Trikatu

TRIKATU -  Ismertető anyag

 A Trikatu a Triphala gyógynövényes formula kiegészítő formulája, melynek elnevezése „három paprika” vagy „három csípős”jelentéssel bír. Ez a kombináció fekete borsból (Piper nigrum), indiai hosszú borsból (Piper  longum) és gyömbérből (Zingiber officinale) áll. A Triphala elsődleges hatása a felső tápcsatornára irányul, ahol javítja az „emésztő tüzet”, mely szükséges a táplálékok megfelelő lebontásához, és felszívódásukhoz. A Trikatu pedig a gyógynövényeknek olyan kombinációja, mely biztonságos és hatékony segítséget nyújt szervezetünk számára. „Melegítő formula”-ként tartja számon az ájurvéda, s főleg csurna (fűszer kombináció) változatban használatos. Ismert elnevezései még: trikatu choornam, Trikatu choorna, katutraya churna, katutraya choorna stb.   Ez a készítmény képes felébreszteni az „Agnit”, vagyis az emésztő tüzet és megsemmisíteni a felhalmozódott salak- és méreganyagokat, más néven az „Amát”.

 Az ájurvédikus elmélet szerint a rossz minőségű élelmiszer és a következetlen étkezési szokások is tompaságot hozhatnak létre a tápcsatornában, így a renyhe emésztés további hátrányos következményt idéz elő az egészségi állapotunkban. Pontosabban ez a jelenség vezethet akár az egészségtelen ételek iránti sóvárgáshoz is. Utóbbi létrehoz egy ún. „visszacsatolási hurkot”, mert a tápanyagokban, „pranában” szegény élelmiszerek, valamint az azok iránti sóvárgás csak még tovább erősítik az emésztés zavarát.

 A Trikatu churna:

 A Trikatu kapcsán végzett vizsgálatok megállapították, hogy ez a készítmény csökkenti az LDL-koleszterint („rossz koleszterin). Nyulakkal végzett kísérlet alapján, melyben magas zsírtartalmú tápon nevelt állatoknak adtak ebből a készítményből, igazolták ezt az eredményt. Növelte a kísérletben a szívet védő HDL szintet („szívvédő koleszterin”) .

 A készítmény jól teljesít az allergiás tünetek enyhítésében, de a bőr védelmében is hatásos. Rendszeres adagolása révén friss, ragyogó arcbőrt eredményez.

 A Trikatu különleges gyógynövény kombinációja az elhízás megelőzésében is a segítségünkre lehet.

 Gyulladáscsökkentő és féreghajtó tulajdonságai is vannak. Eltávolítja a szervezetben esetlegesen élősködő parazitákat, s így javítja az emésztés funkcióit.

 Fenntartja az egészséges emésztést, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Sejtmegújító, sejtfiatalító hatással is rendelkezik. Megakadályozza, hogy az emésztőrendszert gyulladásos, fertőzéses kórok támadják meg.

 Természetes anti-hisztamin, ezáltal hatékonyan megelőzi a gyomor nyálkahártyáját terhelő fertőzéses, gyulladásos tüneteket. Megakadályozza, hogy a testben allergiás tünetek jelentkezzenek. Biztonsággal használhatja a terméket hosszabb ideig is, mert nem okoz mellékhatásokat!

 Rendszeres fogyasztásának áldásos hatásaként növekszik az étvágy. Gátolja a gázképződést és segít az elfogyasztott étel megfelelő emésztésében. Fokozza a metabolikus aktivitást és a tápanyagok gyors felszívódását.

Hatékonyan kezeli a rossz szájszagot, kellemes szájízt kölcsönöz. A rágással meginduló anyagcsere folyamatok már a szájban is hatékonyak lesznek. Segít fenntartani a normális anyagcserét  a szervezet sejtjeiben.

Trikatu – mint természetes étvágycsökkentő és a fogyás kiegészítője

 A készítmény rendkívül népszerű, mint természetes „előétel”. A gyógynövényes formula fontos használati módja, hogy általa csökkentsük a túlzott testsúlyt, és féken tartsuk az ételek utáni sóvárgást. Mint az emésztést támogató tonizáló szer, a Trikatu gyógynövényi hatóanyagai javítják a felszívódási folyamatot. Ez abban segít, hogy maximalizáljuk az agyagcsere hatékonyságát, csökkentsük a testsúlyt. A Trikatu gyógynövénykeverék képes optimális szinten tartani és csökkenteni is a vércukorszintet és a fent is említett ételek utáni túlzott vágyat.

2 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

   Triphala - gyümölcsöket tartalmazó ájurvédikus étrendkiegészítő tabletta MA 505, 250 G

  A Triphala tabletta az ájurvédában a legalapvetőbb ájurvédikus keverék. Összetevői harmonizálják, regenerálják mind a három természeti alap princípiumot, azaz a Vata, Pitta és Kapha dósákat. Összetevők: 96 % növényi tartalom; Terminalia chebula, Emblica officinalis, Terminalia belerica szárított porított gyümölcse, Rosa centrifola porított virágzata; Alkalmazás: Vegyünk be 1-2 tablettát az esti órákban, meleg vízzel. A napi 2 tabletta összesen 1920 mg napi növényi összetevő bevitelét jelenti. Mivel a Maharishi Ájurvéda Triphala enyhe hatású, hosszabb ideig szedhető, így alaposan megtisztítja a szervezetet, és felszabadítja a méreganyagokat – mélyrehatóan megtisztítva a vért, a nyiroknedveket, az izmokat és a zsírszövetet, különösen tartós szedés esetén.

  A Triphala tabletta javasolt fogyasztása:
  Napi 1-2 tabletta étkezés után 10 perccel langyos vízzel elfogyasztva. Amennyiben székletlazító hatását szeretnénk előtérbe helyezni, ebben az esetben lefekvéskor fogyasszuk 1-2 tablettával, szintén langyos vízzel elfogyasztva.

  250 tabletta

  13 500 Ft 41,54 EUR
  36,37 GBP
 • Trikatu - Ájurvédikus Fűszerkombináció emésztés javítására ( Agni Balance- MA 99), 30 G

  Trikatu - Ájurvédikus Fűszerkombináció emésztés javítására ( Agni Balance- MA 99), 30 G

  MA 99, Trikatu

  Az ájurvédában a paprika, a fekete bors és a gyömbér kombinációja jól ismert tisztító, emésztést segítő és támogató hatásáról. Ez a fűszerkombináció növeli a tápanyagok hasznosulását, olyan módon, hogy gyorsítja gyomor-bél traktusban történő felszívódást. Tegyünk étkezéseket követően forró vízbe egynegyed vagy egyharmad teáskanál Trikatut , máris érezzük a különbséget. Érdekesség, hogy az ájurvédában a kurkumát már évezredek óta a fölszívódást segítő Trikatu nevű gyógynövény termékkel alkalmazzák.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-mely-eteleket-erdemes-kombinalni-egymassal-es-melyeket-nem-ajanlatos/

  2 023 Ft 6,22 EUR
  5,45 GBP

2 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017