Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A békés alvásért

Amikor az elme olyan állapotban van megalapozódva, hogy a gondolataink azon járnak, „mi fog történni vagy mi történhetne”, akkor a test követi a példát és nem képes a kikapcsolódásra, lazításra, arra hogy elengedje magát, ezért nehéz elaludni, vagy zavartalanul aludni. A következő példázat egy érdekes megoldást nyújt erre a problémára.

Amikor az elme olyan állapotban van megalapozódva, hogy a gondolataink azon járnak, „mi fog történni vagy mi történhetne”, akkor a test követi a példát és nem képes a kikapcsolódásra, lazításra, arra hogy elengedje magát, ezért nehéz elaludni, vagy zavartalanul aludni. A következő példázat egy érdekes megoldást nyújt erre a problémára.

 „Volt egyszer egy családfő, a feleségével és a gyermekeivel, akinek sok gyára is volt. A férfi szerencsésnek tartotta magát, hogy sok embernek képes munkát adni, akik ezekben a gyárakban dolgoztak. Hívő, buddhista ember volt, aki úgy vélte, a világi javakban mutatkozó szerencséje végett Isten a gondját viseli. Hogy hálát adjon mind azért a gondoskodásért amit az istentől kap, minden este elalvás előtt rendszeresen köszönetet mondott a világi javakért s hogy Istennek gondja van rá. Hálát adott a gyönyörű feleségéért, a gyerekekért és a Léleknek ajánlotta őket. Hálát adott az összes világi javakért, a gyárakért és mindazokért akik ott dolgoztak. Ilyen módon adta vissza mindazt, amit a gondviseléstől kapott, majd lefeküdt anélkül, hogy a világi feladatokra gondolt volna, békében. Ébredés után feltámadt elragadtatása, hogy ezen a napon is megkapta az életet. Hálát adott az élet ajándékáért, gyönyörködött gyönyörű feleségében és gyermekeiben. Hálát adott a gyárakért és a munkásokért, akikről szerencséjére gondoskodhat a nap folyamán.”

 Prioritások a minőségi alvás érdekében

 Annak érdekében, hogy testi és lelki egyensúlyban haladjunk át az álomvilágba, érdemes létrehoznunk egy szelíd és rendszeres esti rutint, mely feloldást jelent a napi tevékenységek végeztével.

 Lefekvés előtt 45 perccel szellőztessünk ki a hálószobában.

Egy csésze Slumber Time Tea segít, hogy ellazuljunk.

Részesítsük előnyben a pihentető tevékenységeket.

Használjuk idegeink rendezésére az aromaterápiát – a Vata Aroma Oil segít a könnyebb pihenésben.

Hallgassunk olyan pihentető zenét, amit élvezünk.

Olvassunk könnyű olvasmányt, könyvet.

Tekintsünk meg egy vígjátékot, vagy felemelő szerelmi történetet.

Lefekvéshez közel már kerüljük a számítógépes munkát, az agresszív filmeket, tv-műsorokat (este 8-9-től).

Tegyük ezek közül azt, ami működik, ami szimpatikus.

 Tanácsok lefekvéshez

 Kerüljünk az ágyba legkésőbb 9.45 és 10 óra között, a pihenés alatt kapcsoljuk le a fényeket. Nyugodt légkört alakítsunk ki a hálószobában. Kerüljük a munkát, a számítógépezést, mobiltelefonozást a hálóban. Tartsunk a hálószobában kellemes hőmérsékletet és természetes anyagokból készült ágyneműt, hálóruhát viseljünk.

 Segítsük az elalvást 2 Nyugodt alvás tablettája – bázis készítmény (MA 1778), 60 g tablettával, 15-30 perccel lefekvés előtt, egy kis meleg tejjel vegyük magunkhoz.

Ha csökkenteni szeretnénk az éjszakai felébredések számát, 2 tabletta „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107) vegyünk magunkhoz 15-30 perccel a lefekvést megelőzően, majd további 1-2 tablettát, amikor felébredünk az éjszaka folyamán.

 A „Éjszakai Nyugalom” tablettája (Peace of Night- Nidra MA 107) ellazítja elménket és érzékszerveinket azáltal, hogy egyensúlyba hozza a Váta dósát, így egészséges és természetes mély alvást biztosít anélkül, hogy reggelente nehezen indulna vagy tompán éreznénk magunkat, Vegyünk be 2 tablettát lefekvés előtt. Használata mellett javasolt még a Nidra aroma olaj és a Peace at Night tea (Éjszakai Nyugalom teája) párhuzamos fogyasztása. Enyhén masszírozzuk meg fejtetőnket és talpunkat a Váta masszázsolajjal esténként.

Összetétel: Piper longum, Withania sommifera, Tinospora cordifolia, Convolvulus pluricaulis, Nardostachys jatamansi, Acacia arabica,

 Ez a gyógynövényes formula különösen ajánlott azok számára, akiknek gondot okoz az, hogy az éjszaka közepén felébrednek. De azokon is segít, akik nehezen alszanak el, s kora reggelig kevesebb, mint hat órát tudnak pihenni.

 „A MA 107 nagyon hatékony és megbízható segítségnek találom, hogy elérjem a jó éjszakai alvást, s hogy ne érezzem kábának másnap magamat a fáradtságtól.”

 Nagyszerű éjszakai alvást kívánunk Önnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Test és lélek