számunkra ebben az időszakban.

Ez a termék a legendás Amalaki (Indiai pöszméte, Emblica officinalis) nevű gyümölcsből készült, egyedi recept alapján, 21 gyártási lépési folyamaton keresztül. A több ezer éve ismert növény híres arról, hogy erősíti a test és a lélek közti harmónikus kapcsolatot, a test-lélek koordinációt és mindhárom dósát egyensúlyba hozza. Az ájurvéda tudománya leírja a növény izomnövelő hatását, ezért terméket kifejezetten ajánlott sportolóknak, és ezenkívül mindenkinek, akik intenzív mozgást vagy sporttevékenységet végeznek. Az Amalaki tabletta jelentős antioxidáns hatású és különösen gazdag C-vitaminban forrás.

Nők rászajánája:

Gyógynövényei és gyümölcskivonatai csodálatosan harmonizáló hatást fejtenek ki a női fiziológiára. Támogatja a szellem, a test és a lélek egyensúlyát, így érezni fogja hatása révén a külső és belső dinamizmust, mely a készítmény jótékony hatásainak köszönhető. A Nők rászajánája tabletta emellett segíti a testszövetek újraképződését, és kíméletes tisztító hatással is rendelkezik. 

Életerő férfiaknak (Vital Man, MA 924) tabletta:
A gyógynövénykeverék könnyen emészthető, segíti a szervezet természetes ellenálló képességét a mindennapi stressz és a káros környezeti hatásokkal szemben, bármely életkorban levő férfiak számára. Vitalitást, jó erőnlétet, kedvező energiaszintet biztosít, megfelelő érzelmi egyensúly és mentális teljesítmény mellett. Erősíti a reproduktív szerveket is.

 Fokhagyma ájurvédikus gyógynövény készítmény:

 • segít fenntartani az egészséges koleszterin szintet, a vérnyomást és triglicerid szintet segít  normál tartományban tartani
• elősegíti a szív egészségét
• segíti az emésztést ösztönzésével az étvágyat és az anyagcserét
• támogatja az immun- és a keringési rendszert is

Kurkuma ájurvédikus gyógynövény készítmény:

• az antioxidáns , amely egyensúlyt teremt a Vata , Pitta és Kapha dósa között
• segít megtisztítani a vért és támogatja az általános jólétet
• támogatja az egészséges gyomor-, emésztőrendszeri-, vastagbél- és a máj-funkciókat
• elősegíti az egészséges szív- és érrendszeri működést
• rendkívül hatékony ízületi panaszok esetén

 

 

 

                                                                                             

18 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

   Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

  A Triphala tabletta az ájurvédában a legalapvetőbb ájurvédikus keverék. Összetevői harmonizálják, regenerálják mind a három természeti alap princípiumot, azaz a Vata, Pitta és Kapha dósákat. Összetevők: 96 % növényi tartalom; Terminalia chebula, Emblica officinalis, Terminalia belerica szárított porított gyümölcse, Rosa centrifola porított virágzata; Alkalmazás: Vegyünk be 1-2 tablettát az esti órákban, meleg vízzel. A napi 2 tabletta összesen 1920 mg napi növényi összetevő bevitelét jelenti. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

  A Triphala tabletta javasolt fogyasztása:
  Napi 1-2 tabletta étkezés után 10 perccel langyos vízzel elfogyasztva. Amennyiben székletlazító hatását szeretnénk előtérbe helyezni, ebben az esetben lefekvéskor fogyasszuk 1-2 tablettával, szintén langyos vízzel elfogyasztva.

  250 tabletta

  13 500 Ft 41,54 EUR
  36,37 GBP
 • Fokhagyma ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1930 42 g/60 kapsz

  Fokhagyma ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1930 42 g/60 kapsz

  A Fokhagyma készítmény mono-komponensű termék, azaz csak a Fokhagyma gyógynövényt tartalmazza. 1 doboz 60 kapszulát tartalmaz, ez 1 havi adag. 1 kapszula 700 mg természetes összetevőt tartalmaz.
  • segít fenntartani az egészséges koleszterin szintet, a vérnyomást és triglicerid szintet segít normál tartományban tartani
  • elősegíti a szív egészségét
  • segíti az emésztést ösztönzésével az étvágyat és az anyagcserét
  • támogatja az immun- és a keringési rendszert is

  3 088 Ft 9,50 EUR
  8,32 GBP

  Nincs készleten

 • Kurkuma ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1935 36 g/ 60 caps

  Kurkuma ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1935 36 g/ 60 caps

  A Kurkuma készítmény mono-komponensű termék, azaz csak a Kurkuma gyógynövényt tartalmazza. 1 doboz 60 kapszulát tartalmaz, ez 1 havi adag. 1 kapszula 600 mg természetes összetevőt tartalmaz.
  • az antioxidáns , amely egyensúlyt teremt a Vata , Pitta és Kapha dósa között
  • segít megtisztítani a vért és támogatja az általános jólétet
  • támogatja az egészséges gyomor-, emésztőrendszeri-, vastagbél- és a máj-funkciókat
  • elősegíti az egészséges szív- és érrendszeri működést
  • rendkívül hatékony ízületi panaszok esetén

  Érdekesség, hogy az ájurvédában a kurkumát már évezredek óta a fölszívódást segítő Trikatu nevű gyógynövény termékkel alkalmazzák, mely fekete borsot, hosszú szemű borsot és gyömbért tartalmaz, azaz piperint és gingerolt.

  4 224 Ft 13,00 EUR
  11,38 GBP
 • Bronchial - Prana Szirup, MA 357 200 ml

  Bronchial - Prana Szirup, MA 357 200 ml

  A gyógynövények ebben a készítményben segítenek eltávolítani a szennyeződéseket a szervezetből, nyugtatja a száraz, irritált torkot és segítenek a könnyebb nyelésben:
  • megnyugtatja és hűti a légutakat
  • támogatja a szennyeződés kitisztulását a légutakból
  • egyensúlyt teremt váladéktermelésben és csillapítja a köhögést

  3 701 Ft 11,39 EUR
  9,97 GBP

  Nincs készleten

 • MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  MA 1 (Amalaki tabletta), 100 tabl/ 50 G

  <p>Az Amalaki avagy az indiai egres, egy rendk&iacute;v&uuml;l komoly hat&oacute;anyag-tartalommal rendelkező &aacute;jurv&eacute;dikus gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny. Az egyik leggazdagabb C-vitamin forr&aacute;sr&oacute;l van sz&oacute;, amely kb. h&uacute;sszor t&ouml;bbet tartalmaz aszkorbinsavb&oacute;l, mint ugyanolyan mennyis&eacute;gű narancs. Az antioxid&aacute;ns hat&aacute;s a magyar&aacute;zat arra, hogy az Amalaki kedvelt alkot&oacute;ja &aacute;jurv&eacute;dikus fiatal&iacute;t&oacute; tonikoknak &eacute;s R&aacute;szaj&aacute;na k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nyeknek.</p>
  <p>Az Amalaki az &aacute;jurv&eacute;dikus 6 &iacute;z k&ouml;z&uuml;l 5-&ouml;t tartalmaz. Egyens&uacute;lyozza mindh&aacute;rom d&oacute;s&aacute;t. Tiszt&iacute;tja az elm&eacute;t, jav&iacute;tja az elme-est koordin&aacute;ci&oacute;t, erős&iacute;ti a kering&eacute;st. K&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute;l harmoniz&aacute;lja a Pitta d&oacute;s&aacute;t (szem, sz&iacute;v, bőr fiatal&iacute;t&aacute;sa, em&eacute;szt&eacute;s, vas felsz&iacute;v&oacute;d&aacute;s, k&uuml;l&ouml;n&ouml;sen j&oacute; gyomorsav t&uacute;lteng&eacute;sben).</p>
  <p>&nbsp;Fontos &ouml;sszetevője alapvető &aacute;jurv&eacute;dikus szereknek, mint pl. a Triphala, amely minden koroszt&aacute;ly sz&aacute;m&aacute;ra szellemi &eacute;s fizikai j&oacute;ll&eacute;tet, erőt k&ouml;lcs&ouml;n&ouml;z, valamint jelentős seg&iacute;ts&eacute;get ny&uacute;jt gyenges&eacute;g &eacute;s betegs&eacute;g ut&aacute;ni l&aacute;badoz&aacute;s időszak&aacute;ban.</p>
  <p>&nbsp;A Triphala &eacute;rt&eacute;kes &ouml;sszetevői az Amalaki kivonatb&oacute;l sz&aacute;rmaz&oacute; organikus aszkorbinsav, zs&iacute;rsavak, bioflavonoidok, polifenolok, citokininek, B-vitamin, kalcium, k&aacute;lium, vas, tanninok, pektin. A felsorolt lista &ouml;nmag&aacute;ban is rendk&iacute;v&uuml;l lenyűg&ouml;ző, nem csak fiatal&iacute;t&oacute;, de m&aacute;jv&eacute;dő, koleszterincs&ouml;kkentő, gyullad&aacute;scs&ouml;kkentő, vizelethajt&oacute;, v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;sai miatt is kedvelt alapanyag.</p>
  <p>&nbsp;Sokr&eacute;tű hat&aacute;sa miatt a test valamennyi sz&ouml;vet&eacute;re j&oacute;t&eacute;kony hat&aacute;st gyakorol a belőle k&eacute;sz&uuml;lt immunerős&iacute;tő szerek mindegyike. K&eacute;pes arra, hogy a szervezetben n&ouml;velje az &bdquo;Ojast&rdquo;, ez&aacute;ltal nő a szervezet ellen&aacute;ll&oacute; k&eacute;pess&eacute;ge, az &eacute;letenergia &eacute;s a vitalit&aacute;s &eacute;s j&oacute; k&ouml;z&eacute;rzet uralkodik az egy&eacute;n lelk&eacute;ben.</p>
  <p>&nbsp; Klinikai vizsg&aacute;latok tan&uacute;s&aacute;ga szerint ez a gy&oacute;gyn&ouml;v&eacute;ny k&eacute;pes a r&aacute;kos sejtek n&ouml;veked&eacute;s&eacute;t blokkolni, az immunrendszert felerős&iacute;teni. Fokozza - az immunrendszer r&eacute;szek&eacute;nt &ndash; a&nbsp; sejtek term&eacute;szetes &bdquo;citotoxicit&aacute;s&aacute;t&rdquo;.&nbsp; Antibakteri&aacute;lis tulajdons&aacute;gokkal is b&iacute;r, &iacute;gy remek ter&aacute;pi&aacute;s kieg&eacute;sz&iacute;tő p&eacute;ld&aacute;ul infleunza szezonban.</p>
  <p>&nbsp;Hűs&iacute;tő hat&aacute;s&uacute; n&ouml;v&eacute;ny, ez&eacute;rt haszn&aacute;lj&aacute;k a legt&ouml;bb gyullad&aacute;ssal j&aacute;r&oacute; megbeteged&eacute;sben, gyomor &eacute;s b&eacute;lrendszeri betegs&eacute;gek, savass&aacute;g, fek&eacute;lyek, h&aacute;nyinger, h&aacute;ny&aacute;s, vastagb&eacute;lgyullad&aacute;s, gyomorhurut, m&aacute;jgyullad&aacute;s eseteiben &eacute;s az arany&eacute;r is j&oacute;l reag&aacute;l r&aacute;. Indi&aacute;ban g&ouml;r&ouml;gsz&eacute;n&aacute;val vegy&iacute;tve adj&aacute;k v&eacute;rhas, illetve kr&oacute;nikus hasmen&eacute;s eset&eacute;n. Nagy seg&iacute;ts&eacute;get jelent a nyugati civiliz&aacute;ci&oacute;ban elterjedt IBS (irrit&aacute;bilis b&eacute;l szindr&oacute;ma) szindr&oacute;m&aacute;val k&uuml;zdőknek, de kr&oacute;nikus sz&eacute;kreked&eacute;s &eacute;s a b&eacute;lrendszerben felhalmoz&oacute;dott m&eacute;reganyagok semleges&iacute;t&eacute;s&eacute;ben is kiv&aacute;l&oacute;. Hat&oacute;anyagai v&eacute;dik a m&aacute;jat, valamint cukorbetegs&eacute;gben szenvedőknek is adhat&oacute;, mert komoly v&eacute;rcukor cs&ouml;kkentő hat&aacute;ssal b&iacute;r. Hűtő hat&aacute;s&aacute;nak j&oacute;volt&aacute;b&oacute;l a l&eacute;gutakban jelentkező gyullad&aacute;sokra is j&oacute; hat&aacute;ssal van; a bakt&eacute;riumok &eacute;s t&uuml;dőt t&aacute;mad&oacute; k&oacute;rokoz&oacute;k sz&eacute;les spektrum&aacute;val szemben veszi fel a k&uuml;zdelmet. Egyes kutat&aacute;sok az asztma kezel&eacute;s&eacute;ben is hat&eacute;konynak v&eacute;lik.</p>
  <p>&nbsp;Az idegrendszert is erős&iacute;ti, toniz&aacute;lja, jav&iacute;tja&nbsp; a mem&oacute;ri&aacute;t, nyugtat, depresszi&oacute;ellenes hat&aacute;s&uacute;.</p>
  <p>&nbsp;Az Amalaki a kering&eacute;st is jav&iacute;tja. Cs&ouml;kkenti a v&eacute;r koleszterinszintj&eacute;t, a v&eacute;rr&ouml;gk&eacute;pződ&eacute;s kock&aacute;zat&aacute;t enyh&iacute;ti, megsz&uuml;nteti a lerak&oacute;d&aacute;sokat az art&eacute;ri&aacute;kban &iacute;gy megk&ouml;nny&iacute;ti a sz&iacute;v munk&aacute;j&aacute;t.</p>
  <p>&nbsp; K&uuml;lsőleges haszn&aacute;lata a haj&aacute;pol&aacute;sban kiemelkedő, mivel megakad&aacute;lyozza a hajhull&aacute;st, t&aacute;pl&aacute;lja a hajat. Gyullad&aacute;sos szemprobl&eacute;m&aacute;k orvoss&aacute;ga, a k&ouml;tőh&aacute;rtya-gyullad&aacute;s kezel&eacute;s&eacute;nek egyik ter&aacute;pi&aacute;s k&eacute;sz&iacute;tm&eacute;nye. Gazdag antioxid&aacute;ns tartalma miatt a bőr&aacute;pol&aacute;sban is kimagasl&oacute; eredm&eacute;nyeket &eacute;rnek el vele. In vitro k&iacute;s&eacute;rletek a gomba&ouml;lő hat&aacute;s&aacute;r&oacute;l tan&uacute;skodnak.</p>
  <p>&nbsp;Erős anabolikus, izom t&aacute;pl&aacute;l&oacute; hat&aacute;ssal b&iacute;r, sportol&oacute;knak nagyon előny&ouml;s.</p>
  <p>&nbsp;Javasolt fogyaszt&aacute;sa:</p>
  <p>Naponta 2 x 2 tbl meleg v&iacute;zzel vagy meleg tejjel elfogyasztva.&nbsp;</p>

   A Maharishi Ájurvéda Amalaki tartalmú készítményei: 

   

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • Életerő férfiaknak, (Vital Man- For the Active Man, MA 924), 50 g

  Életerő férfiaknak, (Vital Man- For the Active Man, MA 924), 50 g

  Kimeríti a stresszes napi rutin? A nap végére fáradtan zuhan a televízió elé? Pedig valójában megvan önben az a lehetőség, hogy energikusnak és élettel telinek érezze magát a nap minden percében.

  A huszonegy gyógynövényből álló revitalizáló készítmény összhangot alakít ki a szervezetben, így öt kulcsfontosságú tényezőt, lényeges funkciót erősít a férfi szervezetében:

  - vitalitás, jó erőnlét, kedvező energiaszint biztosítása

  - érzelmi egyensúly biztosítása és mentális teljesítmény fokozása

  - a szövetek és a vér tisztulása

  - emésztés támogatása

  - reproduktív szervek erősítése

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 50 tabletta

  8 040 Ft 24,74 EUR
  21,66 GBP

  Nincs készleten

 • Erő Rasayana (Rasayana for Strength/Sport Rasayana) (MA 1) 50 g (100 db tabl.)

  Erő Rasayana (Rasayana for Strength/Sport Rasayana) (MA 1) 50 g (100 db tabl.)

  Ez a termék a legendás Amalaki (Indiai pöszméte, Emblica officinalis) nevű gyümölcsből készült, egyedi recept alapján, 21 gyártási lépési folyamaton keresztül. A termék gyártásakor a gyümölcs vad változatát használják, ami bár kisebb méretű és ezért költségesebbé teszi a folyamatot, de ezt teljes mértékben pótolja a vad változat sokkal értékesebb tartalma. A több ezer éve ismert növény híres arról, hogy erősíti a test és a lélek közti harmónikus kapcsolatot, a test-lélek koordinációt és mindhárom dósát egyensúlyba hozza. Az ájurvéda tudománya leírja a növény izomnövelő hatását, ezért terméket kifejezetten ajánlott sportolóknak, és ezenkívül mindenkinek, akik intenzív mozgást vagy sporttevékenységet végeznek. Az Amalaki ezen hatások mellett javítja a látást és észrevehetően javítja a bőr hidratáltságát. A növény támogatja az emésztést és ez egyedülálló módon savasodás nélkül történik. Táplálja a sejteket, növeli a sejtek nedvességtartalmát és ezáltal csökkenti az sejtöregedés jeleit. Az Amalaki tabletta jelentős antioxidáns hatású és különösen gazdag C-vitaminban forrás. A termék hatékonyságát növeli, ha friss gyümölcsöt, zöldséget, fűszert, teljes kiőrlésű gabonák fogyasztunk. 120 tablettát tartalmaz, mely napi 2-4 tabletta fogyasztása mellett 30-60 napi adagot tartalmaz. 1 doboz 1 havi adagot tartalmaz

  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4T + MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4T + MA 5)
  A gyümölcs- és gyógynövénypaszta tabletta formájában is kapható (MA 4 T), mely és cukor nélkül készül, így azok is fogyaszthatják, akik cukormentes diétára szorulnak.

  30 343 Ft 93,36 EUR
  81,75 GBP

  Special Price 26 799 Ft 82,46 EUR
  72,20 GBP

  Nincs készleten

 • Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4 + MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4 + MA 5)
  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  30 343 Ft 93,36 EUR
  81,75 GBP

  Special Price 26 799 Ft 82,46 EUR
  72,20 GBP

 • Torokpasztilla - gyógy- és fűszernövény tartalmú étrendkiegészítő tabletta / MA 333, 60 tabletta/ 5 g

  Torokpasztilla - gyógy- és fűszernövény tartalmú étrendkiegészítő tabletta / MA 333, 60 tabletta/ 5 g

  Torokpasztilla - gyógy- és fűszernövény tartalmú étrendkiegészítő tabletta / MA 333, 60 tabletta/ 5 g

  Erős, frissítő hatású tabletta. A Torokpasztilla több ezer éves indiai ájurvédikus receptje tisztítja a légutakat és frissíti a leheletet. Hasznos, ha mindig van nálunk belőle a torok és a légutak tisztán tartására.

  ÖSSZETEVŐK

  • nádcukor
  • 25% gyógynövények
   • szerecsendió
   • kardamom (Elettaria cardamomum)
   • szegfűszeg
   • Kampfer
   • gyömbér (Zingiber officinalis)
   • fekete bors (Piper nigrum)
   • Pippali (Piper longum, hosszú bors)
   • borsmenta
  • 23% növényi kivonatok
  • gumiarábikum
  • talkum 
  • szilícium-dioxid
  1 466 Ft 4,51 EUR
  3,95 GBP
 • Nők rászajánája (Ladies' Rasayana, MA 743) 30 g

  Nők rászajánája (Ladies' Rasayana, MA 743) 30 g

  Hangulatváltozásai vannak, rossz közérzet gyötri, vagy erőtlennek érzi magát? Megoldás a kiváló ájurvédikus étrendkiegészítő, a Nők rászajánája, a Ladies’ Rasayana, melynek gyógynövényei és gyümölcskivonatai csodálatosan harmonizáló hatást fejtenek ki a női fiziológiára.

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz

  8 040 Ft 24,74 EUR
  21,66 GBP
 • Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 5  tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  14 105 Ft 43,40 EUR
  38,00 GBP

  Special Price 12 397 Ft 38,15 EUR
  33,40 GBP

 • Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4T tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

  Nincs készleten

 • Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4 lekvár, napi 2 x 1 teáskanálnyi fogyasztása mellett bő 1 hónapra elegendő.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

 • Kurkuma, őrölt (bio) 100 g

  Kurkuma, őrölt (bio) 100 g
  1 392 Ft 4,28 EUR
  3,75 GBP

18 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017