A halhatatlanság edénye

A Maharishi Amrit Kalash - a halhatatlanság edénye

A rászajánák a hagyomány szerint az Ajurvéda orvoslásban fiatalító és kiegyensúlyozó szerepet töltenek be. Az egyik ilyen, időközben sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt növényi készítmény a Maharishi Amrit Kalash, mely gyümölcsök, gyógynövények és ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

A rászajánák a hagyomány szerint az Ájurvéda orvoslásban fiatalító és kiegyensúlyozó szerepet töltenek be. Az egyik ilyen, időközben sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt növényi készítmény a Maharishi Amrit Kalash, mely gyümölcsök, gyógynövények és ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

A halhatatlanság edénye

Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról vált híressé. Hatásának egy része sajnos elveszett az évezredek során, ugyanis egy fontos összetevője, a Himalája dús erdeiben termő egyik gyógynövény nem volt többé fellelhető. Dr. Balraj Maharshi, India egyik legtekintélyesebb Ájurvéda szakértője, hazája növényvilágának alapos ismerője, néhány évvel ezelőtt kiegészítette a receptet, miután újra felfedezte az elveszettnek hitt gyógynövényt. Ma a Maharishi Amrit Kalas táplálék-kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

Az Amrit Kalas és a szabad gyökök

Dr. Hari Sharma, az Ohio Állami Egyetem patológiaprofesszora az Amrit Kalash, más rászajánák és Ájurvédikus gyógymódok kutatója, vizsgálatait a világ egyik vezető szabad gyökökkel foglalkozó tudósával, a tokiói Niva professzorral együtt végezte. Közös kutatásaik meglepő eredményekkel szolgáltak. Az Amrit Kalash egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy szinte hihetetlen mennyiségben és gyorsasággal képes semlegesíteni a szabad gyököket, és így megóvni a szervezetet azok káros hatásaitól. Hatékonyabbnak bizonyult, mint bármely más eddig ismert szabad gyök semlegesítő.

Ezerszer hatékonyabb az A, C és E vitaminnál

Több mint ötszáz különböző vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebből a szempontból. Az A, C és E vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány szerint a leghatékonyabb szabad gyök semlegesítők, az Amrit Kalash ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: ha C vagy E vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalashsal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag.

Melyek az Amrit Kalash hatóanyagai?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához segítségül kell hívnunk a természet végtelen bölcsességét. Az egész köztudottan több, mint alkotórészeinek összessége. A valódi titok minden Ájurvédikus készítmény — és így az Amrit Kalash — esetében a megfelelő gyógynövények és más hozzávalók kiválasztásában, valamint megfelelő kombinációjában rejlik. Néhány hatóanyag titkát már sikerült megfejteni. Az Amrit Kalash tartalmaz C és E vitamint, valamint béta-karotint (ami az A vitamin képzéséhez elengedhetetlen), méghozzá mindezt természetes formában. A lekvár alapja ghí (tisztított vaj), így tartalmazza annak hatóanyagait is, például olajat és zsírsavakat, melyek a zsírban oldódó vitaminok szállításában és a sejtalkotók felépítésében játszanak szerepet. A készítmény összetételéből adódóan sokféle ásványi anyag és nyomelem is megtalálható az Amrit Kalasban.Több mint ötszáz különböző vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebből a szempontból. Az A, C és E vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány szerint a leghatékonyabb szabad gyök semlegesítők, az Amrit Kalash ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: ha C vagy E vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalassal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag.

Milyen hatásai vannak az Amrit Kalashnak?

Több mint ötven kutatócsoport vizsgálta az elmúlt években az Amrit Kalash tulajdonságait; negyvennél több tanulmány jelent meg a készítmény hatásairól. A rászajána egyik leglényegesebb funkciója az immunrendszer erősítése. Ez mind az állatokon, mind az embereken végzett kísérletek alátámasztották. Rendszeres szedésével megelőzhetők a fertőző betegségek, csökken az allergiára valóhajlam, nő az általános teljesítő- és ellenállóképesség. Érdekes, hogy az Amrit Kalash a vérlemezkék (tombociták) összetapadását, vagyis a trombózist is megakadályozza. Ugyanezen hatás elérésére a modern orvostudomány Aszpirint használ, aminek sajnos mellékhatásai vannak. Az Amrit Kalash a káros kémiai anyagok ellen is védelmet nyújt, mivel semlegesíti azok szabad gyökökre gyakorolt hatását. A fiatalító hatást is sikerült bebizonyítani: az Amrit Kalasht szedő kísérleti személyeknél lelassultak az öregedésre jellemző folyamatok.

A rák és a trombózis hatékony gyógyítása mellékhatások nélkül

Megállapították, hogy az Amrit Kalash képes kijavítani a DNS hibáit. A rákos sejtek abban a folyadékban, amelyhez Amrit Kalasht adtak, egészséges sejtekké alakultak vissza. Meglepő eredmény ez, hiszen az elfajzott sejtek visszaalakulását semmilyen más esetben nem figyelték meg. Az Amrit Kalash tehát aktiválja a sejtek önjavító enzimeit. Mindeme páratlan hatások mellett a készítménynek még nagy mennyiségben sincs mellékhatása.

Dr. Hari Sharma professzor egyik legeredményesebb kutatása során hatékony karciogén adagolásával emlőrákot idézett elő patkányokban. Az állatok egyik csoportjának ezek után Amrit Kalast adott, a másik csoportnak viszont nem. A két csoport között jelentős különbség volt: a kontrollpatkányoknál négyszer annyi állatban fejlődött ki emlőrák, mint az Amrit Kalashsal kezeltek esetében (60 százalék a 14 százalékkal szemben).

A következő fázisban a rákos patkányokat Amrit Kalassal kezdték etetni, hogy lássák, változnak-e a daganatok. Az állatok 60 százalékánál csökkentek vagy teljesen eltűntek a daganatok. További tanulmányok is megerősítették e drámai eredményt.

Sharma professzor azt is megfigyelte, hogy az Amrit Kalash gátolja az agyvérzéssel és a szívinfarktussal összefüggésbe hozható abnormális vérrögképződést. Oly módon teszi ezt, hogy megelőzi a vérben a trombociták csoportosulását vagy kapcsolódását. A trombociták azok a sejtek, amelyek közvetlenül felelősek a vér rögösödéséért, azért a funkcióért, amely a szívbetegség korai szakaszában meghibásodik. Az artéria falain belüli parányi sebek vonzzák a trombocitákat, amelyek az artéria szövetébe behatolnak, és vérlemezkét kezdenek felépíteni. Ha ez a folyamat az egyik szívkoszorúérben történik, ennek eredménye idővel szívinfarktus lesz.

A gyógyászat rutinszerűen különböző vérhígítókra hagyatkozik a trombocita-felgyülemlés megállítására. Például háztartási Aszpirint írnak fel szívinfarktusos betegeknek a második roham megelőzésére. De ismeretes, hogy az Aszpirinnek mellékhatásai is vannak, többek között a gyomorvérzés, amely a vér hígulásának közvetlen eredménye, és ha 40 év alatti emberek naponta aszpirint szednek, az néhány tanulmány szerint agyvérzéshez vezethet, amely éppen úgy halálos lehet, mint a szívroham.

Az Amrit Kalasht górcsövekben vizsgálva (az állatkísérleti szakasz előtt) Dr. Sharma arra az eredményre jutott, hogy gátolja a vér rögösödését, amelyet az antagonisták széles skálája okoz, beleértve a véralvadással kapcsolatba hozható epinephrint, mely a stressz hatására felszabaduló hormon. E szelektivitás nagyon fontos, mivel a “jó” véralvadási folyamat, amely a sebek gyógyulásához szükséges, érintetlen marad, míg a “rossz” véralvadás, amely a vérrögök kialakulásával kapcsolatos, megelőzhető.

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
 • Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Maharishi Amrit Kalash lekvár, 600 g (MA 4)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4 lekvár, napi 2 x 1 teáskanálnyi fogyasztása mellett bő 1 hónapra elegendő.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

 • Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Maharishi Amrit Kalash cukormentes tabletta, 60 g (MA 4T)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 4T tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  16 952 Ft 52,16 EUR
  45,67 GBP

  Special Price 14 724 Ft 45,31 EUR
  39,67 GBP

  Nincs készleten

 • Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta, 30 g (MA 5)

  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  Az MA 5  tabletta, 60 tablettát tartalmaz, mely 1 hónapra elegendő 2 x 1 dózisú adagolással.

  14 105 Ft 43,40 EUR
  38,00 GBP

  Special Price 12 397 Ft 38,15 EUR
  33,40 GBP

 • Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4 + MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4 + MA 5)
  Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Az Amrit Kalash számtalan tudományos kutatás tárgyát képező, világszerte elterjedt és híres gyógynövény készítmény, amely rendkívül értékes - a Himalája hegyoldalain lévő sűrű erdőkből származó – gyümölcsök, gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként is. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda több ezer éves indiai eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról híressé vált. Ma az Amrit Kalash táplálék kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

  30 343 Ft 93,36 EUR
  81,75 GBP

  Special Price 26 799 Ft 82,46 EUR
  72,20 GBP

 • Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4T + MA 5)

  Maharishi Amrit Kalash SZETT (MA 4T + MA 5)
  A gyümölcs- és gyógynövénypaszta tabletta formájában is kapható (MA 4 T), mely és cukor nélkül készül, így azok is fogyaszthatják, akik cukormentes diétára szorulnak.

  30 343 Ft 93,36 EUR
  81,75 GBP

  Special Price 26 799 Ft 82,46 EUR
  72,20 GBP

  Nincs készleten

5 termék

oldalanként

Mozaik  Rövid leírással 

Csökkenő irány beállítása
A maharishiajurveda.com weboldal teljes terjedelmében a STAR-RESA LTD. (továbbiakban, mint üzemeltető) szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal teljes, vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. Az üzemeltető írásbeli engedélye nélkül tilos a maharishiajurveda.com oldalait, vagy annak bármely részét más webhelyekre beilleszteni minden más egyéb módon felhasználni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt. A weboldalon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak felhasználásához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli engedélye szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. STAR-RESA LTD., © All rights reserved / Minden jog fenntartva 2012-2017