A szív egészségének hét útja

 A szívbetegség napjainkban az egyik vezető egészségügyi probléma Európában és Észak-Amerikában. A modern orvostudomány és az ájurvédikus hagyomány egybehangzóan állítja, hogy vannak olyan dolgok, melyeket mindennap megtehetünk szívünk egészségének megőrzéséért. Néhány javaslatot nyújtunk a kezdéshez. Kezdetben sajátítsunk el néhányat, majd néhány héten belül továbbiakat is illesszünk a napi rutinba, míg elérkezünk egy szívbarát életmódhoz. Bónuszként nem csak szívünk, de egész fiziológiánk hálás lesz a gondoskodásért.

 1. Szabaduljunk meg a stressztől!

 A Maharishi Ájurvéda holisztikus szemlélete szerint a szív egészsége megköveteli, hogy tápláljuk az érzelmi-, valamint a fizikai szívet is. A szív nem csupán egy szivattyú, hanem minden érzelem kútja is, legyen az öröm, vidámság, szomorúság, csalódottság. A mentális és érzelmi stressz megzavarja az érzelmi szívet. A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával fejlődik a tudat, napi szintű rendszeres, kétszeri gyakorlatáról kimutatták, hogy sikeresen csökkenti a vérnyomást, javítja az ellenálló képességet mindenféle stresszel szemben. A Maharishi Ájurvéda gyógynövényes szerei közül a Peace of Mind tea  és a Blissful Joy táplálják az elmét és az érzelmeket. Gyógynövényi hatóanyagaik közé tartozik a Brahmi, Ashwagandha és Arjuna, melyek mind híresek az elmére és az érzelmi szívre gyakorolt áldásos hatásaikról.

 2. Legyünk pozitívak!

 Akik aktívan keresik a szellemi és érzelmi jólétet, segítenek, hogy érzelmi szívük kivirágozzon. Az ájurvéda számos említést tesz az ún. Ojas nevű anyagról, amely fenntartja az életet. Az emésztés legkiválóbb minőségű terméke, mester koordinátora a test és az elme minden tevékenységének. Az Ojas harmonikus szintje boldogsághoz, elégedettséghez, vitalitáshoz vezet; növeli az élettartamot. Továbbá a belső erő és nyugalom, valamint a pozitív attitűdök és érzelmek növelik az Ojas mennyiségét. (A folyamat oda-vissza hat.) Töltsünk tehát több időt mindennapjainkban azokkal a tevékenységekkel, melyek megelégedettséget és boldogságot jelentenek a számunkra. Hallgassunk nyugtató, felemelő muzsikát, élvezzük a természet szépségét, dobjuk fel érzelmeinket és elménket az aromaterápia segítségével, kortyolgassunk nyugtató hatású gyógyteákat. Tartsunk fenn pozitív hozzáállást azokban a helyzetekben, melyek szorongással vagy haraggal töltenek el.

 3. Étkezzünk egészségesebben!

 Vitathatatlanul a legfontosabb lépés, amit megtehetünk szívünk egészsége érdekében az az, hogy szívbarát étrendet követünk. A mai kor embere által használt „gyorséttermek”, melyekben az „egyél és menj!” elvet gyakorolják, nem igazán szívbarát elgondolás. De vannak apró trükkök, amit megtehetünk annak érdekében, hogy diétánk mégis szívünk egészségének szolgálatában álljon. A nap során fogyasszunk több adag friss gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük napunkat párolt almával, körtével, melybe áztatott mandulát vegyítünk; fogyasszunk párolt zöldségeket, ízesítsük az utóbbit friss citromlével, szívbarát fűszerekkel, frissen őrölt borssal, kurkumával. Részesítsük előnyben a friss alapanyagokból álló ételeket az előre csomagolt és feldolgozott ennivalókkal szemben, kerüljük a maradék ételek fogyasztását. Ételei legyenek könnyen emészthetőek és gazdagok ásványi anyagokban, kerülje a túl zsíros, sült, hideg és a nehezen emészthető ételeket! A Maharishi Ájurvéda antioxidánsokban gazdag Rászajána készítményei ugyancsak az Ojas termelését támogatják.

 4. Étkezzünk figyelmesebben

 Az, ahogyan eszünk ugyanolyan fontos szívünk egészségének (és általános egészségi állapotunk) szempontjából, mint az elfogyasztott étel. Együnk mértékletesen –az ideális adag annyi, ami elfér két, csészére formált tenyerünkben. Ne hagyjunk ki étkezéseket, mert a  napi háromszori, rendszeres időközönkénti étkezés nap, mint nap edzi az emésztőrendszerünket. A lassú emésztés és a szelek ellen segít egy-egy szeletnyi gyömbér, só és lime keveréke az étkezés előtt 15 perccel fogyasztva. Jótékony az ebédnél az ún. Lassi, amely egy rész friss joghurt, három rész víz keveréke. A Lassit változatosan ízesíthetjük, pl. őrölt köménnyel, friss korianderrel.  Nem tesz jót az emésztésnek, ha késő este vacsorázunk, ill. vacsoránk nehéz ételekből áll.

 5. Tisztítsuk meg fiziológiánkat az Amatól!

 Az Ama tökéletlen emésztés mellékterméke, mely felhalmozódik a vérerekben (plakkok), és máshol a szervezetben. A Maharishi Ájurvéda ajánlja a Pancsakarma kezeléseket – ezek a belső megtisztulást célzó hagyományos módszerek, melyek a szervezet Amatól való megtisztulását szolgálják. További alternatíva a Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010) és a Detox Pitta tabletta (Ama-Pitta-Cleanse, MA 1663) étrend kiegészítő készítmények fogyasztása, melyek megtisztítják a zsírszövetet (MEDA) az Amától. Továbbá az Ama távozása érdekében igyunk a nap folyamán minél több langyos vizet, feküdjünk le este 10 óráig, hogy a test természetes tisztulási folyamatait támogassuk. Fogyasszunk rostokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat. Kerüljük a drogokat, az alkoholt és a dohányzást.

 6. Gyakoroljunk mértékletességet és rendszerességet!

 Nem szükséges, hogy heti öt alkalommal végezzünk megerőltető edzéseket. A legfontosabb, hogy testgyakorlatainkat szabályosan végezzük. Ha például az ájurvéda elvein nyugvó „balaardh” technikát alkalmazzuk – gyakorolhatjuk fele kapacitással is – akkor minden egyes nap erőlködés nélkül mozgatjuk át az izmokat. A gyaloglás is kiváló gyakorlás mindenki számára, s remek gyógyhatással bír. A kora reggel ideális ahhoz, hogy egy harminc percet sétát tegyünk. Ez nem csak a szívünknek segít, hanem felkészíti az előttünk álló napra vérkeringésünket és az anyagcserét.

 7.Tegyünk a jó alvásminőségért!

 Tudományos kutatások támasztják alá, hogy az alváshiány vérnyomás problémákhoz, depresszióhoz és egyéb tényezőkhöz vezet, melyek növelik a szívbetegség kockázatát. Az ájurvéda az alvást ugyanolyan fontosnak tartja az egészség fenntartásában, mint a diétát. Alakítsunk ki jótékony esti rutint, részesítsük előnyben a nyugodt, megnyugtató tevékenységeket lefekvés közeledtével, melyek segítenek lecsendesíteni elménket és érzékeinket. Tartsuk távol hálószobánktól a televíziót, számítógépeket, s munkával kapcsolatos egyéb tárgyakat. Olyan hőmérsékletet állítsunk be, amely kellemes számunkra. Tartózkodjunk a stimuláló szerek esti fogyasztásától. Feküdjünk le legkésőbb este 10 órakor, s másnap korán ébredjünk, így sokkal egészségesebbnek fogjuk magunkat érezni, energikusak leszünk egész nap! Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107), 30 g ellazítja az elménket és érzékszerveinket az által , hogy egyensúlyba hozza a Váta dósát, így természetes mély alvást biztosít.  

 Speciális ajánlások az egészséges szív- és érrendszerért

 Az ájurvédikus hagyomány szerint a szív a prána – életenergia – székhelye, amely magában hordozza az Agni (Nap energiájának eleme) és a Soma (Hold energiájának az eleme) kényes egyensúlyát. A felesleges mentális és érzelmi hulladékokat a Soma semlegesíti a szívben. Továbbá szívünk az Ojas székhelye is, azé az anyagé, amely fenntartja bennünk az életet, elősegíti a boldogságot és a hosszú életet. Védelmezzük és tápláljuk a fizikai és érzelmi szívet, ezáltal is ösztönözve a Soma és az Ojas termelődését. A szív egészségét három al-dósha szabályozza, ezek a következők: Sadhaka Pitta (érzelmi egyensúly); Avalambaka Kapha (stabilitás, szilárdság és biztonság érzése) és Vyana vata (a vér áramlása és üteme).

 Az egészséges szív- és érrendszer táplálja a fizikai és az érzelmi szívet is; kiegyensúlyozott szív- és érrendszeri egészséget biztosít. A fent – s alább – részletezett program figyelembe veszi az összes tényezőt, melyek fontosak a szív egészsége szempontjából, figyelemmel a diétára, az életmódra és a napi rutinra. A Cardio Support Szív támogató gyógynövény tabletta (MA 1816) nevezetű készítmény olyan gyógynövényeket tartalmaz, melyek fizikai és érzelmi szempontból is támogatják a szívet, tisztítják a test csatornáit, távol tartják a méreganyagok felhalmozódását (Ama), növelik a képességet, hogy a szervezet ellenálljon a stressznek, egészséges koleszterin egyensúly alakuljon ki a szervezetben.

 További iránymutatások

 Cardio Support Szív támogató gyógynövény tabletta (MA 1816) étrend-kiegészítő készítmény, mely védi és táplálja a fizikai és érzelmi szívet. Ez a gyógynövény kombináció fokozza a stresszel szembeni természetes ellenálló képességet, a jobb alvást. Továbbá harmonizálja a koleszterin szintet, megtisztítja a zsírszövetet.

Az elme nyugalma tabletta (Worry Free - Vata Balance, MA 1401), és (MA1402) étrend kiegészítők táplálják az elmét és érzelmeket, olyan gyógynövényeket tartalmaz, mint Brahmi, Ashwagandha és Arjuna, mind-mind pozitív hatással vannak az elmére és az érzelmi szívre.

 Detox Pitta tabletta (Ama-Pitta-Cleanse, MA 1663) formula kíméletesen tisztítja a zsírszövetet (Medha) az Amatól és a méreganyagoktól.

 Alkalmazzunk fiatalító olajos masszázst (férfiaknak, nőknek egyaránt), láb- és kézmasszázst. A nem zsíros olaj gyorsan felszívódik, s segít, hogy élvezetesebb és nyugodtabb alvásban legyen részünk.(Váta Masszázsolaj)

 Maharishi Amrit Kalash: Amrit Nektár (MA4) és Ambrosia (MA5), melyek hatóanyaik révén táplálják az agyat és a szívet, fokozzák a stressz elleni kitartást hosszú távon.

 Táplálkozási Ajánlások

 Kerüljük a stimulánsokat, mint koffein, alkohol és dohánytermékek!

Iktassuk be a gránátalmát, s ebből készült gyümölcslevet a napi étrendbe!

Fogyasszunk zöld leveles zöldségeket, párolt zöldségeket és fűszereket, valamint igyunk Lassit az ebédhez!

Együnk mértékletesen – az ideális ájurvédikus adag, az annyi, amennyi elfér két csészére formált tenyerünkben!

A lassú emésztést segíti a friss gyömbér s a lime fogyasztása.

Fogyasszunk olyan élelmiszereket, melyek az Ojas termelésében segítenek: például ghí, teljes kiőrlésű gabona, friss bio zöldségek, édes és lédús zöldségek4

 Életmódbeli Ajánlások

 Kerüljük a stresszes helyzeteket, amíg nem tudjuk őket stabilan kezelni!

A Transzcendentális Meditáció gyakorlata nagyon hatékonyan csökkenti a feszültséget és egyensúlyba hozza az érzelmeket.

Gyakoroljuk a mértékletességet és rendszerességet!

Ne feledkezzünk meg a laza, könnyed légzésről sem!

Kerüljük az erőszakos és horror típusú filmeket!

Ha stresszes a munkája, akkor ne feledje, hogy tartson szünetet a nap folyamán többször!

Feküdjön le este 10 órakor (legkésőbb), figyelemmel arra, hogy a szervezet természetes méregtelenítési időszaka 22:00 és 02:00 között van!

Végezzünk naponta meleg olajos masszázst (Abhyanga), mellyel megnyugtathatjuk és kiegyensúlyozhatjuk elménket és érzelmeinket.(Maharaja Masszázsolaj / Maharani Masszázsolaj)

Hozzunk létre megfelelő hangulatot a házunkban, játszunk Gandharva zenét – akár azalatt is, míg távol vagyunk otthonunktól!

Gyakoroljuk az ún. „Rasayanas-viselkedést”: amely olyan viselkedésforma, melyben tiszteljük az idősebbeket, a tisztaságra, valamint az édes és őszinte beszédre helyezünk hangsúlyt!

Amennyiben módunkban áll, harmonikus otthon kialakításához vegyük alapul a Maharishi Stapaty Véda elveit!

 

20 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Kurkuma, őrölt (bio) 100 g

  Kurkuma, őrölt (bio) 100 g
  1 392 Ft 4,28 EUR
  3,75 GBP
 • Az elme nyugalma tabletta (Worry Free - Vata Balance, MA 1401), 50 g

  Az elme nyugalma tabletta (Worry Free - Vata Balance, MA 1401), 50 g
  A rendszeres pihenés, a kielégítő alvás és a meleg, tápláló ételek mellett az ájurvéda a szervezet igényeihez mért étrendkiegészítőket is ajánlja. Ez a speciális gyógynövény keverék segít a megnövekedett Vata egyensúly helyreállításában.

  A receptúra az indiai szubkontinens számos gyógynövényét rejti, amelyet az ájurvéda már évezredek óta használ: díszcseresznye, édesgyökér, narda, guduchi, galangál, umbillicus és mezei szulák. A legértékesebb összetevő a porított gyöngyök.

  Ajánlott adagolás:
  Naponta 2 x 1 tabletta meleg vízzel vagy gyümölcslével bevéve.

  ÖSSZETEVŐK

  • 79% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • indiai nárd
   • édesgyökér (Glycorhiza glabra)
   • Guduchi (Tinospora cordifolia)
   • galangál
  • 13% növényi kivonatok
   • Brahmi (Bacopa monnieri)
   • Shankapushpi (Convolvulus pluricaulis)
   • Guduchi (Tinospora cordifolia)
  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • MA 107, 60 tabl/ 30 G

  MA 107, 60 tabl/ 30 G

   

  Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica, 

  60 tabletta, 1 havi adag

  9 112 Ft 28,04 EUR
  24,55 GBP
 • MA 1010, 30 G

  MA 1010, 30 G

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  7 694 Ft 23,68 EUR
  20,73 GBP
 • MA 1401, 50 G

  MA 1401, 50 G
  A rendszeres pihenés, a kielégítő alvás és a meleg, tápláló ételek mellett az ájurvéda a szervezet igényeihez mért étrendkiegészítőket is ajánlja. Ez a speciális gyógynövény keverék segít a megnövekedett Vata egyensúly helyreállításában.

  A receptúra az indiai szubkontinens számos gyógynövényét rejti, amelyet az ájurvéda már évezredek óta használ: díszcseresznye, édesgyökér, narda, guduchi, galangál, umbillicus és mezei szulák. A legértékesebb összetevő a porított gyöngyök.

  Ajánlott adagolás:
  Naponta 2 x 1 tabletta meleg vízzel vagy gyümölcslével bevéve.

  ÖSSZETEVŐK

  • 79% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • indiai nárd
   • édesgyökér (Glycorhiza glabra)
   • Guduchi (Tinospora cordifolia)
   • galangál
  • 13% növényi kivonatok
   • Brahmi (Bacopa monnieri)
   • Shankapushpi (Convolvulus pluricaulis)
   • Guduchi (Tinospora cordifolia)
  6 481 Ft 19,94 EUR
  17,46 GBP
 • MA 1402, 50 G

  MA 1402, 50 G

   A Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy, MA 1402) érzelmi zavarok, depresszió esetén hatásos. Általános jó közérzetet, boldogságot, energikusságot biztosít. Hatását sejtjeink revitalizáló képességének javítása és anyagcseréjük támogatás  útján éri le, ezáltal a szervezet természetes növekedése és fejlődése felerősödik és a stresszel szembeni ellenálló képesség javul.  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 50 tabletta.

  ÖSSZETEVŐK

  • 57% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • amla (Amalaki, Emblica officinalis) gyümölcs
   • Cyperus scariosus
   • Boerhaavia diffusa
   • bazsalikom
   • szerecsendió
   • gyömbér (Zingiber officinalis)
   • Pippali (Piper longum, hosszú bors)
   • fekete bors (Piper nigrum)
   • fekete kardamom
  • 37% növényi kivonatok
   • Arjuna (Terminalia arjuna)
   • thai padlizsán
   • Solanum indicum
   • Agnimanth (Premna integrifolia)
   • Indischer Trompetenbaum (Oroxylum indicum)
   • Desmodium gangeticum
   • Prishniparni (Uraria picta)
   • bengáli birs (Aegle marmelos)
   • Gmelina arborea
   • Stereospermum suaveolens
   • Gokshura (Tribulus terrestris)
  • gumiarábikum 
  • kalcium-karbonát 
  • hidroxi-propil-metil-cellulóz 
  • achát
  • gyöngy-por
  6 414 Ft 19,74 EUR
  17,28 GBP
 • „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107), 60 tabl/ 30 g

   „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107), 60 tabl/ 30 g

   

  Az alvási időszak a regeneráció ideje, a tapasztalatok és a megszerzett információk feldolgozásának ideje, az energiagyűjtés lehetősége a következő napra, Ennek ellenére, mai világunkban azt látjuk, hogy egyre több és több ember nem tud kikapcsolni az éjszaka folyamán és élvezni a jó és mély, pihentető alvás

  örömét.

   Az ájurvéda szövegekben a következő az ajánlás azok számára, akik alvási zavarban szenvednek:

   Rendszeres masszázs

  Pozitív, “felemelő” dolgokkal foglalkozzunk, találjuk meg az élet ilyen típusú oldalát

  Meleg esti fürdő

  Könnyű étkezés vacsorára (például levesek fogyasztása)
  Aroma olajok használata, például néhány csepp Váta, vagy Nidra aroma olaj a párnánkra cseppentve rendkívül jótékony hatással lesz alvásunkra

  Hallgassunk ellazító és kellemes zenét

  Kényelmes ágy és kellemes hangulat legyen hálószobánkban

   Az “Éjszakai nyugalom tablettája (MA 107)” ellazítja elménket és érzékszerveinket azáltal, hogy egyensúlyba hozza a Váta dósát, így egészséges és természetes mély alvást biztosít anélkül, hogy reggelente nehezen indulna vagy tompán éreznénk magunkat, Vegyünk be 2 tablettát lefekvés előtt. Használata mellett javasolt még a Nidtra aroma olaj és a Peace at Night tea (Éjszakai Nyugalom teája) párhuzamos fogyasztása. Enyhén masszírozzuk meg fejtetőnket és talpunkat a Váta masszázsolajjal esténként.

  Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica, 

  60 tabletta, 1 havi adag

  9 112 Ft 28,04 EUR
  24,55 GBP
 • Ashwagandha ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1937 30 g/ 60 tabl

  Ashwagandha ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1937 30 g/ 60 tabl

  Az Ashwaganda készítmény mono-komponensű termék, azaz csak az Ashwaganda gyógynövényt tartalmazza. 1 doboz 60 tablettát tartalmaz, ez 1 havi adag.

  4 064 Ft 12,51 EUR
  10,95 GBP
 • Brahmi ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1938 30 g/ 60 tabl

  Brahmi ájurvédikus gyógynövény készítmény, organikus-MA 1938 30 g/ 60 tabl

  A Brahmi készítmény mono-komponensű termék, azaz csak a Brahmi gyógynövényt tartalmazza. 1 doboz 60 tablettát tartalmaz, ez 1 havi adag.

  3 411 Ft 10,50 EUR
  9,19 GBP
 • Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy - Kapha-Balance, MA 1402), 50g

  Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy - Kapha-Balance, MA 1402), 50g

   A Test és lélek harmóniája tabletta (Blissful Joy, MA 1402) érzelmi zavarok, depresszió esetén hatásos. Általános jó közérzetet, boldogságot, energikusságot biztosít. Hatását sejtjeink revitalizáló képességének javítása és anyagcseréjük támogatás  útján éri le, ezáltal a szervezet természetes növekedése és fejlődése felerősödik és a stresszel szembeni ellenálló képesség javul.  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 50 tabletta.

  ÖSSZETEVŐK

  • 57% gyógynövények
   • álombogyó (Ashwagandha, Withania Somnifera)
   • amla (Amalaki, Emblica officinalis) gyümölcs
   • Cyperus scariosus
   • Boerhaavia diffusa
   • bazsalikom
   • szerecsendió
   • gyömbér (Zingiber officinalis)
   • Pippali (Piper longum, hosszú bors)
   • fekete bors (Piper nigrum)
   • fekete kardamom
  • 37% növényi kivonatok
   • Arjuna (Terminalia arjuna)
   • thai padlizsán
   • Solanum indicum
   • Agnimanth (Premna integrifolia)
   • Indischer Trompetenbaum (Oroxylum indicum)
   • Desmodium gangeticum
   • Prishniparni (Uraria picta)
   • bengáli birs (Aegle marmelos)
   • Gmelina arborea
   • Stereospermum suaveolens
   • Gokshura (Tribulus terrestris)
  • gumiarábikum 
  • kalcium-karbonát 
  • hidroxi-propil-metil-cellulóz 
  • achát
  • gyöngy-por
  6 414 Ft 19,74 EUR
  17,28 GBP
 • Detox Pitta tabletta (Ama-Pitta-Cleanse, MA 1663), 30 g

  Detox Pitta tabletta (Ama-Pitta-Cleanse, MA 1663), 30 g

  A Detox Pitta a táplálkozást támogatva gyengéden méregteleníti a testet, és tisztítja a verejtéket. Ájurvédikus gyógynövények összehangolt kombinációja révén segíti a verejték tisztulását, valamint támogatja a máj működését, az anyagcserét és a kiválasztást. Segít megtisztítani a test természetes méregtelenítő rendszereit. Kevesebb pitta-stimuláló gyógynövényt tartalmaz, így olyanok számára ajánlott, akik hajlamosak a pattanásokra, a gyomorégésre, a gyomor savasodására, valamint több „tűz” van a fiziológiájukban. 

   1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta

  6 663 Ft 20,50 EUR
  17,95 GBP
 • Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4 lekvár, napi 2 x 1 teáskanálnyi fogyasztása mellett bő 1 hónapra elegendő.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

 • Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4T tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

  Nincs készleten

 • Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 5  tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  14 105 Ft 43,40 EUR
  38,00 GBP

  Special Price 12 397 Ft 38,15 EUR
  33,40 GBP

 • Maharaja Masszázsolaj, 100 ml

  Maharaja Masszázsolaj, 100 ml
  7 409 Ft 22,80 EUR
  19,96 GBP

  Nincs készleten

 • Maharani Masszázsolaj, 100 ml

  Maharani Masszázsolaj, 100 ml
  7 409 Ft 22,80 EUR
  19,96 GBP

  Nincs készleten

 • Vata Masszázsolaj, 200 ml

  Vata Masszázsolaj, 200 ml
  Válogatott ájurvédikus gyógynövények gazdag keveréke teszi ezeket az olajokat igazán értékessé. A gyógyhatású összetevőket nagy gonddal dolgozzák fel hagyományos módszerekkel.
  5 245 Ft 16,14 EUR
  14,13 GBP
 • Take it Easy- (Peace of Mind) Tea, 20 filteres, 34 g

  Take it Easy- (Peace of Mind) Tea, 20 filteres, 34 g

  A Peace of Mind tea segít kiegyensúlyozni és megnyugtatni az elmét, az érzelmeket és az idegeket. Zsúfolt program, sok koncentrálás, erős szellemi munka, megterhelő helyzetek esetén a finom tea többlet erőt ad.

  Az Aswagandha növény elősegíti a szervezet alkalmazkodó képességét, a stresszek kezelését. Táplálja az idegeket, támogatja a nyugodt és kiegyensúlyozott  idegi funkciókat stressz esetén.

  A Bacopi Monnieri (Brahmi) és a Centella asiatica az elmét boldoggá és nyugodttá teszi. Fokozza a szervezet természetes erejét és az elme képességeit.

  A Sida Cordifolia táplálja az idegeket.

  A Kardamom egy tridósa növény, azaz mindhárom dósát kiegyenlíti, másfelől Pitta többlet esetén kisebb mennyiségben fogyasztandó.

  A Fekete bors az ájurvéda fontos fűszere. Tisztító és antioxidáns tulajdonságai vannak, és segít más gyógynövények kedvező hatásainak eljuttatásában a test különböző részeihez. Segíti az oxigén szabad áramlását az agyba.

  A Szegfűszeg javítja a keringést, az emésztést és az anyagcserét.

  Az Arjuna szívtámogató hatású és híres érzelem kiegyensúlyozó hatásáról is (Sadhaka Pitta).

  Az egészségügyi hatások mellett élvezheti a tea finom, természetes ízét, mely a Menta, Kardamom és kilenc egyéb gyógynövénynek és fűszernek köszönhető.nyugtató hatású tea.


   

  1 384 Ft 4,26 EUR
  3,73 GBP
 • Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010), 30 g

  Detox méregtelenítő tabletta (Ama Cleanse, MA 1010), 30 g

  Segít méregteleníteni az egész testet, hogy úgy érezze, hogy szervezete megújult, tiszta és egészséges.

  Emésztési szennyeződések, vegyszerek, a levegőből és vízből származó méreganyagok, és a stressz felhalmozódhatnak szervezetünkben, gyorsabban, mint ahogy a szervezet kezelni és eltávolítani tudná őket. Lehet, hogy ezek a méreganyagok évek óta szervezetünkben vannak.

  Az ájurvédában a rosszul megemésztett méreganyag neve „ama”. Ezek az anyagok zavart okoznak a máj működésében, a keringésben, táplálkozásban, kiválasztásban, vérben, az izmokban és a zsírszövetben. Még ha egészségesen is táplálkozunk, de gyenge az emésztésünk, úgy valószínűleg “ama” képződik szervezetünkben.

  Amíg egyes készítmények csak a vastagbelet és az emésztő szerveket méregtelenítik, a Detox méregtelenítő tabletta a máj és az anyagcsere természetes tisztításával az egész testet méregteleníti, erősítve a tápanyagok felszívódását, miközben csökkenti az emésztés során képződő szennyeződéseket. A 18 ájurvédikus gyógynövényt tartalmazó készítmény segít megtisztítani a test mikrocirkulációs csatornáit és lehetővé teszi, hogy a salakanyag eltávozzon, és az éltető tápanyag elérje a sejteket. Méregteleníti az izzadságmirigyeket és a kiválasztó szerveket biztosítva ezáltal a tiszta nyirok, vér és zsírszövet kialakulását.

  Mivel - ájurvédikus kifejezéssel – „hevítő” hatású gyógynövényeket tartalmaz, nem javasolt használata Pitta dósa testtípus esetén, akikben a meleggel szembeni tűrőképessége csökkent.  Ilyen esetben javasolt inkább az MA 1663 használata. Nem javasolt kombinálni a következő termékekkel: MA926, MA1000, MA1006, MA1007.

  Javasolt dózisa: 2 x 1 tabletta, fogyasztása maximum egy-, másfél hónapig javasolt.

  1 doboz 1 havi adagot tartalmaz 60 tabletta.

  Cikk:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/ajurvedikus-etkezesi-tanacsok-nyarra/

  7 694 Ft 23,68 EUR
  20,73 GBP
 • Szív támogató gyógynövény tabletta (MA 1816, 30 G)

   Szív támogató gyógynövény tabletta (MA 1816, 30 G)

  Hatóanyagai révén táplálja a szívizmot, segít egészséges koleszterin szintet fenntartani a szervezetben, valamint a normál mértékű zsíranyagcsere fenntartásával hozzájárul a méreganyagok tisztulásához a szervezet minden szövetében. Támogatja a szervezet a stressz, az élelmiszerekben fellelhető szennyeződések és az egyéb káros hatások elleni küzdelemben.

  9 161 Ft 28,19 EUR
  24,68 GBP

  Nincs készleten

20 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017