Depresszió kezelése Ájurvédával

Depresszió kezelése Ájurvédával

Ebben a rohanó életmódban a legtöbb ember a stressztől szenved. A feldolgozatlan stressz pedig depresszióhoz vezet. A modern élet hajszolásában az emberek többségét a feszültség valamely formája és a stressz kínozza.

Az Ájurvéda alapján ezt a betegséget az AVSAAD-nek (Manoavasad) nevezik. Az Ájurvéda úgy említi a depressziót, mint ’Vishada’, azaz a ”legtöbb betegség súlyosbító tényezőjét”. A depresszió egy olyan mentális betegség, amely testi folyamatokkal is együtt jár – vagy oda-vissza. Az Ájurvéda irányelvei szerint a prána elnyomása az egyik legfőbb oka az avsaadnak. A Prána Váta felelős az elme megfelelő működéséhez. A kiegyensúlyozatlan Prána Váta nem csak az alvás minőségét befolyásolja, de az érzékelés képességére, a memóriára és a tudatosság szintjére is hat. Az ok lehet mentális, környezeti, társadalmi vagy személyes, de minden szempontból súlyos szövődményekhez vezethet a páciens és a család számára. Az Ájurvédában a pszichikai energiák egyensúlytalansága (sattva, rajas, tamas) a fizikai energiák (vata, pitta, kapha) egyensúlytalanságával támogatva, különböző mentális zavarokat okozhatnak. Ez vonatkozik a depresszióra is. A fegyelmezetlen elme, belemerülés a negatív gondolatokba és tevékenységekbe, a negatív érzelmek, mint a gyűlölet, harag stb. ismert, hogy egyensúlytalanságot hoz létre a pszichikus energiákban, mely pedig olyan zavarokhoz vezet, mint a depresszió. A nem megfelelő életmód, rossz szokások, függőségek és a higiénia hiánya, a depresszió kiváltó okai lehetnek.

Minden betegség, amivel találkozunk, valahogy a negatív stresszhez kapcsolódik, úgy mint a szívroham, magas vérnyomás, agyvérzés, bélgyulladás, savasság, asztma, impotencia, rák stb. Ebből adódóan szükséges a stressz kezelése, megfelelő életmóddal és az egészség fenntartásával. A modern időkben a stressz, ami a legjobban hozzájárul a depresszióhoz.

Az Ájurvéda különböző terápiás módszereket javasol, életmódváltást és gyógynövényes készítményeket, hogy megtisztítsuk és megerősítsük az elmét, ami segít, hogy hatékonyabban megküzdjünk az élet kihívásaival és e mellett az ájurvéda pozitivitást hoz életünkbe minden szinten.

A méregtelenítő és megfiatalító terápiák segítik a testet, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól és a szennyeződésektől. Hatása terápiás és helyreállító. A Maharishi Ájurvédánál autentikus magas minőségű ájurvédikus terápiákat alkalmazunk, melyek megfiatalítják az elmét és a testet, gyógynövény olajok alkalmazásával. A gyógynövényes készítmények és a természetes teák fűszerkeverékekkel segítik a dósák kiegyensúlyozását.

Általánosan használt gyógynövények: Néhány depresszióra használt gyógynövény az Ájurvédában:

Brahmi

Ashwagandha

Jatamansi

Shakhpuspi
Giloya

Kurkuma

Ezen gyógynövényeket tartalmazó készítmények:

MA 1401

MA 1402

MA 107

Aggodalommentes tea (Take it Easy- (Peace of Mind) Tea)

(Peace at Night Tea-Good Night)

MA 3

Nem található termék a megadott feltételekkel.

A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017