Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Amrit Kalash

Amrit Kalash

2020. 06. 11. 12:53:21
A rászajánák a hagyomány szerint az Ajurvéda orvoslásban fiatalító és kiegyensúlyozó szerepet töltenek be. Az egyik ilyen, időközben sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt növényi készítmény a Maharishi Amrit Kalash, mely gyümölcsök, gyógynövények és ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.
2020. 06. 11. 12:50:38

Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye.

Az Amrit Kalash sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt gyógynövény-készítmény, amely rendkívül értékes, a Himalaja hegyoldalainak erdőiből származó gyümölcsök és gyógynövények valamint ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

Receptje visszanyúlik egészen az ájurvéda több ezer éves eredetéig, amikor híressé vált fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról. Ma az Amrit Kalash táplálékkiegészítőnek számít, mely kivételesen kedvező  hatással bír a testre és az elmére.

2020. 06. 11. 12:31:26

Az Amrit Kalash lekvár MA4 és tabletta ( MA4T), valamint  az Maharishi Amrit Kalash Ambrózia Tabletta (MA 5) – miközben mindkettő rendkívül erős antioxidáns és immunrendszer erősítő - sok szempontból egymást kiegészítő hatású termék.

Ugyanakkor az Amrit Kalash szettben (MA4 + MA5, vagy MA4T +MA5​) az összetevők egymás hatásait sokszorosan erősítik, így együttesen erősebbek, mint ha külön-külön alkalmaznánk őket.

2020. 06. 11. 12:30:04

Győzelem a szabad gyökök károsító hatásai ellen vívott harcban az ájurvéda segítségével.

 Tudta, hogy a szabad gyökök túlzott mértékben akár elősegíthetik vagy támogathatják szinte valamennyi ismert betegség kialakulását?  Példának okáért erre vezethető vissza az Alzheimer-kór, a rák, az érelmeszesedés, a COPD, a Parkinson-kór, a Rheumatoid Arthritis kialakulása , és a lista tovább és tovább folytatható. A szabad gyökök jelentős hajlamosító tényezők az öregedésre, és az ezt kísérő fiziológiai degenerációkra.

 A szabad gyökök instabil molekulák a szervezetben, melyek nagyon reaktívak és erősek. A sejtek anyagcseréjének melléktermékeként a szabad gyökök ténylegesen fontos funkcióval bírnak a szervezetben, ezek a fertőzések elleni védekezésben, az immunitás fenntartásában és a mentális éberségben jelennek meg. Ha ezek a szabad gyökök azonban túlzott mennyiségben keletkeznek, akkor úgymond megbosszulják önmagukat az egészséges sejteken és komoly károkat okozhatnak a fiziológiában. A szabad gyökök a lipidek oxidációjáért is felelősek az egész testben, melyek mérgező hatásúvá válnak. A szabad gyökök túlzott termelődését több tényező is előidézi, köztük a környezetszennyezés, a növényvédő szerek, az alkohol, a dohányfüst, a rengeteg stressz és a helytelen táplálkozás.

2020. 06. 11. 12:28:36

Az Ájurvédának igen széles eszköztára koncentrál olyan gyógykészítményekre, melyek kifejezetten a betegségek és az öregedés megelőzését szolgálják – utóbbiakat a Rászajánáknak vagyis a „megfiatalodás művészetének” nevezzük.

 Mint, ahogyan a nedv a fa minden egyes részébe eljutva táplálja a növényt, a Rászajána lényege, hogy támogassa az elme és a test egészét. Különös jelentőséggel bír ez a tényező az elöregedő népesség esetében, valamint életmódunkat illetően is, mely idő előtti öregedést idézhet elő, ha nem gondoskodunk megfelelően a megelőzésről.