AYURDENT fogkrém, az egész test egészségéért

A fogkrém, mely koncentrált formában tartalmaz gyógynövényeket és értékes olajokat; mely hatékonyan nyugtatja az érzékeny ínyt, védi a fogakat, s emellett még friss leheletet is biztosít; ne csodálkozzunk, hogy mellette már nincs szükség szájvízre.

A fogkrém 19 gyógynövény és természetes olajok felhasználásával készül, melyek számos antibakteriális és jótékony védőhatást fejtenek ki, így biztosítva a teljes körű szájhigiéniai hatást. A készítmény természetes ízét a Szegfűszeg, Selyem Akácia, Édesgyökér biztosítja, melyeknek köszönhetően egész nap friss érzetet nyújt a szájban. Az Ayurdent fogkrém további összetevői a Neem, Ír moszat, Szahacsara egyedülálló szájüregi védelmet kínálhat a fogászati problémákkal szemben: mint a fogszuvasodás, a fogínyvérzés vagy akár a fogíny érzékenysége...stb.

A több ezer éves recept tartalmaz egyedi összetevőket is, ilyen például a Fogkefe fa, Bakul fa, Anatóliai bokortölgy és dióhéj, melyek az ősi hagyományos fogtisztítás rendkívül hatásos alapelveit képviselik.
Ez az ájurvédikus készítmény ritka gyógynövények (pl. Lodhra) és gyümölcsök (pl. a Triphala gyümölcsei: Haritaki, Bibhitaki, Amalaki) felhasználásával készül, melyek kiválóak az orális higiénia terén. Teljeskörűen dokumentált, védikus receptúra alapján állítják elő, s széles körben bizonyítja hatóanyagainak áldásos tulajdonságait.

 A fogkrém különlegessége, hogy a növényi alkotórészei töményen koncentráltak,valamint könnyen oldódnak a nyálban. A nyálkahártyával reakcióba lépve rendkívül hatékony. 

 • Nem tartalmaz mesterséges aromákat.
 • Komoly védelmet nyújt a fogszuvasodás, s egyéb fogászati problémák kialakulásával szemben.
 • Telített természetes ízt és frissességet biztosít a gyógynövényekkel, így használata mellett nincs szükség szájvízre.
 • 100%-ban növényi összetevőkből áll


Használjuk az Ayurdentet reggel és lefekvés előtt. Puha kefével dörzsöljük át fogsorunkat, s élvezzük a tartósan friss leheletet és az egészséges fogak örömét!

Ön szégyenlős mosolyogni?

Rossz a lehelete?

Újra és újra fogorvosi kezelést kell igénybe vennie, s ez megterhelő költségekkel jár?
Visszatérő fogínygyulladás kínozza?

Úgy érzi, nem tökéletes a szájhigiéniája?

Fogsorát lazának érzi, ínysorvadása van?

 Amennyiben a fenti kérdésekre igennel felelt, akkor Ön valóban súlyos problémával küzd. Azonban nincs egyedül ezzel a helyzettel. Minden ember életében legalább egyszer szembesül ezekkel a gondokkal. A megoldást az Ayurdent fogkrém használata jelentheti az Ön számára is!

 Ájurvédikus szakemberek komoly munkájának gyümölcseként alkották meg azt a receptúrát, mely alapján ezt a formulát készítik. Klinikailag igazolt jótékony hatásokkal bíró szer, mely sikeresen veszi fel a harcot a szájüreggel kapcsolatos problémákkal.

 Hogyan hat az Ayurdent a különböző fogászati problémákra?

Rossz lehelet: A nem megfelelő szájápolási szokások gyakran okoznak rossz leheletet, de ez a probléma jelezhet egészségügyi gondot is. Minden étel, amit elfogyasztunk már a szájüregben bomlásnak indul, hiszen az emésztés már a szájban megkezdődik. Miután az elfogyasztott ételt szervezetünk lebontja, s annak összetevői a véráramba kerülnek, a tüdőn keresztül kiáramló levegő kellemetlen illatú is lehet. Amennyiben megfelelő szájhigiénés szokásokat veszünk fel, rendszeresen fogat mosunk, használunk fogselymet, akkor az élelmiszer részecskék nem maradnak a szájüregben, s az ehhez kapcsolódó baktériumok száma is jóval csekélyebb lesz a fogak közt, az ínyen vagy akár a nyelven. A dohányzás kapcsán belélegzett füst is okozhat kellemetlen szájszagot. A perzisztens rossz lehelet azonban intő jelként szolgálhat, hogy valamely ínybetegségben szenvedünk. Egyéb fogászati problémák, mint például a szájszárazság is okozhat rossz leheletet. De a már fent említett nem megfelelő fogmosási gyakorlat is okozhat ilyen panaszokat.

Néhány jó tanács: 

 • Használjunk nyelvkaparót!
 • Hagyjuk abba a dohányzást!
 • Igyunk sok tiszta vizet!
 • Öblítsük ki szánkat étkezés után!
 • Keressünk fel fogászati szakembert!


Ínygyulladás – közismertebb néven az ínybetegségek, egy sor baktérium elszaporodását eredményezik a szájban, mely fogszuvasodáshoz, az íny krónikus betegségéhez vezetnek. A korai szakaszban felismert fogínygyulladást elsősorban a fogakon lévő lepedék okozza. Ebben az esetben a fogíny gyakran duzzadt, s vérzik fogmosás közben. Ha ebben a korai szakaszban nem kezeljük a problémát az könnyen fogínybetegséghez, a plakkok fogak közti résekben való felhalmozódásához vezethetnek. Az ilyen lerakódások pedig fogszuvasodást idézhetnek elő, hiszen további baktériumok tapadnak meg bennük, gennyes, váladékos ínyt, és fogínysorvadást is előidézhetnek.

Fogelszíneződés – Az egészséges fogak színe a fehértől egészen széles skálán mozoghat. Vannak azonban olyan esetek, amikor a fogak egyre sötétebb színezetet kapnak. Az ilyen jelenség kiváltó oka is a napi rutinban keresendő. Például az olyan italok fogyasztása, mint a kávé, tea, vörösbor....stb. Mind, mind a fogak elszíneződését okozzák. Emellett a dohányzás is hasonlót eredményez.

 A nem megfelelő minőségű és rendszerességű fogmosás; a nem kielégítő szájhigiénia, a fluorid tartalmú szerek felesleges használata, egyes gyógyszerek (antibiotikumok, különösen a tetraciklin) kedvezőtlen hatással bír a fogak színére. Ugyanakkor az életkor, s egyes genetikai tényezők is hatással vannak erre a folyamatra.

 Fogszuvasodás: Gyakori probléma napjainkban, főként a fiatalok körében. A fogak szerkezetének pusztulása külső és belső tényezők káros hatásai miatt egyaránt történhetnek. A helytelen táplálkozási szokások, a nem megfelelő szájhigiéné, bakteriális fertőzések, és méreganyagok felhalmozódása is kiválthat ilyen panaszokat. Amikor az utóbbi toxinok savas közege, s az egyéb kiváltó tényezők egyidejűleg vannak jelen a szájüregben, akkor gyakran alakulnak ki lyukak a fogakon. Orvosilag ezeket nevezik fogszuvasodásnak. Ezeken a szuvas területeken újabb és újabb baktériumtelepek halmozódnak fel, melyek fenntartják a rossz leheletet és tovább pusztítják a fogakat, fogínygyulladást, fogágy-betegségeket idéznek elő.

 Foglepedék: Vékony, színtelen, ragacsos bevonatot képez a fogakon. A magas szénhidráttartalmú étrend, mint a tejtermékek, csokoládék, sütemények, üdítő italok fő okozói a fogak lepedékesedésének. Ha nem gondoskodunk az ilyen plakkok teljeskörű eltávolításáról, hamar fogszuvasodás alakulhat ki szájüregünkben.

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Ayurdent fogkrém (Classic), 75 ml

  Ayurdent fogkrém (Classic), 75 ml

   Ayurdent fogkrém habmentes fogkrém kizárólag természetes alapanyagokból – fluorid és tartósítószerek nélkül. Ez a fogkrém nemcsak az ájurvédikus triphala keveréket tartalmazza, hanem nagy koncentrációban nímet, szegfűszeg olajat, és 15 egyéb fogápolásra szolgáló gyógynövényt. A Nim természetes antibakteriális hatású növény, ami segít a fogíny egészségének megőrzését, miközben frissíti a leheletet. A borsmenta és a kámfor hosszantartó friss lehelletet biztosít.

  1 559 Ft 4,80 EUR
  4,20 GBP
 • Ayurdent fogkrém, (classic)10 ml

  Ayurdent fogkrém, (classic)10 ml

  Habmentes fogkrém kizárólag természetes alapanyagokból – fluorid és tartósítószerek nélkül. Ez a fogkrém nemcsak az ájurvédikus triphala keveréket tartalmazza, hanem nagy koncentrációban nímet, szegfűszeg olajat, és 15 egyéb fogápolásra szolgáló gyógynövényt. A Nim természetes antibakteriális hatású növény, ami segít a fogíny egészségének megőrzését, miközben frissíti a leheletet. A borsmenta és a kámfor hosszantartó friss lehelletet biztosít.

  245 Ft 0,75 EUR
  0,66 GBP
 • Ayurdent fogkrém, (enyhe) 10 ml

  Ayurdent fogkrém, (enyhe) 10 ml

  Habmentes fogkrém kizárólag természetes alapanyagokból – fluorid és tartósítószerek nélkül. Ez a fogkrém nemcsak az ájurvédikus triphala keveréket tartalmazza, hanem nagy koncentrációban nímet, szegfűszeg olajat, és 15 egyéb fogápolásra szolgáló gyógynövényt. A Nim természetes antibakteriális hatású növény, ami segít a fogíny egészségének megőrzését, miközben frissíti a leheletet. A borsmenta és a kámfor hosszantartó friss lehelletet biztosít.

  245 Ft 0,75 EUR
  0,66 GBP
 • Ayurdent fogkrém, (enyhe) 75 ml

  Ayurdent fogkrém, (enyhe) 75 ml

  Ayurdent fogkrém habmentes fogkrém kizárólag természetes alapanyagokból – fluorid és tartósítószerek nélkül. Ez a fogkrém nemcsak az ájurvédikus triphala keveréket tartalmazza, hanem nagy koncentrációban nímet, szegfűszeg olajat, és 15 egyéb fogápolásra szolgáló gyógynövényt. A Nim természetes antibakteriális hatású növény, ami segít a fogíny egészségének megőrzését, miközben frissíti a leheletet. A borsmenta és a kámfor hosszantartó friss lehelletet biztosít.

  1 559 Ft 4,80 EUR
  4,20 GBP
 • Ájurvédikus Fogpor, 50 g

  Ájurvédikus Fogpor, 50 g
  1 388 Ft 4,27 EUR
  3,74 GBP

  Nincs készleten

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017